MENÜ

Şair Gençer O'nun Bursa at yarış tahminleri

16 Temmuz Pazartesi Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun Bursa at yarış tahminleri

16 Temmuz Pazartesi Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

İstikrarlı Koşuları İle ACOUSTIC COVER Öne Çıkıyor

1.Ayak: 1200 metrede şartlı-5 olan mücadelede bu pistte iyi koşmuş atların yanında İstanbul’da şartlı-1 galibi olan Canımbabam isimli tay da var. O gün yapılan koşular dikkate alındığında diğer bölünen yarıştan daha iyi derece ile kazanan bu tayın bir kez daha iyi sonuç almasını bekleyebiliriz. Yalnızca bir kez çim pistte koşan Lüleburgaz ise koşuda favori çıkabilecek diğer isimdir. Kum piste iki kez kazanan ve İstanbul sentetiğinde Fatih Ağa’ya az farkla kaybeden bu at son KV6 yarışında üçüncülük yapmıştı. İlk ve tek çim yarışında Çaltepe’ye geçilen Lüleburgaz eküriler ile zorlu bir mücadeleye girecek. Koşunun sürpriz ismi ise Taykut arkasında ikinci kaldığı koşusu ile Teyyare olabilir.

2.Ayak: 2000 metrede yapılacak olan kum yarış sürprize açık gözüküyor. Kilosu ağır isimlerden Ruat temposu ile şans yaratabilir. Babamenduh ise son yarışında orta mesafede sert gruba gidince başarısız olmuştu. Bu iki at için handikap puanı ve derece bakımından grup yine biraz sert gibi gözüküyor. Koşuda ilk şansı bugüne kadar 18 yarış galibi olmuş Koralay’a vereceğim. İki koşu önce Başkaynak önünde kazanan bu at 2000 metrede başarılı olmuştu. Rakip olarak koşu gören Altunsaray, Kutluerinoğlu, Yol Bulan, Başkaynak ve formda Torosdağı yazabiliriz.

3.Ayak: Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu 2000 metre çim pistte yapılacak. Fransa’da satın alınmasında tavsiyem olan Quilanga’nın Irlanda’da doğan yavrusu Turkish Legend kalitesini gösterdi bu yıl ve 4 yarışını da kazandı. Torok ile aynı anne hattından gelen Turkish Legend için bu koşu gücünü test etmesi için fırsat olacak. Ancak karşısında Mehmet Akif Ersoy galibi Keremito, Montana, Harunhan ve mesafede iyi koşabilecek Halilşah gibi iyi isimler var.

4.Ayak: 1500 metrede hand-16 yarışta iyi performans yapmış olan Acoustic Cover’a güveneceğim. Son 5 yarışında 3 kez kazanıp bir kez de ikinci kalan bu at form olarak oldukça beğeniliyor. Tabela dışı kaldığı yarışın KV7 olması ve ikinci kaldığı yarışı da burun farkla kaybetmiş olması bu taya güvenmemi sağlıyor.

5.Ayak: West by West adına yapılacak olan 1200 metrelik koşuda iki ata daha fazla şans verebiliriz. Bunlardan ilki 1200 metrede 1.12.73 derece ile kazanmış olan Siverek Diyarı’dır. Son yarışında 1200’de White Heart Lane kazanırken 4’üncü olması olumsuz olarak görülmemelidir. Kazandığı 1200 yarışta Right Or Wrong ve White Heart Lane’i geçmişti. Bu atın rakibi ise son yarışını 1400’de kazanan Warm Blooded olacaktır. Bu ikiliden sonra Ova Kartalı’na şans verelim.

6.Ayak: 1400 metre çim pistte kapanış yarışı olacak ve ilk şansı Ömer Copper’a vereceğim. 1300 metrede Kral Ege kazanırken 4’üncü olduğu yarışını beğendiğim Ömer Copper daha sonra DB ile katıldığı yarışından sonra KGDB ile 1800 metrede koştu. Bekirim’in kazandığı bu koşuda 7’inci kalan Ömer Copper mesafenin 1400 olması ile favorimdir. Rakipleri ise Raziye Ana, Kral Ege, My Sweety Boy, Gölcüklü, Ray Of Sunshine ve Bay Jak olur.

4,1,3 // 4,7,5,6,3,10 // 8,4,5 - 3,2 // 2 // 3,4 - 2 // 12,1,2,4,7,10,3

Haberin Devamı
YORUM YAZ