MENÜ

Fenerbahçe'de Andre Ayew bombası! Son dakika Fb transfer haberleri 12 Temmuz Perşembe

Fenerbahçe'de transferde hareketli günler yaşanıyor. Berke ve Barış transferlerini bitiren sarı-lacivertli yönetim diğer transferler için girişimlerini sürdürüyor. İşte 12 Temmuz son dakika Fenerbahçe transfer haberleri ve detaylar...

Fenerbahçe'de Andre Ayew bombası! Son dakika Fb transfer haberleri 12 Temmuz Perşembe

Barış Alıcı ve Berke Özer ile geleceğe yatırım yapan Fenerbahçe, bir Dünya yıldızı için de yolun sonuna gelmek üzere. Sportif Direktör Damien Comolli ezeli rakiplerinin de listesinde bulunan Andre Ayew ile her konuda anlaştı. Şimdi transferde ikinci aşamaya geçildi. Fransız futbol insanı daha önce bir çok kez görüştüğü Swansea Kulübü'nü bu kez ikna edecek ve Andre Ayew kiralık olarak Fenerbahçe forması giyecek. Bu arada Flamengo'dan Giuliano için 7 milyon Euro'luk teklif geldi. Bu transferler dışında Fenerbahçe'de tranfserde hareketli günler yaşanıyor. İşte son dakika Fenerbahçe tranfser haberleri ve detaylar...

FENERBAHÇE'DEN AYEW BOMBASI!

Adı Galatasaray ve Beşiktaş ile de anılan Ganalı yıldızın transferi konusunda Fenerbahçe büyük ilerleme kaydetti. Ayew ile el sıkışan Sarı- Lacivertliler, Swansea ile yaptığı kiralama pazarlıklarında da sona geldi.

Transfere Barış Alıcı ve Berke Özer ile başlayan Fenerbahçe, gözünü yurt dışına çevirdi. Kanarya, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da gündeminde olduğu öne sürülen Andre Ayew’e imza attırmaya çok yakın. 28 yaşındaki hücum oyuncusuyla yapılan görüşmeler sonunda taraflar anlaşma sağladı.

Premier Lig’den Championship’e düşen Swansea ile sürdürülen pazarlıkların da olumlu ilerlediği kaydedildi. Siyah- Beyazlılar’ın oyuncusunu kiralamayı kabul ettiği, kiralama bedeli için de taraflar arasında fazla bir fark olmadığı öğrenildi.

Tam bir joker

Ayew, kanatların yanı sıra ofansif orta saha ve forvette de görev yapıyor. Swansea’de sezonun özellikle son bölümünde ileri uçta oynadı. Ganalı futbolcunun çok yönlü olması, mücadeleci yapısı; Cocu’nun kendisini çok istemesinin en önemli etkenleri. Ayew geçtiğimiz sezon ilk yarısı West Ham, ikinci yarısı Swansea’de olmak üzere 36 resmi maçta 6 gol atıp 5 asist yaptı.

FENERBAHÇE'DE MAX MEYER SÜRPRİZİ!

Jack Wilshere'in Wast Ham United'a imza atmasının ardından yeniden 8 numara arayışlarına başlayan Fenerbahçe'den flaş bir hamle geldi... Sarı-Lacivertliler, İngiliz yıldız gibi bonservisi elinde olan ve birçok Avrupa devini peşinden koşturan Max Meyer'le masaya oturdu. Takımın İsviçre'deki kampına katılmayan sportif direktör Damien Comolli'nin Almanya'ya geçtiği ve genç yıldızla görüştüğü öğrenildi. Comolli'nin Meyer'e Fenerbahçe'nin projelerini anlattığı ve parasal konuların masaya yatırıldığı belirlendi.

Meyer'in yapılan tekliften çok etkilendiği ancak düşünmek için süre istediği ifade edildi. Başta Marsilya, Dortmund ve Leipzig olmak üzere birçok takımdan resmi teklif alan 22 yaşındaki futbolcunun Türkiye'ye gelmeye soğuk baktığı iddia ediliyordu. Ancak Comolli'nin yapılan görüşmede önemli bir mesafe kat ettiği de öğrenildi.

Wijnaldum'a talip çıktı!

Fenerbahçe'nin 8 numara adaylarından biri olan Georginio Wijnaldum'a talip çıktı. Liverpool'dan ayrılma kararı aldığı konuşulan Hollandalı yıldıza eski takımı Newcastle United teklif yaptı. Kulüpler arasında görüşmelerin sürdüğü gelen bilgiler arasında...

GIULIANO'YA SÜPER TEKLİF

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezonki en başarılı isimlerinden Giuliano’ya ülkesinden Flamengo talip oldu. Brezilya basınındaki iddialara göre Fenerbahçe’ye 7 milyon Euro’luk bir teklif geldi.

Sarı- Lacivertliler, Finansal Fair- Play anlaşması nedeniyle transferde sadece oyuncu satışından elde ettiği geliri kullanabiliyor. Fernandao’yu 3 milyon Dolar’a (14.3 milyon TL) satan Fenerbahçe, Barış Alıcı ve Berke Özer’i ise 4 milyon Euro’ya (22.4 milyon TL) transfer etti.

Kanarya’nın dengeyi sağlamak, başka transferler yapmak için de futbolcu satması gerek.

Bu isimlerden biri Giuliano olabilir. Geçtiğimiz sezon 38 resmi maçta 15 gol atan Sambacı’ya ülkesinden Flamengo talip oldu.

Beşiktaşlı Babel’i kadrosuna katamayan Brezilya ekibinin, Giuliano için 7 milyon Euro (39.2 milyon TL) teklif ettiği belirtildi. Brezilya basınında yer alan iddialara göre Fenerbahçe, Flamengo’dan 10 milyon Euro (56 milyon TL) istedi.

BERKE VE BARIŞ'IN FİYATI BONSERVİSİ BELLİ OLDU

Lig Radyo’da İlker Duralı ile 12.Adam programına konuşan Özkan, oyuncuların sonraki satışlarından kulübünün aldığı payın normalde %25 olduğunu, ancak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un ricasıyla bu oranı %20’ye çektiğini söyledi.

Kamuoyunda konuşulan transfer rakamlarını da doğrulayan Mehmet Seyit Özkan, iki oyuncu için Fenerbahçe'den 4 milyon euro alacaklarını, bir sonraki satışlarından elde edilecek kardan da %20 pay alacaklarını bildirdi.

FENERBAHÇE'DE FORVET OPERASYONU

Sarı Lacivertliler'de taraftar da teknik patron Cocu da dört gözle yeni gelecek forveti bekliyor. Elinden sakatlanan Soldado’nun İstanbul’da kalmasıyla birlikte İsviçre’ye forvetsiz giden Fenerbahçe, bu bölgeye takviye yapmak için dört koldan saldırıyor.

Comolli, her gün görüşme üzerine görüşme yapıyor. Atletico Madrid’in golcüleri Kevin Gameiro ve Luciano Vietto ile Sporting’den bonservisini almaya çalışan Bas Dost için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Tottenham’dan Janssen’in yeniden kiralanması için de İngiliz ekibiyle pazarlıklar devam ediyor.

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonki maliyeti 5 milyon Euro’yu geçen Hollandalı’yı bu kez daha uygun bir bedelle kiralamaya çalışıyor.

Hedefi en az 1 forveti, 8 gün sürecek olan İsviçre kampına yetiştirmekti. Comolli, Cocu’nun bu isteğini yerine getirmek için büyük çaba sarf ediyor.

FENERBAHÇE'DE BÜYÜK SÜRPRİZ! KAMENI...

Fenerbahçe, 1 numara transferini noktaladı. Sözleşmesi sona eren Volkan Demirel’le nikah tazeleyen sarı-lacivertliler, ayrılması gündemde olan Carlos Kameni’yle de ‘yola devam’ kararı aldı. Kanarya’nın son bombası ise Türk futboluna birbirinden yetenekli isimler kazandıran Altınordu’nun kalecisi Berke Özer oldu.

18 yaşındaki Berke’nin takım arkadaşı, 1997 doğumlu Barış Alıcı da renklere bağlandı. Resmi açıklamada, “Berke Özer ve Barış Alıcı yeni sezondan itibaren çubuklu formamızın başarısı için ter dökecek. Berke ve Barış’a, F.Bahçe ailesine hoş geldiniz diyor, nice başarılar, zaferler ve şampiyonluklarla dolu yıllar diliyoruz.” denildi.

Kaledeki Berke operasyonu, takviye politikasının değişmesine yol açacak. David Ospina ile ciddi ilgilenen F.Bahçe, Berke’de karar kılınca yabancı kontenjanını ihtiyaç duyulan başka bir mevkide kullanacak.

İNGİLTERE'DE BOLASIE ZİRVESİ!

Yeni sezonda hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde güçlü bir kadro ile mücadele vermek isteyen Fenerbahçe transfer çalışmalarına aralıksız yoğun bir mesai ile devam ediyor. Sportif direktör Damien Comolli ile birlikte Fenerbahçeli kurmaylar da doğru transfer için yoğun bir çaba sarfediyor.

Kıran kırana pazarlık

Fenerli yöneticilerin sağ ve sol kanatta forma giyebilen İngiliz vatandaşı Yannick Bolasie'nin kiralanması için Everton kulübü ile pazarlık halinde olduğu öğrenildi. Comolli de 1-2 içinde İngiltere'de olacak.

Sarı-lacivertli kurmaylar her iki ayağını da kullanabilen 29 yaşında ve 1.85 boyundaki Bolasie'nin kiralama dışında satın alma opsiyonunu da istiyor. F.Bahçe, kiralama bedeli olarak 3 milyon Euro teklif etti...

Slimani hazır tutulacak

Bolasıe dışında Bas Dost tranfserinde çıkabilecek olumsuzluğa karşı Leicester forması giyen İslam Slimani'yi de hazır tutmak istiyor. Bunun için de İngiliz kulübü ile görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

VOLKAN'IN SÖZLEŞME DETAYLARI BELLİ OLDU!

16 yıldır formasını giydiği Fenerbahçe ile yola devam eden Volkan Demirel istediği tüm şartları kabul ettirdi. 1 yıllık ve TL üzerinden oldukça cüzi bir oranda sözleşme imzalamaya hazır olan Volkan, hem ucu açık (21 maç oynadığı her sezonun devamında sözleşmesi otomatik olarak aynı şartlarda uzar) bir sözleşme aldı hem de rakamı Euro üzerinden yazdırdı. Volkan'ın tek kabul ettiği, 1.5 milyon Euro ile Carlos Kameni'den (2.2 milyon euro) daha az kazanmak oldu. Yönetimin Volkan'la sözleşme yenilemesinde ligdeki 20 derbinin 13'ünde kalesini gole kapatması etkili rol oynadı.

YERRY MINA'NIN YENİ TAKIMI BELLİ OLDU!

Everton, Yerry Mina transferini 24 milyon euroya bitiriyor!

Goal İngiltere'nin haberine göre; Everton Futbol Direktörü Marcel Brands, pazartesi günü Mina'nın transferi için Barcelona kulübü yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Bonservis için 24 milyon euro öneren İngiliz ekibinin yakın zamanda resmi açıklamayı yapması bekleniyor.

Geçen sezonun devre arasında transfer edilen Kolombiyalı savunma oyuncusu pek fazla forma giyme şansı bulamamıştı. Barcelona'nın bu transfer döneminde Sevilla'dan Lenglet'yi alacak olması da onun süre bulmasını engelleyecek bir durum.

Everton Teknik Direktörü Marco Silva da Mina transferine sıcak bakıyor.

Bu transfer için Fenerbahçe'nin haricinde Liverpool ve West Ham United da devredeydi ancak mutlu sona ulaşan takım Everton oldu.

COCU'NUN DÖRT GÖZDESİ

Milliyet Gazetesi'nden Celal Umut Eren'in haberine göre; Fenerbahçe’de dört oyuncu İsviçre kampı öncesi İstanbul’daki antrenmanlarda Teknik Direktör Phillip Cocu’nun gözüne girmeyi başardı. Hollandalı hocanın oyunun çift yönlü oynanması gerektiğini hemen her antrenmanda yinelediği, ilk 11 kıstaslarından birinin bu konu olduğu vurgulandı.

Buna göre hem potansiyelleri hem de ortaya koydukları performansla bazı isimler Cocu’nun beğenisini kazandı. İşte deneyimli teknik adamın dikkatini çeken isimler:

ELJİF ELMAS: Büyük umutlarla kadroya katılan Makedon oyuncu, Cocu’nun göz hapsinde duruyor. Çift yönlü orta saha oyuncusu olmasının yanında potansiyeliyle de sivrilen Elmas, gençleri parlatmasıyla ünlü Cocu’nun takip listesinde.

MEHMET EKİCİ: Sezon başı kampına hem fiziksel hem de mental açıdan hazır başlayan Mehmet de oyunu çift taraflı oynayabilmesiyle Phillip Cocu’nun alternatifleri arasına girdi.

GİULİANO: Brezilyalı yıldız, Aykut Kocaman’dan sonra Cocu’nun da ilk formayı vereceği isimler arasında sivriliyor. Tecrübeli orta sahayı Brezilya Milli Takımı’ndaki gibi 8 numarada düşünen Hollandalı hoca, önemli görevler vermeyi planlıyor.

JOSEF: Cocu’nun hem analizleri hem eski maç izlemeleri sonucu Josef öne çıkıyor. Başarılı oyuncu topu oyuna sokuşu, iki yönlü tarzı ve profesyonellğiyle olumlu not almayı başardı.

Aatıf’ın suçu ne?

Teknik Direktör Phillip Cocu’dan, Aatıf’a destek geldi. Fenerbahçe’ye transfer olduğu ilk günden bu yana taraftarın gözüne giremeyen Faslı futbolcu son olarak İstanbulspor ile oynanan hazırlık maçında da protestolara hedef olmuştu.

Sezonun ilk hazırlık maçında iyi bir performans sergileyen ve gol atan Aatıf’ın neden protesto edildiğini anlamayan Cocu, konuyla ilgili yetkililerden maç içinde bilgi aldı.

Futbolcunun çalışmasından ve oynadığı oyundan memnun olan Hollandalı teknik adam, Aatıf’a gösterilen tepkileri doğru bulmadığını belirtti. Cocu’nun daha sonra tecrübeli oyuncuyla da konuşarak moral aşıladığı belirtildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ