MENÜ

İbrahim Üzülmez: Transferler bir an önce bitmeli!

Rize’yi şampiyon yapan İbrahim üzülmez, yeni sezon öncesi endişeli. Genç hoca, “Lige çok az bir zaman kaldı. Takviyelerin bir an önce yapılması gerekiyor. Bu takımı yine iyi yerlere taşımak zorundayız” dedi.

İbrahim Üzülmez: Transferler bir an önce bitmeli!

İbrahim Üzülmez’i biraz üzgün gördüm... Sebep bir türlü transferlerin kampa katılmayışı... Genç teknik adam Slovenya’da elindeki kadroyu üst düzeyde motive edip lige hazırlamaya çalışıyor. Ancak ortada bir gerçek var ki hem şayısal hem de nitelik olarak yetersizlik, ister istemez lig öncesi can sıkıcı. Kamp yaptıkları otelde sorularımıza samimiyetle cevap verdi İbrahim Üzülmez... Neler eksik diye sorduk...

İbrahim Üzülmez: Transferler bir an önce bitmeli


İbrahim Üzülmez, yazarımız Tunç Kayacı ve editörümüz Ömer Necati Albayrak’a konuştu.

‘Her mevkiye transfer’

Her mevkiye transfer yapılması şart. Bu konuda yönetimin elinde geleni yaptığını biliyorum ama bir türlü sonuç alamadık. Erzurum kampına yetişir diye umut ettiğimiz transferler gelmeyince ister istemez moralimiz bozuldu. Ben bu takımla çok güzel günler yaşadım ve yaşattım. O nedenle sezon bittiğinde yeni sezon için planlarımızı yaparken lige bomba gibi hazır bir Rizespor arzulamıştım. Ama Erzurum kampından sonra şimdi Slovenya’da umutla bekliyoruz. Şimdilik umutla beklemek ve bir an evvel yeni arkadaşların bu takıma katılması tek dileğim.

‘Geç de olsa yapmalıyız’

Çünkü az bir süre kaldı ve hem sistemi tanımaları hem de uyum sorununu aşmaları gerek. Yani işimiz kolay değil. Ama her şeye rağmen; geç de olsa yeter ki istediğimiz transferler gelsin, yoğun bir çalışmayla açığımızı kapatırız. Şu an kimseyi suçlamıyorum; çünkü herkes uğraş içinde ama bir teknik adam olarak Rizespor taraftarına iyi bir takım sunmak istiyorum.

‘Endişe duyuyorum’

Yönetimimiz bitme noktasına gelen isimlerle anlaşıp buraya göndereceğini söyledi. Ben hep şikayet eden dert yanan birisi olmayı hiçbir zaman istemem. Ancak herkesin de kendini benim yerime koyup empati yapmasını istiyorum. Süper Lig’de rakiplerimize bakınca ister istemez endişe ediyorum. İnşallah bu endişelerimi en kısa sürede giderirler ve Rizespor taraftarını mutlu edecek bir kadroyla yeni sezona gireriz.”

'Panik yok Vedat var!'

Transferde en geç kalan takımlardan biri olan Karadeniz ekibini geçen sezon zirveye taşıyan Vedat Muriç yine umut dolu. Golcü oyuncu, “süper Lig’e hazırım. Çok farklı bir sezon olacak, gollerimle tribünleri coşturmak istiyorum” diye konuştu.

İbrahim Üzülmez: Transferler bir an önce bitmeli


Geçen sezonun devre arasında Rize’ye gelen ve attığı gollerle şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Vedat Muriç, bu kez çok iddialı. Süper Lig’e geri döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten başarılı oyuncu, “Tabii ki Gençlerbirliği’nin düşmesine üzüldüm, ancak yeniden bu ligde olmak güzel. Rize’ye gelirken zaten başarılı olacağımı biliyordum. Nitekim, çok değerli bir kupa kaldırdık. Şimdi Süper Lig’de de başarılı olma zamanı. Eminim ki olacağız da. Transfer konusu yönetimin ve teknik heyetimizin bileceği iş. Biz bir şey diyemeyiz. Ancak transferler gecikti diye de kimse havlu atacağız sanmasın” dedi. Başarılı oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘İbo hoca benim için önemli’

Süper Lig’e ilk geldiğimde de İbrahim Üzülmez’le çalışmıştım. Yeniden Süper Lig’de onunla çalışacak olmak benim için çok önemli. Çünkü hoca benden nasıl faydalanabileceğini çok iyi biliyor. Gençlerbirliği’ndeyken istatistiksel manada çok iyi şeyler ortaya koyamamıştım. Fakat bu kez kendimi herkese göstermek, Rizespor’un yeniden döndüğü Süper Lig’de başarısında gollerimle pay sahibi olmak, tribünleri coşturmak istiyorum.

‘Giroud en net örnek’

Ülkemizde maalesef forvetler tamamen gol sayıları üzerinden değerlendiriliyor. Avrupa’da ise durum farklı. Belki çok uç bir örnek olacak. Ancak Fransa kupaya uzanırken forveti Giroud’nun tek bir isabetli şutu dahi yoktu, bırakın gol atmayı. Buna rağmen bana göre Fransa’nın şampiyonluğundaki kilit oyunculardan bir tanesiydi. Savunmasına yardım etti, arkadaşlarına alanlar açtı, sistemin önemli bir parçası oldu. Fakat iş skora yansımayınca ülkemizde bakış açısı değişiyor.

FANATİK ÖZEL

Fotoğraflar: Gökay Akın

Haberin Devamı
YORUM YAZ