MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

7 Temmuz Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

BİR KEZ DAHA KING DADAŞ...

1.AYAK: Son koşusunda çim piste rağmen çok etkili bir yarış koşan FERHATHAN yeniden bütün birinciliklerini elde ettiği pist olan İzmir kumuna çıkacağı koşunun en şanslı safkanı olur. Bugüne dek elde ettiği en önemli başarı Handikap-16 birinciliği olsa da benim nazarımda kumun istikrarlı atlarından biri olan BİNGÖLLÜM ufak tefek sorunları giderildikten sonra iki yarış görüp çok iyi duruma gelen kıymetli dostum Osman Saraç’ın KAVACIK BEYİ idman pisti görüntüsünün hakkını verirse öndeki ikiliye çok zor anlar yaşatabilir. Start sorununun aşılmasından sonra her yarış iyi koşmaya başlayan COUNT ON YOU yarışın gidişatında yüksek tempoyu bulacağı koşuyu sonlarda yapacağı etkili ataklarıyla lehine çevirebilir.

2.AYAK: Bu pistte 1300 ve 1400 mesafelerinde start aldığı son iki yarışında start sorununu aştığını gördüğümüz SÜRMELİ SULTAN aynı şekilde sağlıklı bir start çıkışı yapabilmesi halinde 1200 mesafesini bulduğu koşuyu çıktığı gibi bitirebilir. İzmir çiminde 14 kez piste çıkıp 2 kez kazanmayı başarıp, sadece 2 kez tabelanın dışında kalan YORAN GÜLÜ hep iyi koşup kazanma konusunda ciddi sıkıntı çeken EVDEGÜL ve yine bütün birinciliklerini bu pistte elde etmiş ÖZGÜZEL favori olarak önerdiğim kısrağın startı iyi alamaması halinde öncelikle devreye girecek isimlerdir. Dişilere mahsus koşuda; CEYLİNSU, KIŞGÜLÜ, HAFİZE SULTAN ve VEGOOL sürprizde önereceğim isimlerdir.

3.AYAK: Start sorunu aşılıp, küllerinden doğan bir başla isim İBİN bugün nasıl bir netice elde edeceği yarışa ne kadar sağlıklı başlayacağı ile doğrudan orantılı olan bu isme ilk şansı vermekle beraber her zaman bir risk olan start iyi alamama veya hiç başlayamama huyları nedeniyle yanına at yazmakta fayda görüyorum. Grubun en yüksek handikap puanına sahip, mesafeye yatkın safkanı KIŞLALI bana göre en ciddi rakibi olur. O müthiş eşkalinin hakkını veremeyen isimlerden biri olarak hafızamda yer edinen SARAYBOSNA ve her ne kadar eski gücünden uzak olsa da bir takım sorunlarla boğuşan rakipler yanında KOLARAFET günün büyük sürprizini gerçekleştirebilir.

4.AYAK: Tıpkı anne Deer Hunter gibi kaba kuma çıkınca sınıfını bulan KING DADAŞ bu denli forma girmişken bugün karşılaşacağı rakiplerine geçit vermemesi gerekir, günün limanı adayımdır.

5.AYAK: Daha önce 24 Mayıs’ta koşması gereken koşuyu, jokeyi raporlu olduğu ve yerine eşdeğer jokey bulunamadığı için yarıştan çıkarılan ANGELIC DANCE belli ki o gün maiden koşuları böldürmek adına deklaresi yapılmıştı. Dünyaca ünlü aygır Curlin ile kardeş olan La Polonaise’nin Hakeem’den olma yavrusu uzun zamandır hazırlandığı koşuda birinciliğin en güçlü adayıdır. Eşdeğer jokey muhabbetinin bir kez daha yineleneceğini sanmayarak ilk şansı bu taya vermek istiyorum! Tek ciddi rakibi ise ilk yarışından fazlaca üzülmeden üçüncülükle ayrılan, kaba kum pistte elde ettiği başarılarla bildiğimiz Arnavut’un anne kardeşi FRIGHTEN olur.

6.AYAK: Günün en kalabalık ve bir o kadar da zorlu koşusunda, altılı ganyanın son ayağında; 34,60 kuruşluk ganyanıyla değerlendirmelerimizde yer aldığı koşuyu birinciyle arasında sadece 40 salise farkla üçüncülükle tamamlarken bizlere saç baş yoldurtan PRENSES RORO bugün ganyan oyunları bakımında çok fazla cazibiyeti kalmadığı koşuyu kazanmaya çok yakın. Start sorunu nedeniyle gerçek sınıfını bulamayan PRENSES NEHİR ve yeni ilgililerinde çok farklılaşan AMANOS en ciddi rakipleridir. Bütçesi dahilinde yer olan dostlarım; SIERRA MAESTRA, CARNAVAL, WEMBLEY FIRTINASI, PERA, MAVİŞ, DOLCE ve DUBLIN sırasıyla değerlendirmeye alacağımız isimler olmalıdır.

10-9-11-8///13-6-7-10-8-11-12-5///4-6-1-11///3///3-2///15-8-4-9-1-2-13-11-6-7

Haberin Devamı
YORUM YAZ