MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

UYGUN GRUBU BULAN ''DOMBRA'' GÜNÜN KALESİ OLUR...

1.AYAK: Son zamanlarda sürekli farklı şehirlerde boy gösteriyor olsa da ilgililerinin doğru yarışları tercih ettiklerini gördüğüm ALİBEGİ dokuz aylık birincilik hasretine bu rakipler yanında son vermeye yakın görünüyor. Son start aldığı Kv koşuda sert rakiplerle karşılaşınca kum pistte aylar sonra tabelanın dışında kalan KARARLI bu grupta en şanslı isimlerden biri olacaktır. En son birinciliğini 2016 yılının Mart ayında kazanmış olsa da bu ara çok iyi durumda olan SOYLUKRAL mesafenin de uzamasıyla bu şanssızlığa son verebilir. Bu üçlü altılı ganyanın ilk ayağını az atla geçmek isteyecek kuponlar için yeterli olacaktır. İlk ayaktan risk almak istemeyen dostlarımız; ALDEMİR, BAMBAM, TAMAHKAR ve GEZGİNCİ sırasıyla kuponlara ilave edilebilir.

2.AYAK: Yarış hayatının başlangıç koşusunda, start çıkışında serilik yapamayınca çok sert başlayan koşuda ilk 200 geçilmesine yakın grubun yaklaşık 70-80 metre gerisinde kalan, son düzlük dönülürken ise rakiplerinin yaklaşık 100-120 metre gerisinde grubu en geri dönen LIONS LOVE o metrelerden sonra yaptığı etkili sprinti ve düzgün aksiyonlarıyla bir çok rakibini geride bırakarak birinciyle arasında 2 saniyeden daha az bir farkla sekizinci kalmıştı. İlk deneyiminde benim nazarımda sınıfı geçen bu tayın maiden macerasının çok uzun süreceğini sanmıyorum. Henüz ikinci deneyiminde 1900 mesafesine çıkacak olması bir handikap gibi dursa da gerek çok parlak ilk yarış deneyimi, gerekse mesafeye yatkın anne kan hattıyla bu açığı kapatabileceğine inandığım tayı birinciliğin en güçlü adayı olarak görüyorum. En ciddi rakibi ise yarış kariyerine bu pistte iki ikincilik, bir üçüncülükle başladıktan sonra İstanbul’un yolunu tutan RIVERS SON olmasını bekliyorum. BIG BET ve LIVING FOR LOVE daha sonra değerlendirmeye alacağımız taylar olmalıdır.

3.AYAK: Kuma çıktığı ilk koşu Beyaz Martı torunu olduğunu hatırlatan AKDOĞAN o görüntüsüyle büyük favori çıkacaktır. Ancak bu kez aradaki kilo farkları işi zora sokabilir. Bu nedenle yanına; kumu daha iyi koşan KAANABİ son yarışı fena olmayan Mustafa Çiçek’in tercihlediği KIRYAMAN sahanın geçilmezi olduğu koşu beklentilerin gerisinde kalırken bugün, ilave ‘’dilbağı’’ takısıyla piste çıkacak olan MEDET ve baba kan hattından çim, anne kan hattından ise kumu yapabilecek BAHAEETİN çim pistte sınıfı geçtikten sonra kum pistte neler yapacak hep beraber göreceğiz. Ayağına seri AKKUŞKRALI sürprizde değerlendirilmelidir.

4.AYAK: Bu yılın Mart ayında aynı rakiplerle karşılaştığı koşuya 1-2 boy kadar tereddütlü başlamasına rağmen en yakın rakibi Mizzen Of Turkey’e 5, diğer rakibi Utkunbaba’ya ise 8 boy fark yapan DOMBRA aprantilere mahsus koşuda, aprantisinin çok bariz hatalar yapmaması halinde, grubun en ağır sıkletli atı olmasına rağmen çok ama çok uygun rakiplerini geçme konusunda zorlanmayacaktır.

5.AYAK: Bugüne dek göstermiş oldukları performanslarla; AKGÜN REİS, STAR FORCE ve DONT HASITATE üçlüsüne eşit şans verelim. Son Bursa yarışını ölçü almadığım LAS TERRENAS bu ayağın sürprizini yapar.

6.AYAK: Maiden bir isim olmasına rağmen son yedi yarıştır yarış kazanma başarısı göstermiş rakipleriyle karşılaşıp nispeten iyi neticeler elde eden CUPIDS ARROW bugün kendi gibi maiden rakipler yanında favorim olup kuponlarını son ayağa taşımak isteyen okurlarımız için günün bir diğer bankosu adayımdır. Rakipleri ise; AKSAKALLI, BIG EAGLE GIRL, BUZ NEFES ve YILDIZHANAĞA olur.
9-3-12-7-13-5-4///16-7-2-4///3-1-9-10-1-4///1///3-1-2-5///6-----1-14-15-13

Haberin Devamı
YORUM YAZ