MENÜ

Hırvatistan - İngiltere maçı hangi kanalda, saat kaçta?

FIFA 2018 Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı! Tarihindeki en büyük başarısı 1998 Dünya Kupası yarı finali olan Hırvatistan bu kez final görmek istiyor. 1966 Dünya Kupası’nı aldıktan sonra başarı elde edemeyen İngiltere ise ilk kez finale bu kadar yakın! Peki, Hırvatistan - İngiltere maçı hangi kanalda, saat kaçta? Detaylar haberimizde...

Hırvatistan - İngiltere maçı hangi kanalda, saat kaçta?

2018 Dünya Kupası G Grubu'nu Belçika'nın arkasında 2'nci olarak bitiren İngiltere, son 16'da karşılaştığı Kolombiya'yı penaltılarda 4-3 yenerek en iyi sekiz takım arasına girmeyi başarmıştı. Penaltı atışlarında yaptığı kurtarışlarıyla takımının galibiyetinde büyük pay sahibi olan Pickford, 5 maçta 4 kez topu ağlarında görürken, gösterdiği iyi performansla takımına destek oldu. Çeyrek finalde İsveç'i 2 golle geçerek 28 yıl sonra yarı finale yükselen İngiltere, turnuvanın gol kralı Harry Kane'nin önderliğinde finale yükselmek adına Hırvatistan ile mücadele edecek.

Hırvatistan - İngiltere maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Finale yükselecek ikinci takımın belirleneceği mücadeleye Lujniki Stadyumu ev sahipliği yapacak. 11 Temmuz Çarşamba günü TSİ 21.00’de başlayacak karşılaşma TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Maçın canlı anlatımı ve skor takibi fanatik.com.tr'de olacak.

Yarı Final Hikayesi

D Grubu'nda Nijerya, Arjantin ve İzlanda'yla karşılaşan Hırvatistan üç maçta üç galibiyet alarak grubu lider bitirdi. Son 16 turunda Danimarka'yı; çeyrek finalde ise Rusya’yı penaltılar sonucunda eleyen Hırvatistan adını yarı finale yazdırmayı başardı.

G Grubu’nda Belçika, Tunus ve Panama ile mücadele eden İngiltere ise Belçika’nın ardından grubu ikinci sırada bitirerek adını bir üst tura yazdırdı. Son 16 turunda Kolombiya’yı penaltılarla geçen İngilizler, çeyrek finalde İsveç’i 2-0’lık skorla eleyerek yarı finalde Hırvatistan’ın rakibi oldu.

Hırvatistan 20 yıl aradan sonra yarı finalde

2014 Dünya Kupası'nda gruplardan çıkamayan Hırvatistan, bu Dünya Kupası'nda Arjantin'le aynı gruba düşmesine rağmen lider olarak son 16'ya kalmayı başarmıştı. Son 16'da Danimarka'yı 1-1 biten maçın sonunda penaltı atışlarıyla yenen Hırvatistan, 16 yıl sonra kaldığı çeyrek finalde de ev sahibi Rusya'yı seri penaltı vuruşları sonrası 4-3 yenerek tam 20 yıl aradan sonra yeniden yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ