MENÜ

Tony Parker: "EuroLeague gibi büyük turnuvalara ihtiyacımız var"

Avrupa basketbolunun NBA'deki önemli temsilcilerinden Tony Parker, konuk olduğu Tour de France'ta birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tony Parker: "EuroLeague gibi büyük turnuvalara ihtiyacımız var"

San Antonio Spurs'teki 17 yıllık kariyerini noktalayıp bu yaz Charlotte Bobcats ile anlaşan Fransız yıldız Tony Parker, Tissot sponsorluğunda Tour de France kapsamında Katusha Alpecin takımıyla bir araya geldi.

Albertville sokaklarında takıma eşlik eden 36 yaşındaki oyuncu, burada La Gazzetta dello Sport'a önemli açıklamalarda bulundu.

EuroLeague ve FIBA arasındaki anlaşmazlıkla ilgili konuşan Parker, "EuroLeague, Avrupa basketbolu için muhteşem bir organizasyon. Hepimiz ki özellikle yarıtım yapanlar olarak Avrupa basketbolunu daha iyi durumda görmek istiyoruz. Oyuncu olarak da Avrupa'nın atmosferini çok seviyorum ki bu yüzden milli takıma her zaman evet dedim. Yeni milli maçlar düzeni korkunç. Neden böyle yaptıklarını bilmiyorum. Hep beraber doğru bir orta yol bulmalıyız" dedi.

ASVEL'in başkanı Tony Parker, Avrupa basketbolunun gelişimi için de "EuroLeague gibi büyük turnuvalara ihtiyacımız var" dedi.

Fransa'nın futboldaki Dünya Kupası zaferinin basketbolda da tekrarlanma ihtimali ile ilgili konuşan 36 yaşındaki oyuncu, "Takımımız çok fazla yeteneğe sahip ama büyük bir turnuva kazanmak için iyi bir takım olup, iyi bir turnuva çıkarmamız gerekiyor. Tıpkı 2013 Avrupa Şampiyonası'nda yaptığımız gibi... Fransa'nın bunu tekrar yapacak kalitesi var ama futboldan örnek almalıyız. Rusya'daki zafer öncesinde inşa edildi. Bir takım haline gelindi ve 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki Portekiz mağlubiyetinden dersler çıkarıldı." dedi.


San Antonio'dan ayrılma süreciyle ilgili de konuşan Parker, "Ailemle ve arkadaşlarımla konuşarak yeni bir meydan okumayı istediğimi fark ettim ve kariyerimi de başka bir yerde bitirmek istedim. Charlotte'u seçmiş ve farklı bir takım için oynayacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu iyi bir meydan okuma. Son iki sezonda Play-Off yapamamış durumdayız ve Spurs'te çalıştığım James Borrego'ya kazanma kültürüyle yardımcı olmak, tecrübemi yansıtmak istiyorum." dedi.

San Antonio Spurs'teki arkadaşlarıyla ilgili soruları da cevapladı.

Emekliliği düşünen Manu Ginobili için, "Bu, onun kişisel kararı ve ne karar verirse yanında olacağım. Her ne olursa olsun bugüne kadar Spurs ve basketbol için yaptığı her şey inanılmaz." dedi.

Popovich ve Messina hakkında da konuşan Fransız oyuncu, "Popovich ile aramızda her zaman baba-oğul ilişkisi olacak. Birlikte çok fazla anılarımız var ki onun gibi bir koç ile çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ondan çok şey öğrenme şansım oldu. Messina da Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden biri ve umarım bir NBA takımında başantrenör olarak görev yapacak." dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ