MENÜ

Çeyrek altın ve gram altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın geçtiğimiz ay en hareketli dönemlerinden birini yaşadı. Durmaksızın yükselen altın fiyatları son günlerde yatay bir seyirde, büyük çıkış ve düşüşler olmadan devam ediyor.

Çeyrek altın ve gram altın fiyatı ne kadar oldu?

Yatırım yapmak, birikim yapmak ve yakınlarına hediye almak isteyen vatandaşlarımızın oldukça merak ettiği gram altın fiyatlarında son durum ne? Altının Kapalıçarşı'daki alış fiyatı 193,78 lira, satış fiyatı ise 193,86 lira olarak belirlendi...

Vatandaşların ve yatırımcıların en çok araştırdığı konuların başında gelen soru altın fiyatlarının ne kadar olduğu oluyor… Özellikle küçük yatırımcının an be an takip ettiği gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımlarını altın üzerine planlayan vatandaşlar, ülkemizi de yakından ilgilendiren gelişmeler sonrasında çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu sorusuna cevap arıyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

193,78 liradan alınırken, 193,86 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?

Çeyrek altın ise 308,96 liradan alınırken 316,21 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?

Yarım altın da 615,36’den alınırken 631,76 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise 1.268,00 liradan alınıp 1.283,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAM?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

ÇEYREK GRAM ALTIN BİLE SATIŞTA

Altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle vatandaşların altın tercihleri değişmeye başladı. Özellikle düğün sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşların yeni gözdesi fiyatı 45 lira olan ‘0.25 çeyrek gram altın’ ile fiyatı 95 lira olan ‘0.5 yarım gram altın’ oldu. Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, küresel piyasalarda altın fiyatlarındaki artışının devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ