MENÜ

Son kupa

Ziraat Türkiye Kupası Final maçında Fenerbahçe, Bursaspor'u 4-0 yenerek 28 yıllık Türkiye Kupası hasretine son verdi.

Son kupa



Çok değil, daha 3 gün önce şampiyonluk kaybedilmiş, moraller dibe vurmuştu. Tüm olumsuzluklara rağmen sezon bitmemiş, 28 yıllık hasreti sona erdirmek için fırsat bir kez daha Fenerbahçe’nin ayağına gelmişti. Bursaspor sınavına müthiş bir motivasyon ve golle başlayan Sarı-Lacivertliler, maçı çabuk kopardı, Timsah’tan 2 sene önceki şampiyonluğun rövanşını aldı. Sezonu kupa tesellisiyle kapatan Aykut Kocaman’ın öğrencileri, 12. adamına da Başkent’ten selam gönderdi.

Haberin Devamı


Alex böyle istedi

3 Temmuz’dan bu yana türlü dertlerle çarpışan Fenerbahçe camiası taraftar, futbolcu ve yönetimiyle tek vücut olmuş, bunun bir kader yazgısı olmadığını ispatlama çabasındaydı. Sezon içerisinde şampiyonluğu son maçta kaybeden Sarı-Lacivertliler, üstlerindeki her türlü baskıya rağmen 5 gün içerisindeki ikinci finaline çıkmak için sahne alıyordu ve herşey sade bir Türkiye Kupası’ndan ibaret değildi. Ayrıca 28 yıllık hasret de değildi, onları bu denli kamçılayan, mücadele hırsı aşılayan. Ele güne karşı bir varoluş mücadelesi gibiydi. Ayrıca Kaptan Alex’in verdiği üstün mücadele, ortaya koyduğu futbol ziyafeti de yanında bonus puanı gibi kalıyordu. Tüm hepsi alt alta gelince, sahanın hakimini Fenerbahçe yapıyor, Alex rüzgarıyla net bir skorla kupayı müzesine götürmesini sağlıyordu.
2’de Kaptan Alex, sol çaprazdan Caner’e verdiği pasla, genç oyuncuyu kaleci Carson ile karşı karşıya bıraktı. Caner düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Oyunda üstünlüğü daha ilk dakikalarda eline alan Fenerbahçe, bunun avantajını iyi kullanıyor hem stressiz hem de kontrollü oyunuyla, Bursa’yı sıkıştırdıkça sıkıştırıyordu. 26’da yine Kaptan Alex resitali, Ankara gecesine damgasını vuruyordu. Cristian ise ‘al da at’ dediği Semih’in kaçırdığı inanılmaz pozisyon sonrası gözlerine inanamıyordu. 45’te Cristian’ın atmasına pek de şaşırmadığımız o nefis gollerinden birisini Bursa ağlarına yolluyor ve Kanarya farkı ikiye çıkarıyordu: 0-2. İkinci yarı direnci iyiden iyiye kırılan Yeşil-Beyazlılar, Fenerbahçe’nin sahadaki resitaline seyirci kalıyordu. 58’de kornerden gelen topla buluşan Alex, topu Semih’le buluşturdu. Golcünün vuruşu ile fark üçe çıktı: 0-3. 78’de bu kez Semih, Alex’e olan asist borcunu peşinen ödeyerek, gecenin kahramanının da golle tanışmasını sağladı: 0-4.

Haberin Devamı

Can Gebetaş

YORUM YAZ