MENÜ

Açılış resmen yapıldı

İstanbul'da devam eden 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın resmi açılış töreni yapıldı.

Açılış resmen yapıldı

Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gün akşam seansı öncesinde yapılan açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 Avrupa Spor Başkenti olan İstanbul’un önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yaptığını belirterek, "Şampiyonaya 159 ülkeden katılan sporcu sayısı 947 kişiye ulaşmış bulunmaktadır. İstanbul, hem katılan ülke sayısında hem de sporcu sayısında erişilmesi imkansız bir rekora imza atmış oluyor" dedi.
İstanbul’un aynı zamanda 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na aday olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Yaptığımız her organizasyonda gerek İstanbul’un, gerek Türk insanının ne kadar hazır olduğunu ispatlamanın uğraşını veriyoruz. Sevginin, barışın ve hoşgörünün kenti İstanbul’da sizleri ağırlamanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

FINA Başkanı Julio Cesar Maglione ise şampiyonanın böylesine seçkin bir mekanda yapılmasından memnuniyet duyduklarını kaydederek, "İstanbul, iki kıtayı birleştiren bir şehir. Şampiyona 5 gün boyunca TRT’den canlı yayınlanacak. İstanbul’un güzelliğini 200’den fazla ülke görmüş olacak. İstanbul, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir metropol oluşunun yanı sıra su sporları için de ayrıcalıklı bir mekan olacaktır" şeklinde konuştu.

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan da şampiyonayı İstanbul’da düzenlemekten büyük onur ve gurur duyduklarını belirterek, "Yapılan altyapı yatırımları sayesinde Türk yüzmesi yakın bir tarihte dünya yüzmesinin ilk sıralarında yer alacaktır. Şampiyonanın her aşamasını takip eden, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bizlere destek veren Sayın Bakanımız Suat Kılıç’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türk bayrağının göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, her ülkeden birer sporcu ülke bayraklarıyla geçiş yaptı. Türk bayrağını Ediz Yıldırımer taşırken, daha sonra sporcu yeminini Burcu Dolunay okudu.Törende ayrıca, şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun "İstanbul Destanı" adlı şiirinden esinlenerek hazırlanan gösteride, dev ekranda İstanbul’dan görüntüler yer aldı. Yukarıdan iple sarkıtılan erkek ve kadın iki dansçı da bir performans sergiledi. Daha sonra halk oyunları ekibi gösteri sundu. Açılış töreni salonda yapılan ışık gösterisiyle sona erdi.

Bu arada, Mersin’de 2013 yılının haziran ayında yapılacak 17. Akdeniz Oyunları’nın maskotu "Karetta" da açılışta protokol tribününde yer aldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ