MENÜ

Mesut Özil'den Türkiye'ye tarihi asist

Tüm Alman kamuoyuna rest çeken, ardından Milli Takım kariyerini sonlandıran Mesut Özil, 2024 yolunda Türkiye'ye de çok önemli bir katkıda bulundu.

Mesut Özil'den Türkiye'ye tarihi asist



Alman Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Gringel’i, resmen ateşe atan Mesut, EURO 2024 adaylığı için Almanya ile yarışan Türkiye’ye önemli bir katkı yapmış oldu. Alman milli takımını bırakarak, federasyon başkanı Grindel’e kabarık bir fatura çıkaran Mesut, Almanya-Türkiye rekabetinde Türkiye’yi avantajlı konuma getirmiş oldu.

Bilindiği üzere UEFA EURO 2024 ev sahipliği için Türkiye ile Almanya arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor.

Mehmet Kasapoğlu'ndan Mesut Özil'e destek

Almanlar'da endişe büyük

Almanya Futbol Federasyonu'nın EURO 2024 şansının Dünya Kupası vedasının ardından azaldığını iddia edilirken adaylık dosyasında Almanya aleyhine çok sayıda eksik tespit edildiğini yazılmıştı.

UEFA Başkan Yardımcısı Michael van Praag'ın Türkiye lehine karar verdiği, UEFA Yönetim Kurulu üyeleri'nin Dünya Kupası sırasında Almanya'nın tutumundan hiç hoşlanmadığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın UEFA'ya sunduğu finansal garantileri, Almanya Futbol Federasyonu'nun karşılayamayacağı belirtilmişti.

Mesut Özil: "Erdoğan'la fotoğraf çektirmekten pişman değilim"

Ne olmuştu?

İngiltere Premier Lig'de oynayan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişlerdi.

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a linç kampanyasına varan eleştiriler yapılmıştı. Alman Futbol Birliği ise olayı yönetememekten dolayı tepki görmüştü.

'Ne olursa olsun yine o fotoğrafı çektirirdim'

Mesut Özil, Başkan Erdoğan'la görüşmesinin ardından, maruz kaldığı ırkçı saldırılar sebebiyle, milli takımı bıraktığını açıklarken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çekildiğinden pişman olmadığını belirtti. Özil, ''Alman medyası olanları farklı bir şekilde yansıtsa da gerçek şu ki Erdoğan'la görüşmemek, şu an benimle gurur duyduklarını bildiğim atalarıma saygısızlık olurdu. Benim için cumhurbaşkanının kim olduğunun önemi yok, önemli olan cumhurbaşkanı olması. Erdoğan'ın bulunduğu makama saygı duymak, Kraliçe Theresa May'in de paylaştığı bir görüş olsa gerek ki onu Londra'da ağırladı. Söz konusu kişi Alman cumhurbaşkanı olsa da benim için durum değişmeyecekti. Dünyada siyasi liderlerin kendi kişiliklerinden bağımsız düşünülemediğini bildiğimden bu yazdıklarımın anlaşılmasının zor olduğunun farkındayım. Fakat bu defa durum farklı. Son seçim ya da bundan önceki seçimin sonucu ne olursa olsun yine o fotoğrafı çektirirdim." diye konuştu.



Haberin Devamı
YORUM YAZ