MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

22 Temmuz Pazar İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

TATANKA Yine Hızlı Koşacak..SEVENTH SENSE Daha Hızlı Koşabilir..

1.Ayak: 1900 metre çim pistte yapılacak olan yarışta form durumu iyi olan birkaç isim var. Öncelikle Mortodela yakaladığı form ile üst üste etkili mücadeleler sergiledi ve bir kez daha öne çıkacaktır. 15 Haziran’da 2100 metrede kazanan bu atın 2200 metrede Gifted arkasında birin farkla kaybettiği koşusunda da kazanmış kadar koştu. Yamak-2 koşuda kilo farkla az olduğundan şansı fazla gözüküyor. Ancak başta 63 kilo olmasına rağmen King Of Rock olmak üzere Pan Reka, Sinyor Şamil ve Yiğiter yazılmalıdır.

2.Ayak: 4 yaşlılarda Niğbolu Koşusu müthiş bir mücadeleye sahne olacak. KG takısına son 2 yarışında DB alarak devam eden Selkut önce Serdümen’in kazandığı 1900 çim yarışta üçüncü oldu. Daha sonra Yetim Ahmet önünde İstiklal Savaşı Koşusu galibi olurken DB etkisi konuşulan Selkut ekürisi Karayama ile beraber favorimdir. Son yarışında beklenenden kötü koşan Taliphan Triple Crown şansı devam eden bir at ve değişen binicisi ile farklı bir performans peşinde olacaktır. Son 3 birinciliği de Gr.1 olan bu atın büyük yarışların atı olduğu unutulmamalıdır. Yetim Ahmet ve Cevher gibi son yarışı başarılı isimler ile Serdümen sürprize yazacağımız isimler olabilir.

3.Ayak: Başbakanlık Koşularının sonuncusu Veliefendi Pistinde yapılacak olup 2000 metredeki koşunun zorlu geçmesi bekleniyor. Youmzain yavrusu olan Hasafet son yarışında tempoyu belirleyince kazanmayı başardı. Ancak bu kez Finesse, Big Brown gibi numarayı isteyebilecek rakipleri var. Bunun yanında hızlı bir koşu yaparsa düzlükte sert gelecek rakipleri de olacaktır. Bu nedenle nasıl bir tempo belirleyeceği alacağı sonuç açısından önemli gözüküyor. Finesse ise rakibinin ardında gitse bile bir yerde numarayı isteyecektir ve yavaş bir yarış olursa bir yerden sonra öne çıkıp kazanabilir. Runner Bull ve Zafer Ateşi sürpriz önerimdir.

4.Ayak: Kariyerin ilk yarışında 1.10.46 derece yaparak kazanan Tatanka gösterişli galibiyeti ile favorimdir. Elusive City gibi seri taylar veren bir aygırın kızı olan Tatanka anne hattının kuvveti ile de ikinci yarışını da kazanmaya yakın gözüküyor. Rakip arayanlar Timetosaygoodbye, Inviisble Woman, Puzzle ve dirty Girl düşünebilir.

5.Ayak: KKTC Koşusu’nda en fazla merak edilen at Kurtel’in Amerika’dan geri gelen atı Seventh Sense olacak. Bu tay Türkiye’de yetiştirilmişti ve daha sonra Amerika’da koşmaya gitmişti. İlk yarışında dereceye giremedikten sonra ikinci koşusunda Santa Anita pistinde MSW kazanan tay 21.84 – 44.84 – 1.09.60 tempo ile 1300’ü 1.16.04 ile önde geçti. Tamarac Stakes dördüncüsü olup Gr.2 tecrübesi olan bu tay kazandığı ikinci yarış olan 1200 metre Allowance mücadelede 21.46 – 44.54 – 56.64 – 1.09.48 ile yarışın baştan sonra önde olan ismiydi. Bu tay ana-baba bir kardeşi olan Reenesgotzip ile de uzun süre gündem olmayı başardı. Reneesgotzip 16 koşuluk kariyerinde 8 birincilik yapmış şampiyon bir kısraktır. Breeders Cup Turf Sprint, Santa Anita Oaks, Las Virgines gibi Gr.1 yarışlarda plase yapan kısrak Gr.2 galibidir. Sevent Sense çok hızlı bir isim olduğundan çıktığı gibi kazanmaya yakın gözüküyor. Adaptasyon sıkıntısı yaşarsa My Billionaire devreye girer.

6.Ayak: Günün son mücadelesi Maiden bir koşu olacak. 1400 metredeki bu yarışta Bişkekhan ilk şansı alabilir. İki koşuda yer alan bu atın ilk mücadelesi Baba Arif – Şahımsın bitmişti ve üçüncü kalmıştı. İkinci yarışında Gündoğarken kazanırken Bir Ömür ikinci olmuştu ve Bişkekhan yine üçüncü kaldı. Bu iki çim yarışı da tatminkar olan bu tay ilk sentetik yarışında kazanmaya yakındır. Geçen yarışında çok güvendiğim Bülent tabela dışında kalıp şaşırtmıştı. Sentetik pistte çok daha etkili koşmasını beklediğim bu tay yine tavsiye listemde ön sırada olacak. Takip listemdeki Şahımsın ve Sokak Kralı sürprize önereceğim atlardır. Bomba isim de Zebercet olur.

2 7 7 5 7 1
1 9 6 // 2
3 10 8 5 7
7 5 9 6
5 8 8
4

Haberin Devamı
YORUM YAZ