MENÜ

Beşiktaş'a dev gelir 80 milyon euro!

Tosic’in ardından Mitrovic’i gönderen Beşiktaş şimdilerde Vida için pazarlıkları hızlandırdı. UEFA ile üç yıl önce yaptığı anlaşmadan bu yana tedbirli davranan ve sattığı ölçüde oyuncu alan siyah-beyazlılar, son 4 sezonda 80 milyon euro gelir elde etti, oyunu kuralına göre oynadı.

Beşiktaş'a dev gelir 80 milyon euro!

Matej Mitrovic’in Brugge’e transferi dün resmiyet kazandı. Hırvat stoperi 3.5 milyon euro bonservisle gönderen Beşiktaş, Dusko Tosic’i Guangzhou RF’ye göndermesinin ardından bu sezon ikinci oyuncu satışını da gerçekleştirdi. Sırp oyuncudan da 4.5 milyon euro alan Kartal, şimdiden bu sezonki satışını 8 milyon euroya çıkardı.

Beşiktaş’ın sadece bu sezon değil, son dört sezondur ciddi bir oyuncu satışı gerçekleştirmesi dikkat çekiyor. Bu durum tesadüf değil, çünkü kulüp üç yıl önce UEFA ile bir yapılandırma anlaşması imzaladı. O günden sonra anlaşmanın koşullarına uymaya büyük özen gösteriliyor. Yapılandırma anlaşması, 2015-16, 2016-17, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarını kapsarken, gelecek seneye kadar bu hassasiyetin korunmasına çaba gösterileceği gerçeği ortaya çıkıyor.

Beşiktaş için Yunus Mallı iddiası!

Siyah-beyazlılar bir önceki sezonda da çok ciddi bir oyuncu satışı gerçekleştirdi. Cenk Tosun 22.5 milyon euro karşılığında Everton’a gönderildi. Marcelo 7 milyon euroya Lyon’un yolunu tuttu. Andreas Beck 2.5 milyon euro ile Stuttgart’a gitti, Rhodolfo da 1.4 milyon euro ile Flamengo’nun oyuncusu olmasıyla bu sezondaki toplam satış 33.5 milyon euroyu buldu.

RİSKİ AZALTTI

2016-17’de ise Jose Sosa, Kerim Frei, Alexis, Olcay Şahan gibi isimler bonservis bedelleri kazandırarak kulüple yollarını ayırdı, 11.5 milyon euro bonservis siyah-beyazlıların kasasına girdi. 2015-16’da 26.5 milyon euroluk futbolcu satışı gerçekleştirildi. Bu dört sezonda Beşiktaş transferlerden toplamda 79,5 milyon euroluk gelir elde etti. Yapılandırma anlaşmasının son senesi olması ve 2019’da kulüple ilgili nihai kararın verileceği son nokta öncesinde Beşiktaş iyi bir sınav vererek ceza riskini asgariye indirdi.

Quaresma'da son dakika!

Beşiktaşa dev gelir 80 milyon euro


BU MADDEYE GÖRE HAREKET!

Beşiktaş’ın 2015’te UEFA ile vardığı yapılandırma anlaşmasındaki bir madde, siyah-beyazlıların dört sezondur transfer politikasını şekillendiriyor. Belirlenen dört sezonluk süreç içerisinde başa baş hesap açığı kriterlerine uymayı taahhüt eden Beşiktaş, anlaşmada yer alan ‘Kulüp yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir.

Bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir’ şartını yerine getirmek adına uygun adımlar atması dikkat çekiyor.

Kaynak: Skorer

Beşiktaş Harun Tekin'in peşinde

Haberin Devamı
YORUM YAZ