MENÜ

Eray Balcı'nın Kocaeli at yarış tahminleri

Perşembe Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Kocaeli at yarış tahminleri

5 Temmuz Perşembe Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

DENİZSEFASI ZAMANI...

1.AYAK: Son 10-15 yılın en iyi kaba kum atlarından konu açıldığı zaman hemen hemen herkesin aklına gelen safkanlardan biri olan Harputlu Gaggoş’un anne kardeşi olan BEST SPOT daha önce altı aylık ara sonrası start alıp çok geri geldiği pist olan Kocaeli pistine bu kez çok daha formda girecek olup, rakiplerin de uygunluğuyla ilk şansı vereceğim safkandır. Sadece sekiz yarış süren yarıl kariyerinde unutulmaz safkanlar arasına giren Perfect Storm ile anneden kardeş olan Take It Easy yavrusu GUR KHAN bu pist deneyimi olmasa da mesafe deneyimiyle ilk ayağın bir diğer şanslı ismi olur. Son iki yarışı benim beklentilerimin çok gerisinde olsa da bu pisti seven ALHUN 13 atın start alacağı koşuda bu pistte en çok yarış kazanan iki isimden biri olan SERBEYHAN yarışın temposunu belirleyecek isimler; KING BURAK ve FLASH GORDON ile kaba kumun istikrarlı kısraklarından biri olan Black Blood yavrusu BABAEMİR iki çim deneyimi sonrası yeniden kuma çıkacağı koşunun büyük sürprizini gerçekleştirebilir.

2.AYAK: Bugüne dek start aldığı 13 koşunun tamamında iyi koşup sadece bir kez tabelanın dışında kalan ELLIANNA kağıdında çok daha iyilerini yapabilecek potansiyeli barındırdığı gerçeği ile ilk şansı vereceğim kısraktır. Trojen Horse gibi kaba kumun istikrarlı safkanının anne kardeşi olan CAMBODIA çok kolay kazanıp, adeta ben çok daha üst gruplarla baş edebilecek güce sahibim dediği yarışı sonrası start alacağı koşunun en iddialı kısraklarından biri olur. Üç aya yakın bir araya rağmen yarış hazırlıkları bu mesafe için yeterli olan ELAZIĞ GÜZELİ burada burun-burun farklarıyla üçüncü kaldığı yarışının ardından Ankara’da kazanarak bir yıllık birincilik hasretini dindiren DİYADİN yazarak bir diğer ayağa geçebiliriz.

3.AYAK: Kaba kum pistte elde ettiği birinciliklerle bildiğimiz Tatvan Kızılca ile anneden kardeş olan Starunna yavrusu FLAME STAR 8 Ocak doğumlu BEST SHADOW çok uzun zamandır hazırlandığı koşunun en pişkin tayı olup agf oranlarında en yüksek yüzdeyi alan taraf da olabilir. Bizleri çocukluk yıllarımıza götüren adıyla TİPİTİP ağırlıklı olarak çim pistte başarı sağlamış bir annenin Bosporus eşleşmesinden sahaya gelen yavrusu olup, çok iyi hazırlıklarıyla kuponlarda yer alması gereken taylardan biri olmalıdır. Geniş bütçeli kuponlar bu ayağa; RUN FOR GIRL ve BİÇEROĞLU yazarak sürprizi bu ayakta arayabilirler.

4.AYAK: Yarış hayatının büyük bölümünde tempo yarışları yaparak kazanan SELDANINOĞLU son bir yıllık süreçte ise bambaşka bir karaktere bürünüp, bu kez sprinter yapısıyla çok etkili yarışlara imza atıyor. Yarış gidişatına göre her iki rolü de üstlenebilen bu safkana mesafenin etkili isimleri yanında ilk şansı vermek istiyorum. İlerleyen yaşı kalitesinden bir şey almayan EMBİR HAN bu ara çok iyi durumda olan BABAMENDUH ve Ankara’dan çok formda gelen YOLDAŞ bu ayağın diğer şanslı safkanları olur.

5.AYAK: Altı aylık aranın ardından İstanbul sentetik pistinde bir yarış görüp nefes açan HARPUT RÜZGARI ve son zamanlarda Bursa ve Kocaeli pistlerini mesken tutup istikrarlı sonuçlara imza atan KEREMTOSH ikilisini gruptan ayıralım. FREE POWER ve ZAFER MEYDANI bu ikilinin eksik koşması halinde devreye girecek isimlerdir.

6.AYAK: Hem baba kan hattı Balıkhan, hem de anne kan hattı Nurtay kaynaklı gerçek bir kaba kum atı olduğuna inandığım DENİZSEFASI günün en kalabalık ve bir o kadar denk güçlerin mücadelesinde, bu kağıdın artık çıkışa geçmesinin vaktinin çoktan geldiğini düşünüyor ve günün bankosu olarak öneriyorum.

5-7-9-4-13-3-12///5-1-2-4///5-1-7-8-2///2-4-3-7///3-4-2-1///1

Haberin Devamı
YORUM YAZ