MENÜ

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

18 Temmuz çarşamba Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

ELAZIĞ'DA TEKSİZ ALTILI...

1.AYAK: Yarışa tempo verecek atların çokluğu ALTIN SİMA ’yı birinciliğin en güçlü adayı yapıyor. Bu pistte kısalarda şov yaparken uzunlarda sıkıntı yaşayan DELİCİHAN çok kötü iki yarışının ardından yeniden çıkışa geçen İNANLIOĞLU Y-1 Aprantilerine mahsus koşuyu az atla geçmek isteyen kuponlar için yeterli olacağına inandığım isimlerdir. Zaman zaman uzayan mesafeleri de yapabilen MIZARBEYİ için bu mesafelerin daha ideal olduğuna inanıyorum. Yeni ilgililerinde ilk yarışı koşacak olan FRİGYALI pisti yapacağım derse günün sürprizini gerçekleştirebilir.

2.AYAK: Koşuda start alacak 13 atın neredeyse yarısının önlerde gitmeyi seven isimler olması yarışın çok çetin geçeceğinin en büyük göstergesi olsa gerek. Yakın zamanda elde değiştiren TRUSTABLE önlerde olmasını beklediğim sert tempoyu etkili sprintiyle lehine çevirmeye aday gördüğüm isimdir. Benzer stilli rakiplere rağmen Elazığ kumunda bir başka koşan ATAŞTACUS yine yarış gidişatının lehine olduğunu düşündüğüm DOCTOR HOUSE ve gördüğü yarışlardan sonra ROJHATAĞA favorimin en ciddi rakipleri olur. Bu isimler sonrası; BROKEN ARROW, MOONBOW ve ETTORE devreye girer.

3.AYAK: Arka arkaya kazandığı koşularda bir anda bu pistin en iyilerinden biri konumuna gelen ES BARBAROS bu formuyla yine birinciliğin en güçlü adayı gibi gözüküyor. Yarış ne kadar tempolu giderse var olan şansı bir o kadar artacak olan KIRIMLI ve önlerde seri stilli rakibi Mandelino ’dan kurtulduktan sonra aynaya kadar rakiplerine direnebilecek olan RODOLFO ikilisi rakibi gördüğüm isimlerdir.

4.AYAK: Yaklaşık 2,5 aylık aranın ardından adından start aldığı koşuyu 1.20.72 yaparak üçüncülükle tamamlayan GÖNCÜBEY bugün artan yarış nefesiyle iştirak edeceği koşudan birincilikle ayrılmaya yakın gördüğüm taydır. Tosunoğlu ekürisi yetiştirmesi olan ve bana göre gerçek bir kaba kum atı olduğuna inandığım HOPA FIRTINASI favorinin ilk ve tek ciddi rakibi olur.

5.AYAK: Elazığ ve Şanlıurfa pistlerinde start aldığı koşuların tamamını kazanarak geçilmezliğini devam ettiren OĞLUMRECEP bu süreçte sürekli birlikte start aldığı Mahmut Ünlü idaresinde start alacağı koşuda seriye devam eder. Altılı ganyanda yüksek ikramiye hedefleyen kuponlar; MAKSUT REİS ve JET HALİL ilişini değerlendirmeye alabilirler.

6.AYAK: Yaklaşık iki yıllık aradan sonra yeniden rotayı doğu illerine çeviren Galip Kılıç ’ın son haftalarda verdiği emeklerin karşılığını aldığını görüyoruz. Geçen haftanın benim nazarımda en iyi jokeyi idaresinde piste çıkacak olan KISMET KIZ son ışıltılı yarışının üstüne koyabilirse bugünün kazananı olmaya çok yakın. Kazanma konusunda ciddi sıkıntılar çeken, istikrarlı bir türlü yakalayamayan isimlerin mücadelesinde; GÖNÜLHANIM, TEKFORDUNGÜLÜ, KIZIMÖZÇELİK ve ABİDEM altılı ganyanın son ayağını oluşturan 4 ve yukarı yaşlı Arap kısraklarının mücadelesinde sırsıyla şans verilmesi gereken isimlerdir. Bütün Fanatik/Hipodrom okurlarına bol bol şans, bol bol kazanç dilerim..

2-9-1-3-10///2-3-6-13-8-12-4///1-2-5///2-3///3---2-1///6-8-9-4-11

Haberin Devamı
YORUM YAZ