MENÜ

İşte Aslan'ın Mesut Özil'i

Emin adımlarla şampiyonluğa yürüyen Galatasaray, bir yandan da gelecek hesapları yapıyor. Sarı-Kırmızılılar tarafından defalarca izlenen Kerem Demirbay, listede en çok dikkat çekenisim. 18 yaşındaki Dortmund'lu oyuncu, Almanya'da 'Yeni Özil' diye lanse ediliyor

İşte Aslan'ın Mesut Özil'i

Galatasaray, her kulvarda atılım peşinde... Ligde açık ara liderliğini sürdüren ve şampiyonluk için büyük avantajı bulunan Sarı-Kırmızılılar, diğer taraftan gelecek hesapları yapmaktan da geri kalmıyor. Terim’e sık sık detaylı raporlar ulaştıran izleme komitesi, Avrupa’da dikkat çeken Türk gençlerine özel ilgi gösteriyor. Aslan’ın her geçen gün kabaran listesinin en üst sırasında ise Kerem Demirbay’ın adı yazıyor. Alman Ligi Bundesliga’nın son şampiyonu ve bu sezonun da lideri olan Dortmund’un U19 takımında forma giyen gurbetçi futbolcunun uzun süredir Cim Bom’un takibinde olduğu ortaya çıktı. Bu sezon 14 maçta 6 gol 1 asistle oynayan 18 yaşındaki genç yıldızın Galatasaray’ın hocaları tarafından 3 kez çıplak gözle izlendiği ve Fatih Terim’e çok olumlu raporlar sunulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Terim de izleyecek
Uygun zamanda Terim’in de maçına gitmeyi planladığı Kerem Demirbay için sezon sonunda resmi girişimlerde bulunulacak. Almanlar’ın ‘Yeni Özil’ diyerek lanse ettiği başarılı futbolcunun, bazı Bundesliga ekipleri tarafından da izlendiği edinilen bilgiler arasında.

BOŞUNA BENZETMiYORLAR!
Kerem Demirbay, Dortmund altyapısında yetişti. 2013’e kadar sözleşmesi var. Onu diğerlerinden öne çıkaran ve ‘Yeni Özil’ olarak lanse edilmesine sebep olan özellikleri ise hayli fazla. Ön libero pozisyonunda oynasa da zaman zaman genç yıldız hücuma dönük orta saha pozisyonunda, yani tıpkı Mesut Özil gibi, daha etkili oluyor. Sol ayağını tek kelimeyle mükemmel kullanan milli futbolcu, yakın ve uzak mesafeli şutlarıyla, oyunun sıkıştığı anlardaki akıl dolu üretkenliğiyle dikkat çekiyor. Türkiye U19 milli takımında da şans bulan Kerem Demirbay, hafif sakatlığı sebebiyle son maça gelemedi.

Haberin Devamı

Raşit Altun

YORUM YAZ