MENÜ

Yılın transfer bombası patladı! Ronaldo Juventus'ta

Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo, yeni sezonda Juventus forması giyecek. İspanyol ekibi Madrid, transferi internet sitesinden duyurdu. Juventus da resmi olarak siteden yaptığı duyuru ile transferi duyurdu.

Yılın transfer bombası patladı! Ronaldo Juventus'ta

Tüm dünyanın merakla beklediği Ronaldo’nun Juventus’a transferi resmileşti. Portekizli dünyaca ünlü yıldız futbolcu yeni sezonda İtalyan ekibnin formasını giyecek.

Real Madrid transferi resmen duyurdu. İtalyan ve İspanyol basınının iddiasına göre transfer için İtalyan kulübü Real'e 105 milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi kabul etti.

Juventus Başkanı Andrea Agnelli ve Türk eşi Deniz Akalın, bugün özel bir jetle Yunanistan'a hareket etmiş ve Ronaldo ile bir araya gelmişti.

İtalyan kulübü, Ronaldo'ya 30 milyon Euro'dan 4 senelik teklif yaptığı ve 33 yaşındaki yıldızın bu teklifi kabul ettiği biliniyor.

Yazın başında ismi sık sık İngiltere Premier Lig ekipleri ile anılan Ronaldo'nun kararını 2018 Dünya Kupası sonrası vermesi bekleniyordu. Yıldız futbolcu, Rusya'da büyük bir hayal kırıklığı yaşamış ve ailesi ile tatile çıkmıştı.



Her geçen gün Juventus iddiası artarken Ronaldo cephesinden konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştı. Transfer artık bugün netliğe kavuştu ve Portekizli yıldız futbolcu Çizme'nin yolunu tuttu.

Khedira'dan Ronaldo paylaşımı

Bir dönem Real forması giyen Alman futbolcu Khedira, Ronaldo'nun transferi duyrulur duyrulmaz Twitter'dan yıldız futbolcu ile ilgili paylaşımda bulundu. Khedira, " Bugün çok özel bir gün. Yeniden seninle birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.


Performansı üst düzeyde

Dünya Kupası'nda Ronaldo, 4 maçta 4 gol atarak yine üst düzey performans göstermeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Real Madrid'de başrollerden biri olmayı başaran Portekizli yıldız futbolcu turnuvada 13 maçta 15 gol ve 3 asistlik performansa imza attı.

La Liga'da 27 maça çıkan yıldız futbolcu, 26 gol, 5 asist yaparak takımına katkıda bulundu.



Roma'dan gönderme

Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transfer olmasının hemen ardından Roma'nın resmi hesabı, "Roma'nın kralı ile tarihin en iyi oyuncusu" ifadelerini kullanarak ezeli rakibine göndermede bulundu.


Juventus da resmen duyurdu

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun bonservisi için İspanya temsilcisi Real Madrid’e 100 milyon avro ödeyecek.

Juventus’un internet sitesinden yapılan açıklamada, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun bonservisi için Real Madrid’e iki sezon içinde 100 milyon avro bonservis bedeli ödeneceği ve FIFA kuralları çerçevesinde 12 milyon avroluk ek ödeme yapılacağı belirtildi.


Sergio Ramos'tan Ronaldo'ya veda

Real Madrid'de yıllarca beraber oynayan Sergio Ramos, Ronaldo'ya veda etti. Ramos, Twitter hesabından, "Real Madrid tarihinde gollerin, kazandıkların gerçekten inanılmaz. Seninle oynamak her zaman zevkti. Hep seni hatırlayacağız. İyi şanslar." ifadelerini kullandı.


Gareth Bale'den Cristiano Ronaldo'ya veda mesajı: "Muhteşem bir oyuncu ve harika insan! Geçtiğimiz 5 yıl boyunca senle yanyana oynamak bir şerefti! Gelecekte sana iyi şanslar dostum."



Ronaldo'dan Real Madrid taraftarına veda

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid’den İtalya’nın Juventus takımına transfer olan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, veda mektubu yayımladı.

Real Madrid’in internet sitesinde yayımlanan mektupta, İspanya temsilcisindeki yıllarını hayatının en mutlu dönemi olarak tarif eden Ronaldo, kulüp ve kent için büyük şükran duyguları beslediğini ifade etti.

Taraflarına kendisine gösterdiği yakınlık ve sevgi için teşekkür eden Ronaldo, "Ancak, hayatımda yeni bir döneme girmenin zaman geldi ve bu yüzden kulübün transferimi kabul etmesini istedim. Bunan dolayı üzgünüm. Herkesten, özellikle de takipçilerimden beni anlamalarını rica ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Futbol tarihinin en pahalı 50 transferi

"Asla unutmayacağım"

Real Madrid’de 9 yılın heyecan verici ve zorlu geçtiğini dile getiren yıldız oyuncu, "Burada, benzersiz bir futbol hayatı yaşadığımı asla unutmayacağımı çok iyi biliyorum." ifadesini kullandı.
Real Madrid formasıyla sahada ve soyunma odasında muhteşem takım arkadaşlarına sahip olduğunu kaydeden 33 yaşındaki yıldız, "Çevremde, inanılmaz bir kalabalığın sıcaklığını her zaman hissettim. Real Madrid benim ve ailemin kalbini fethetti." şeklinde görüş belirtti.

Kulübe, başkana, yöneticilere, takım arkadaşlarına, teknisyenlere, doktorlara ve tüm takım çalışanlarına teşekkür eden Ronaldo, mektubunu şöyle tamamladı:

"Transfer konusunda çok düşündüm ve yeni bir döneme başladığımı biliyorum. Ayrılıyorum ama nerede olursam olayım bu formanın, armanın ve Santiago Bernabeu’nun içimde olduğunu hissetmeye devam edeceğim. Herkese teşekkürler ve 9 sene önce stadyumda ilk defa söylediğim gibi sesleniyorum: Haydi Madrid."

Haberin Devamı
YORUM YAZ