MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

13 Temmuz Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

13 Temmuz Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

CHERI CHERI LADY 80’lere götürür..

1.AYAK: JETTAY ile başlayayım. Formunda önemli gelişmeler gözlendiğini son startında belli etti, ki form tuttu mu devamını getirdiğini 2017’nin kış aylarında İstanbul-Bursa hattındaki mükemmel yarışlarıyla göstermişti. Ayağına çabuk safkan formda pilotuyla kimse ne olduğunu anlayamadan bir solukta bitirebilir, favorimdir. Geçen hafta uzunda ağır sıkletiyle zorlanmadan kazanırken göz dolduran, 1 hafta içinde de formdan düşecek hali olmayan, kağıt üzerindeki handikapı uzundan kısaya dönecek olması gözükse de mesafe ayırmadığını eski koşularından da anımsayabileceğimiz fit durumdaki BEKİRİM ikinci şans verdiğim isim olup, her geçen gün daha iyi duruma gelen, özellikle son startında tam yarışı bıraktı diye düşünürken yeniden hırslanıp uzaya uzaya gelip önünde bitiren iki rakibine nefesini hissettirirken çok beğendim, henüz çimde maiden olsa da az koştuğu için bu istatistiği taç’a atıp ıskalamak istemediğim QAVIY, makine çıkışından sonra yarışı bıraktığı için son zamanlarda biraz geriye giden, lakin geçen koşusunda düzgün çıkan tatminkar bir tabela yapan, muhtemelen ters piste bugun normal koşması için getirilen ve bu atlarla her zaman başa çıkabilecek kalibredeki ZEALOUS LINE, 7 ay aradan sonra koştuğu yarışında bir nevi nefes açıp buranın provasını yapan CHURCHILL FIRE, eli kulağındaki SADIKAĞA daha sonraki sıralamamdır.

2.AYAK:IVANKA ile PERA ikilisine ön tarafta ilk planda eşit şansı veriyorum. Her iki atın ortak özelliği ise son iki startlarında maiden olmalarına rağmen, daha değişik şartlarda koşmaları, bu yüzden kazanma zamanlarının geciktiğini düşünüyorum. Ivanka, Adana’da çok yakından takip ettiğim bir kısraktı. İlk kez çıkacağı ters piste uyum sağlarsa, hemcinsleri arasında kazanan taraf olur. Pera da İzmir daha iyi atlarla kapışıyordu. Uzundan kısaya döndüğü son startında mesafe sınırları olduğunu bir kez daha günyüzüne çıkaran grubun pişkin kısraklarından ÇİKOK YAĞMURU, toparlanmaya başlayan ve ‘’Sanzatu’’ gibi yakın dönemin çok iyi açık yarış atlarından bir ismin anneden kardeşi olan COOPER GIRL, 4 ay aradan sonra koştuğu ilk yarışında nefes yönünden sıkışan, ama geçen haftaki koşusunda yeşil ışık yakarken mesafe istediğini gösteren ve bugun bulan DUCHESSE VIVENNE, Adana’da defalarca ön plana çıkarılan ama ses vermeyen bakalım burada ne yapacak diye sona eklediğim DONG FENG imkanlar dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer isimlerdir.

3.AYAK:Şampiyon GÜMGÜMBÜRGÜMBÜR, için yarışta üç tane kaçak atın bulunması daha rahat koşmasına vesile olacaktır. Her ne kadar yaşı ilerlemeye başlasa da kalite kalitedir, bu tür sıkletlerle de yıllardır koşmaya alışkın, nerde ve kimle koşarsa koşsun, o koşuyorsa önce o yazılır, dolayısıyla favorimdir. Yine kalibresi yüksek bir safkan olduğunu hepimizin bildiği BİLDENHAN, en ciddi rakibi konumunda olup, kilo fobisi olup da bu iki kalitenin yanına at yazacağım aşağıdan bir at gelirse altılı para yapar diyen okuyucularımız BERATBEY, EMBİRHAN, KIZILHAN arasından bütçeler dahilinde değerlendirme yapabilirler. Ya Gümbürgümbür tek, ya Bildenhanla birlikte iki at, ya da ayırımsız beş at. Kuponlarınızın kurgusunu nasıl olacağını bilemediğim için alternatifleri değerlendirmek sizlerin bileceği iştir.

4.AYAK:80 yıllara damga vurmuş MODERN TALKING grubunun o dönemki ortalığı kasup kavuran şarkılarından ismini alan CHERI CHERI LADY, kendisini ziyadesiyle ispat etmiş, çok helal bir kısrak. Senelerdir yüksek tempolar verip, hem koşunun yükünü çekip, hem de sonunu getiren yarışlar izlettirdi. Geçen sene verdiği 5 aylık aradan sonra koştuğu üst üste yarışlarla formunu bulan klas kısrak, bir önceki yarışını sentetiğe rağmen kazanmasını bilmiş ardına daha çok sevdiği çayırlarda genç ve istim üzerindeki rakibi ‘’Mıss Helin’’ e mağlup olmuştu. Bu yarışta ekürilerden kendisini bozmaya çalışacak bir at var lakin ben usta binicisinin onları rakip seçmeyeceğini düşündüğüm için çok üzerine giderlerse iki de gidip istediği yerde atlayabilir , atladığı anda da birazcık avans alabilirse arka tarafta rakiplerinin tutturamayacağını düşünüyorum ve siz değerli okurlarımıza Bursanın bankosu olarak öneriyorum.

5.AYAK:ADALYN için geçen sene kısrağın bu dönem hala maiden koşacağını söyleselerdi, hadi canım sende derdim. Daha ikinci yarışında Grup 2 koşmuş bir atdan bahsediyoruz. Kısa vadeyi saymıyorum bile. Bu sezon da açık yarış koştu. Belli ki birtakım sıkıntıları oldu yoksa kesinlikle maiden potansiyelinde bir at değil. Son startını çok beğendim, kendine gelmiş gözüküyor. Kalabalık grupta trafik koridoruna takılmazsa kazanmaya yakındır. 2.5 ay aradan sonra yarış gören, bugun de 40 günlük aradan sonra yine fasılalı dönecek olan aşamalar içerisindeki BİTLİS İNCİSİ rakip gördüğüm tek isimdir.

6.AYAK:Son haftaların çıkışa geçen isimlerinden olup, bu kez kazandığı mesafeye dönen HEVESKAR, sıkıntıları giderilip takıları çıkarıldıktan sonra üstüne koymaya başlayan mesafeye yatkın KARAZEYTİN, takip atlarımdan kendini unutturan ASLANCAN, koşuları üste üste gelmesinden dolayı birincilik hasretini uzatan ama bugun biraz daha diri dönecek olan YARİSSA, sağı solu olmayan atlardan CUKKA sıralamamdır.

3,1,2,7,4,5 // 9,13,2,1,5,4 // 2,1,4,5,3 // 6 // 1,4 // 7,13,4,5,10

Haberin Devamı
YORUM YAZ