MENÜ

Bunlar ne?

İşte Galatasaraylı bir taraftara, ödediği 100 TL karşılığında verilen maça giriş biletleri! Fiyatlar ilginç, ibareler farklı. Bunlar makbuz değil, çünkü taraftara gişeden verilen tek belge bunlar. Stattan içeri de bunlar gösterilerek giriliyor!

Bunlar ne?

Taraftarlar ellerinde biletlerle geziyor, maç sonrası Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’nda yerlerde işte bu biletlerden geçilmiyor. İlk bakışta ‘bilet işte’ deyip geçiyorsunuz, fakat dikkatlice incelerseniz, çok farklı bilgiler görüyorsunuz. Bir taraftar uyarısıyla bu ‘bilet’lerden temin ettik. Aklımıza takılan bazı bilgileri sizlere sunuyor ve elbette yetkililerden bu soruların yanıtlarını bekliyoruz...

1- Bir numaralı belgede ‘işlem bedeli’ 5 TL ve ‘Vade Farkı’ 12.16 TL yazıyor. Toplam rakam ise 17.16 TL olarak yer alıyor. Ancak bu belge tam 100 TL karşılığında satılıyor!



2- Üzerinde hangi organizasyon olduğuna dair tek bulgu, ‘UEFA Şampiyonlar Ligi’ logosu... Fakat 100 TL ödeyip bu belgeyi satın alanlar, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı’na girerek Galatasaray-Braga maçını izleme hakkını elde ediyor.

3- Belgenin düzenleme tarihi olarak 27.09.2012 yer alıyor. Yani, Galatasaray-Braga maçının oynandığı tarihten bir gün öncesi... Ayrıca TC Maliye Bakanlığı’nın logosunun hemen üzerinde bir parçada ‘sonuna dek saklanacak’ diğer parçada ‘kutuya atılacak’ deniyor. Referans numarası A514A, Sıra no ise 545949...

4- Gelelim 2 nolu belgeye... İşlem bedeli bu kez 4 TL... Fakat yine 100 TL ödenip alınabiliyor. Belgeyi bizimle paylaşan Galatasaray taraftarı, yine 100 TL ödeyip Galatasaray-Bursaspor maçını Doğu Tribünü’nde izlediğini söylüyor.



5- Referans 9X7DW, Sıra no ise 488168... Yine belgenin üzerinde hangi organizasyon ile ilgili olduğuna dair tek bir ipucu bile yok.

6- Maliye Bakanlığı’nın logosunun üzerinde yine ‘sonuna dek saklanacak’ ibaresi yer alıyor. Fakat ‘neyin sonu’ bilinmiyor!

7- 2 nolu belgede düzenleme tarihi olarak 06.08.2012 yer alıyor. O tarihte Arena’da hiç bir organizasyon yok. 8 Ağustos’ta Fiorentina ile oynanan özel maç aklımıza geliyor. Fakat bu belgeyi gönderen taraftar, bu belgeyi satın alarak 02.09.2012 tarihinde oynanan Bursaspor maçına gittiğini belirtiyor.

8- Biletix logosunun bulunduğu her iki belgede de ‘Bu bir bilet değildir’ ve ‘Etkinliklere giriş hakkı vermez’ ifadeleri bulunuyor. Fakat Braga ve Bursaspor maçlarına bu belgelerle giriş yapılmış. Aklımıza ‘davetiye’ olması ihtimali geliyor, fakat davetiyelerde de rakam yer almadığı biliniyor.

9- Kulübe bu konuda gelen sorulara ‘bunlar makbuz’ yanıtı verilmiş. Fakat uzmanlar, ‘makbuzun üzerinde barkot olmaz’ diyor. Oysa ki iki belgede de barkot var.

10- Tüm bu soru işaretlerinin ardından FANATİK, yetkililere soruyor:

Bunlar ne?

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ