MENÜ

Galatasaray'dan son dakika transfer! Gs transfer haberleri 16 Temmuz Pazartesi

Galatasaray'da 16 Temmuz Pazartesi günü son dakika transfer haberleri taraftarlar tarafından büyük merak konusu. Peki Galatasaray kimleri transfer edecek. İşte gazetelere yansıyan ve gündeme gelen Galatasaray transfer haberleri ve detaylar...

Galatasaray'dan son dakika transfer! Gs transfer haberleri 16 Temmuz Pazartesi

16 Temmuz Pazartesi son dakika Galatasaray transfer haberleri büyük merak konusu. Trezeguet Galatasaray'a transfer olacak mı? Kara Mbodj'dan transfer mesajı geldi. Sarı-kırmızılı takımın transfer gündeminde Vitinho ismi konuşulmaya başlandı. N'diaye ve Yerry Mina ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Gazetelerde yine Galatasaray ile ilgili bir çok transfer haberi yer alıyor. İşta Galatasaray'ın transfer gündemi ve detaylar...

GALATASARAY'DAN TREZEGUET İÇİN 3 YENİ TEKLİF

Kadrosuna forvet takviyesi yapmak isteyen Galatasaray, bu doğrultuda Fatih Terim'in gözüne kestirdiği Kasımpaşalı futbolcu Trezeguet'yi transfer etmek için yoğun mesai harcıyor. Sarı kırmızılılar, Mısırlı forveti alabilmek için 3 yeni teklif ile İstanbul ekibiyle masaya oturdu.

Sarı kırmızılıların transferde en çok üzerinde durduğu isim Kasımpaşalı Trezeguet... Geçen sezon Kasımpaşa’daki performansı sonrasında İstanbul ekibi oyuncunun satın alma opsiyonunu kullanıp bonservisini alırken Dünya Kupası’nda Mısır formasını giyen 23 yaşındaki yetenekli oyuncunun talipleri de arttı.

Kasımpaşa ile yapılan anlaşmasında serbest kalma bedeli 6 milyon Euro olarak belirlenen hücum oyuncusu Galatasaray ile her konuda anlaştı. Fakat sarı-kırmızılı kulübün UEFA ile yaptığı anlaşmanın yanı sıra mali durumu nedeniyle de bu rakamı ödemesi imkânsız. Teknik direktör Fatih Terim’in ısrarla kadrosunda görmek istediği oyuncu için 2. başkan Abdurrahim Albayrak, Kasımpaşa Kulübü ile temaslarını da sürdürüyor.

Kasımpaşa, 23 yaşındaki oyuncu için 6 milyon Euro’luk bedeli isterken G.Saray farklı tekliflerle masaya oturmaya hazırlanıyor. Trezeguet’yi alarak Fatih Terim’in Şampiyonlar Ligi için elini güçlendirmek isteyen yönetimin 3 teklifi ise şöyle olacak...

1- Bu sezon kiralama

Aslan’ın ilk teklifi Trezeguet’yi 1 yıl için kiralamak... Ancak sonrasında ise yapılacak anlaşmada oyuncunun bu sezonki kiralama bedelini 6 milyon Euro’luk bedelinden düşürerek kalan rakamı gelecek sezon ödeyip bonservisini almak.

2- Ödemeyi 3 yılda yapalım

Mısırlı oyuncuyu bonservisi ile hemen takıma kazandırmak üzere yapılacak ikinci teklifte asıl detay ise vade... Mali olarak sıkışık durumdaki G.Saray yönetimi 6 milyon Euro’yu 3 yıllık vade içinde ödemeyi Kasımpaşa yönetimine sunacak.

3- Takas artı bir miktar para

Kasımpaşa’ya iletilecek bir diğer öneri ise takasta bazı oyuncuların devreye sokulması... Takastaki oyuncular arasında Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok’un adı ön planda... Ancak burada iki oyuncunun da yıllık maliyeti öne çıkıyor. Kasımpaşa yıllık 2 milyon Euro alan Tolga ile 2 milyon 150 bin Euro alan Eren’in tüm yükünü omuzlayacak durumda değil. Burada da G.Saray’ın bu oyuncuların ücretlerinin büyük bölümünü karşılaması da ihtimaller arasında.

KARA'DAN GALATASARAY'A MESAJ VAR

Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak isteyen Galatasaray’da stoper arayışları devam ederken gündeme Anderlecht’in 28 yaşındaki stoperi Kara Mbodj ismi gelmişti. Dün FANATİK’in duyurduğu isimle ilgili önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler yaşanabilir. Bunu söyleyen kişi Senegalli savunmacının menaceri Ediz Balkan... Transferin detayları hakkında konuşan FIFA menaceri Balkan, “Kara hakkında epey teklif alıyoruz. İngiltere ve Rusya’dan resmi öneriler geldi. İstanbul takımlarından ise menacerler aracılığıyla bazı temaslar oldu. Galatasaray’ın Kara’ya ilgisi olduğunu duyduk biz de. Şu anda resmi bir teklif almadık. Ancak böyle bir şey gelirse Kara bunu değerlendirir. Çünkü Galatasaray gibi büyük bir takımla Şampiyonlar Ligi’nde oynamak ister” dedi. Ediz Balkan ve Kara Mbodj, uzun süredir birlikte çalışıyor.

Olursa bonservisle...

2020’ye kadar Belçika ekibiyle sözleşmesi bulunan Kara’yı bonservisiyle renklerine bağlamak isteyen Galatasaray’ın birkaç gün içerisinde bu transferde resmi adımları atması bekleniyor. 6 yıldır Belçika’da kariyerini sürdüren oyuncunun artık yeni bir maceraya atılmak istediği ve bu doğrultuda Aslan’a sıcak baktığı belirtiliyor.

GALATASARAY'DAN AYNI PARAYA 4 AS ADAM!

Sarı-Kırmızılılar, geçtiğimiz sezon gösterdiği performans yüzünden, yaşı ilerlemiş olan ve kiralıktan dönen toplamda 5 futbolcusunu takımdan göndererek maaş bütçesinde 4.7 milyon Euro’luk yer açtı. Futbolu bırakan Hakan Balta, bir türlü bekleneni veremeyen Koray Günter, istenmeyen adam ilan edilen Yasın Öztekin, 1 dakika bile süre alamayan Endoğan Adili ile yolları ayırdı, kiralıktan geri dönen Cavanda’yı ise 2.4 milyon Euro bonservis ile Standard Liege’e gönderdi. Aslan, ligde toplam 25 maçta bile forma şansı bulamayan bu 5 ismin yerine ucuz maliyetle ilk 11’de oynayabilecek 4 ismi takıma kazandırdı.

Sadece 900 bin Euro!

Henry Onyekuru, Yuto Nagatomo, Muğdat Çelik ve Lionel Carole... Galatasaray’a bu 4 ismin bonservis bedeli Cavanda’nın gidişiyle 400 bin Euro’ya mal oldu. Yıllık ücretleri ise 4.8 milyon Euro! Yani geçen sezon hiç forma giyemeyen Hakan, Cavanda ve Endoğan ile 21 maça çıkan Yasin ilye 3 kez sahaya çıkan Koray’a ödenen parayla 4 yeni ismin maliyeti arasında 300 bin Euro fark var.

GOMIS'İN PARTNERİ BULUNDU: VITINHO

Şampiyonlar Ligi'ni yeniden sallamak isteyen Galatasaray'ın durmaya niyeti yok. Onyekuru, Nagatomo ve Muğdat'ı alan Donk ile sözleşme yenileyen sarı-kırmızılı ekip bu defa tribünleri coşturacak bir ismin peşinde... Bafetimbi Gomis'in yanına Dybala, Firmino ve Rooney gibi bir isim arayan Fatih Terim, Vitinho'yu kendisine hedef olarak seçti.

CSKA Moskova'da forma giyen 24 yaşındaki Brezilyalı oyuncuyu, Drogba'yla oynayan Burak Yılmaz gibi kullanmak isteyen Terim'in önüne sürpriz bir imkan çıktı.

Zira Sambacının menajerliğini, tecrübeli teknik adamın, İtalya'dan tanıdığı Luca Vittorini yapıyor. Fatih Terim , Vittorini'yi hemen aradı ve Vitinho 'nun durumunu sordu.

GALATASARAY'IN N'DIAYE PLANI!

Sabah Gazetesi'nden Mehmet Özcan'ın haberine göre; bonservis harcaması yapamayan Galatasaray kiralama yoluyla eski oyuncusu Ndiaye'nin transferini bitirmeye çalışacak. Donk ile sözleşme yenileyen ve Ndiaye'nin 3 milyon Euro'yu bulan ücretini karşılamaya hazır olan sarıkırmızılılar 16 milyon Euro'ya sattıkları oyuncu için İngiliz Stoke City'ye kiralama bedeli ödemek istemiyor. İngiltere'de transfer dönemi 9 Ağustos'ta sona eriyor ve imza için 31 Ağustos'a kadar zamanı olan Galatasaray yönetimi tok alıcıyı oynayarak bunu avantaja çevirmenin hesaplarını yapıyor.

Devre arasında Ndiaye'ye 16 milyon Euro yatırım yapan İngiliz ekibinin Dünya Kupası hayali suya düştü. Rusya'da yeterli süreyi alamayan Senegalli yıldızın piyasası çok azalmıştı. Stoke cephesi yine de Premier Lig kulüplerinden gelecek olası teklifleri Ağustos ayına kadar bekleme kararı aldı ancak bir alt ligde Badou Ndiaye'nin yıllık ücretinin fazlalığı problem olacak.

İlk tercihi Galatasaray

Stoke City ile alt ligde oynamak istemeyen Ndiaye'nin menajeri William Davila, Etebo'yu İngiliz ekibine getirdi. Sarı-kırmızılı kulübü iyi bilen Ndiaye İstanbul'u sevdiği ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediği için Galatasaray'a dönmek istiyor.

"MINA GALATASARAY'I TERCİH ETMELİ"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in yaptığı, “Yerry Mina’yı istiyorum” açıklaması Kolombiya’da gündem maddesi oldu. Ülkenin en büyük gazetesi El Espectador, Terim’in sözlerini manşete taşıdı. Kolombiya futbolunun efsane futbolcularından Carlos Valderrama ise ilginç bir yorumda bulundu. Radio Caracol’a konuşan Valderrama, Mina için, “Premier Lig ilgi çekici bir arena. Ama bana göre Şampiyonlar Ligi kesinlikle daha değerli. Yerry bence orta sıraları zorlayan Everton’ı seçmemeli” dedi.

Valderrama, “Everton gibi orta sıra takımına gitmek yerine herkesin yetiştiriciliğini bildiği Terim’in Galatasaray’ına gitmesini tercih ederim” sözlerini kullandı. Öte yandan Barcelona Sportif Direktörü Abidal, “Yerry Mina transferi ile iligili bir şey söyleyemem. Harika bir Dünya Kupası geçirdi ona güveniyoruz. Ancak transferde her şey olabilir” demişti. Bonservisi Barcelona’da bulunan 23 yaşındaki stoper, Dünya Kupası’nda iyi bir iş çıkardı. Bu sebeple de peşinde birçok önemli kulüp bulunuyor.



Haberin Devamı
YORUM YAZ