MENÜ

Erkeklerde Ermenistan, kadınlarda Rusya Şampiyon

40. Satranç Olimpiyatı İstanbul'un evsahipliğinde sona erdi. 161 ülkeden 1800 usta satranççı 12 gün boyunca kıyasıya mücadele etti.

Erkeklerde Ermenistan, kadınlarda Rusya Şampiyon

Türkiye’nin ev sahipliğinde Yeşilköy CNR Fuar Merkezi’ne 27 Ağustos tarihinde başlayan 40. Dünya Satranç Olimpiyatı, erkeklerde Ermenistan’ın, bayanlarda ise Rusya’nın zaferi ile sona erdi. FIDE Genel Kurulu’nun da yapıldığı turnuvada 161 ülkeden 1800 satranç ustası 12 gün boyunca madalya için mücadele etti. Türkiye’nin erkekler ve bayanlarda üçer takımla temsil edildiği dev organizasyonu erkeklerde Ermenistan birinci sırada tamamlayıp, altın madalyanın sahibi oldu. Rusya turnuvayı birinci ile eş puanda tamamlasa da daha az averaj puanı nedeniyle ikincilikle yetindi. Altın madalya adayı Çin’in yenen Ukrayna ise üçüncü oldu.

Rusya bayanlarda şampiyon

Bayanlarda şampiyonayı maç 19 puanla tamamlayan Rusya birinci, Çin Halk Cumhuriyeti ikinci oldu. Almanya ise bronz madalya kazanmaya hak kazandı. Türkiye’ye adına geleceğin takımları yarıştı. Ev sahibi Türkiye ise turnuvada erkekler ve bayanlarda üçer takımla yarıştı. Genel kategoride A milli takımımız 41. sırada, 2016 milli takımımız 48. sırada ve 2023 takımımız ise 151. sırada yer aldı. Kadınlar kategorisinde A milli takımımız turnuvayı 42. sırada, 2016 takımımız 59. sırada ve son olarak da minik kızlarımız yani 2023 takımımız 95. sırada tamamladı.

Betül yine unvan peşinde


Bayan Milli Takımımız’da ikinci masada oynayan Betül Cemre Yıldız, oynadığı tüm maçlarından puan çıkarıp, turnuvayı 9.5 puanla bitirdi. Bu sene içinde Kadın Büyükusta olan (WGM) milli sporcumuz, Yunanlı rakibi ile birinci masada oynadığı maçtan berabere ayrıldığı gün ikinci normunu alıp, Uluslar arası usta (IM) olma yolunda büyük bir engeli daha aştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ