MENÜ

Rambo

Fenerbahçe'deki futbolculuk yıllarında taraftarın kendisine taktığı 'Rambo' lakabını, Hollandalı yıldızın da hak ettiğini söyledi

Rambo

A Milli Takım’ın rakiplerini izlemekle görevli olan Fenerbahçeli eski futbolcu Turhan Sofuoğlu’ndan Dirk Kuyt yorumu... Hollandalı yıldızın, Sarı-Lacivertliler’in son yıllarda yaptığı en önemli transfer olduğunu belirten Sofuoğlu, birçok kez tribünden izlediği futbolcuyu överken, birbirinden çarpıcı yorumlarda bulundu. İşte Sofuoğlu’nun bu transfer için değerlendirmesi:

Haberin Devamı

‘Her yerde o var’

“Dirk Kuyt’ı, Hollanda Milli Takımı formasını giydiği üç ayrı maçta izledim. Bir an bile durmayan bir futbol anlayışına sahip. Top ayağındayken rakibi yıpratan, rakipteyken ise sürekli pres yapan Kuyt, bu özellikleriyle tribünleri de şahlandıracak gibi görünüyor. Ayrıca, maçlardan ayrı olarak bir tek ona odaklandığınızda takımı için ateşleyici işler yaptığını da görüyorsunuz. Takım arkadaşlarıyla saha içinde sürekli iletişim kuruyor. Gol atmak üzere gördüğünüz Kuyt’ı, 10 saniye sonra, kendi kalesindeki bir tehlikeyi uzaklaştırırken de görebilirsiniz.
O bir maça çıkıyorsa sahanın her yerinde var demektir.”

‘3 kat fazla koşar’
“Hollandalı yıldızı ön plana çıkaran ve dünya çapında bir yıldız haline getiren özelliklerinden bir tanesi ise bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi. Liverpool gibi üst düzey bir kulüpte, forma giydiği maçlarda takımın en çok koşan ismiydi. Arkadaşlarından
‘3 kat fazla koşar’ desek inanın abartmayız. Benim Fenerbahçe’de futbolculuk yıllarımda lakabım Rambo’ydu. Ancak bu transferin ardından Sarı-Lacivertli taraftar Kuyt’a da ‘Rambo’ diye seslenebilir.”

Haberin Devamı

‘Son yılların en iyisi’
“Fenerbahçe, transferin yıldız takımıdır. Son yıllarda da birçok önemli isim takıma kazandırıldı. Ancak onun gibi pres yapan, koşan, rakibi boğan, oyunun iki yönünü de kullanabilen bir futbolcu alınmamıştı. Bu transferin sıkıntılı bir ortamda yapılmış olması kulüp açısından ayrı bir başarı.”

Yalçın Türk

YORUM YAZ