MENÜ

90+gözyaşı: 1-1

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak istiyor ama sahada, özellikle de deplasmanda işler iyi gitmiyor... Kartal, Konya'da 1-0'ı yakaladı, skoru koruyamadı. Uzatma anlarında ev sahibinin Gekas'la gelen golü Siyah-Beyazlılar'ı yıktı. Hakeme öfke büyüktü, kulübede Bilic, sahada Tolga Zengin gözyaşları döktü.

90+gözyaşı: 1-1

Yüksek gerilim

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitmeyi hedefleyen Kara Kartal, ligde korku yaşamak istemeyen Konyaspor’a konuktu. İlk yarı hareketlenen futbol, ikinci devre tavan yaptı. Konya inanılmaz baskı kurdu. Ama topu ağlarında buldu! Karşılıklı kaçan goller, mücadele, kazanma azmi büyük heyecan yarattı. Maç bu skorla bitti derken, Gekas sahne aldı. Yunan golcü, Oğuzhan’ın şık golüne aynı güzellikte karşılık verdi. Bu
kayıpla yıkılan Kartal; bir yandan Galatasaray’ın kaybını, diğer yandan ise Fenerbahçe derbisini beklemeye geçti.

Kaçan gollere yazık

Taraftarın eksik olduğu maç; tribünler gibi durgun ve suskun başladı. Öyle ki, iki takım da maçı beraberliğe bağlamış havasında mücadele ettiler. Kartal, oyunu kendi alanında kabul edip, uzun paslarla çıkmayı denedi. Anlamsız şekilde sahayı enlemesine kullandı. Bir ara üst üste tam dokuz pas yapmasına rağmen, karşı alana topu taşıyamadı. Ne zaman ki, Hasan Kabze topu boş kaleye vurma yerine, Tolga’ya teslim etti, işte bu da kırılma anı oldu! Bilic, Olcay ile Motta’nın yerlerini değiştirdi. Bu da hücuma zenginlik kattı. Siyah-Beyazlılar, Motta ile gole yaklaştı, İtandje uçup kurtardı. Ardından İsmail denedi yine kaleci gole izin vermedi. Oğuzhan’ın serbest atışından gelen topta bu kez de Almeida, tıpkı Hasan gibi kalecinin kucağına bıraktı. Hutchinson da uygun durumda topu dışarı attı. Konyaspor’da Hleb oyunu yönlendiren isimdi. Ev sahibinde Djalma, oyunu her iki yönde sürklase etti. Dany’nin kontrolünde tutulan Gekas etkisiz kaldı. Kartal’da ise bu yarıda, Oğuzhan fizik olarak hazır olmadığından maça ağırlığını koyamadı. Jones ve Veli mücadele etmelerine rağmen final paslarında etkisiz kaldılar. Hutchinson ve İsmail ileri çıkarak göze batan isimler oldular.

Haberin Devamı

Kalite farkı

İkinci yarıya Konyaspor fırtına gibi başladı. Hleb’in organize ettiği ataklarda yüklenen ev sahibi takım final vuruşlarında ya etkisiz kaldı, ya da Tolga’yı geçemedi. Hutchinson ile gol kaçıran Kartal’ın bu girişimi, Konya’nın hızını kesmedi. Gekas’ın volesinde Tolga iyi yer tuttu. Ardından Vukovic boş kale yerine dışarı vurdu. Gekas da bomboş kaleye topu gönderemedi. Kabus dolu dakikalar yaşayan Kartal, 69’da
Oğuzhan ile hayat buldu. Gökhan’ın başlattığı atakta; Olcay ortaladı, Oğuzhan uçarak kafayı vurdu: 0-1. Gol sonrası moral bulan Beşiktaş, oyun kontrolünü eline geçirdi. Nitekim İsmail net pozisyonda topu dışarı atıp farkı arttıramadı. Yeniden toparlanan Yeşil-Beyazlılar son dakikalar icinde beraberlik için büyük risk aldı. Kolay golleri kaçıran Gekas, uzatma dakikasında çok zor durumda topa ayak koyup maçın skorunu belirledi: 1 -1.

Haberin Devamı

Orhan Yıldırım

TORKU KONYASPOR-BEŞİKTAŞ (11.04.2014)

TORKU KONYASPOR İSTATİSTİKLERİ

BEŞİKTAŞ İSTATİSTİKLERİ

SÜPER LİG PUAN DURUMU

YORUM YAZ