MENÜ

Tayland'da mahsur kalan çocuklar ve antrenörleri kurtarıldı

23 Haziran’dan beri mağarada mahsur kalan Wild Boars futbol takımının kalan son 4 oyuncusu ve hocası da, dün başarılı bir operasyonla kurtarıldı. 18 günlük süreçte 90 dalgıç görev yaparken, 1 profesyonel dalgıç ise hayatını kaybetti.

Tayland'da mahsur kalan çocuklar ve antrenörleri kurtarıldı

Tayland’da Tham Luang Nang Non mağarasında 23 Haziran’dan beri mahsur kalan 12 çocuk ve antrenör kurtarıldı.

Tayland’ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde yaptıkları gezi sırasında antrenörleri ile birlikte bir mağarada mahsur kalan çocukları kurtarma operasyonunun 3. aşaması dün gerçekleşti. 50’si yabancı toplam 90 dalgıcın görev yaptığı kilit kurtarma operasyonunda ise 18 kişi yer aldı. Mağaradan ilk olarak 4, önceki gün de yine 4 çocuk kurtarılmıştı.

Aileleriyle görüştüler

Dün erken saatlerde başlayan operasyon sonucunda Wild Boars adlı futbol takımının hocası dahil 5 kişi daha Tham Luang Nang Non’dan çıkarıldı. Yaşları 11-16 arasında değişen 12 futbolcu çocuk ile antrenörlerinin hastanede tedavilerine devam edilirken, ilk çıkarılan gruptaki 4 çocuk, camlı özel bölmede aileleriyle görüştürüldü.

18 günlük süreçte profesyonel bir dalgıç olan Saman Kunan hayatını kaybederken, mağaradakilerin hepsinin hayatta olması ise tüm dünyada büyük bir mutluluk yaşattı.

Dünya Kupası finali kaçtı

FIFA Başkanı Gianni Infantino, tekrar özgürlüklerine kavuşan futbol takımının 12 üyesi ve hocalarını, 2018 Dünya Kupası finaline davet etmişti.

Dünkü operasyonla birlikte toplamdaki 13 kişi mağaradan çıkarılırken, 15 Temmuz’daki final maçı için doktorlardan izin çıkmadı. Uzun süre güneş görmeyen ve enfeksiyon kapma riskine sahip futbol takımının üyelerinin en az 1 hafta daha hastanede tutulacağı bildirildi.

Hollywood'un derdi film!

Uzun bir sürecin ardından yağmur suları sebebiyle mağarada mahsur kalan ve sonunda kurtulan futbol takımının 12 oyuncusu ile hocasının yaşadıkları, Amerikalılar’ın dikkatini bir hayli çekti.

Hollywood yapımcılarının, hemen soluğu olayın yaşandığı Tayland’da aldıkları ve tüm ayrıntıları incelemeye başladıkları bildirildi.

Yapımcıların, en kısa zamanda bu olayı film haline getirip, sinemalarda izleyicilerle buluşturması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ