MENÜ

4 kupa gider, 4 kupa gelir

Fenerbahçe için geçtiğimiz pazar kabus gibiydi. 'Tek arma 4 kupa' hedefi gerçekleşmedi ama Sarı-Lacivertliler de pes etmedi. Futbolda mutlu sona çok yakın olan Kanarya, basketbol ve voleybol liglerinde de zafere ulaşmanın planlarını yapıyor

4 kupa gider, 4 kupa gelir

Her fırsatta, ‘Biz bir spor kulübüyüz’ vurgusu yapan Fenerbahçe için kötü bir haftasonu geride kaldı... 4 kupa hedefiyle pazar gününe başlayan Sarı-Lacivertliler, Euroleague Bayanlar Finali’nde Galatasaray’a mağlup oldu. Voleybol erkekler ve bayanlarda da finalde hüsrana uğrayan Kanarya, masa tenisinde de Devler Ligi şampiyonluğuna ulaşamadı. Fenerbahçe’nin yeni hedefi üzdüğü taraftarına; futbol, basketbol ve voleybol liglerinde şampiyonluğa ulaşarak bayram yaşatmak.

3 puan yetiyor!

Spor Toto Süper Lig’de bitime 5 hafta kaldı. En yakın takipçisi Beşiktaş’ın 12 puan önünde lider olan Fenerbahçe bu hafta Siyah-Beyazlılar’ın konuğu olacak. Sarı-Lacivertliler, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndan 3 puanla dönerse lig bitmeden 4 hafta önce şampiyonluğunu ilan edecek. En son 2010-2011 yılında şampiyonluk ipini göğüsleyen Fenerbahçe, son iki sezondur kupaya hasret... Ayrıca Kanarya, Beşiktaş deplasmanında galip gelirse kendi elinde bulundurduğu en erken şampiyonluğu ilan etme (3 hafta) rekorunu da geliştirecek.

Hüsranı unutturmak istiyorlar

Sezona, ‘3 kupa’ parolasıyla başlayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, çıktığı 2 final mücadelesinde de ezeli rakibi Galatasaray’a mağlup oldu. Önce Türkiye Kupası’nı kaybeden Sarı-Lacivertliler, nağmağlup finale yükseldiği Euroleague’de de kupaya uzanamadı. Ligde normal sezonu ikinci bitiren Fenerbahçe, Play-Off’ta Kayseri Kaski’yle karşılaşacak. Önünde tek kulvar kalan Kanarya’nın amacı, şampiyonluğa ulaşarak taraftarına yaşattığı hayal kırıklığını unutturmak.

Finale 1 kala

Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı iyi bir sezon geçiriyor. CEV Challenge Kupası’nı kazanarak Avrupa arenasından büyük başarıyla ayrılan Sarı-Lacivertliler, Teledünya Süper Kupası’nda umduğunu bulamadı. Geçtiğimiz pazar günü oynanan final mücadelesinde Halkbank’a 3-2 mağlup olan Sarı Kanarya, 2. kupa şansını kaçırmış oldu. Fenerbahçe Grundig bu kez Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi şampiyonluğuna ulaşmanın hesaplarını yapıyor. Yarı finalde Arkasspor’la eşleşen Sarı-Lacivertliler ilk maçı deplasmanda 3-0 kazandı. Arkasspor’la bugün Burhan Felek’te karşılacak Fenerbahçe mücadeleyi kazandığı takdirde finale adını yazdıracak.

Melekler’in ilk sınavı

CEV Kupası’nı kazanarak camiaya büyük bir sevinç yaşatan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, haftasonu Türkiye Kupası’nı elinden kaçırdı. Finalde VakıfBank’la karşılaşan Sarı-Melekler 2-0 öne geçtiği maçta rakibine 3-2 yenilerek, büyük üzüntü yaşadı. 3’te 2 yapmak isteyen Sarı-Lacivertliler Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi Yarı Finali’nde Eczacıbaşı Vitra’yla karşılaşacak. 2 galibiyet alması halinde finale yükselecek olan Kanarya, rakibiyle ilk maçına bugün çıkacak.

Emre Uzunşimşek

Haberin Devamı
YORUM YAZ