MENÜ

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Elazığ at yarış tahminleri

4 Temmuz Çarşamba Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

MESAFESİNİ BULAN ''ARCHİPELAGOS'' BİR KEZ DAHA GÜNÜN LİMANI ADAYIMDIR...

1.AYAK: Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adana denemelerinden eli boş dönüp, taylık dönemlerinden itibaren en iyi koştuğu pist olan Elazığ pistine gelince yeniden çıkışa geçen KÜÇÜKTEPECİKLİ Kv-6 koşuda Reber arkasında elde ettiği ikincilik sonrası geleceği koşunun en şanslı safkanı olur. Hayatım gibi şampiyon kısrağın anne-baba bir öz kardeşi olan Kirazkızı’nın yavrusu Kadhan’ın anne kardeşi ALOĞLUM altılı ganyanın başlangıç ayağını az atla geçmek isteyecek kuponlara yeterli olacak isimlerdir. taylık dönemlerinde İstanbul’dan aşina olduğumuz, son 6-7 aydır ise Doğu illerinde boy gösteren KAÇ ŞERİF ölçü almadığım son yarışının ardından bugün geniş planda değerlendirmeye alacağımız ilk isim olmakla beraber; KUYUMCU bu rakiplerinin eksik koşması durumunda devreye girmesini beklediğim safkandır.

2.AYAK: Ön tarafta tempoyu belirleyen ismin kendisinin olduğu mücadelelerde ne denli etkili olduğunu yeniden gösterdiği son yarışı ile DELİCİHAN bu koşunun favorisi olmayı fazlasıyla hak ediyor.
Tam bir yıl sonra kazanmayı başaran ADAM ve bu mesafeler için takibimizde olan BİLEKKAYA en ciddi rakipleridir. Geniş bütçeli kuponlar gününde oldukları zaman ters yarışlar yapabilen TEKİNEFE ve AKTEMUR ikilisini kuponlarına ilave edebilirler.

3.AYAK: Günün sürpriz sonuç çıkma ihtimali en yüksek olan ayağında H-16 koşuda, aradaki sıklet farkları neticeye doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle uzun zamandır takibimizde olan BIG DOLPHIN bomboş kilosuyla ilk şansı vereceğim safkandır. Bir yarışı diğerine tutmayan BOSFORATA açıkçası bana çok fazla güven veren bir at değil, bu nedenle kuponlarımda yer vermekle beraber, asla günün teki olarak değerlendirmelerimde yer almayacak. Süratli gidecek koşuyu sonlarda değerlendirebilecek isimlerden BABA ABDULLAH ve Nizami’den erken sıyrılabilirse MOONBOW bu ayağın olmazsa olmazlarıdır. Ciddi sıklet dezavantajına rağmen uygun rakipler yanında ESENPOYRAZ ve startı iyi alabilirse CANBERKHAN ve bu ara hep iyi koşan İSTANBUL HOUSE sürprizde değerlendirilmelidir.

4.AYAK: Arka arkaya kazandığı çok kolay birinciliklerle MAKSUT REİS’e ilk şansı verelim. Şanlıurfa performnslarını bu piste taşırsa zaten zor geçilir. Ancak birbirinden çok farklılık taşıyan bu iki pistte taylar ve safkanlar zaman zaman beklentilerin gerisinde yarışlar koşabiliyorlar. Bu nedenle bugün için yanına; DELİ SANCAR, DİNÇKIVANÇ ve ASRASYAD bütçemize göre sırasıyla kuponlara yazalım.

5.AYAK: Günün bankosu olarak önerdiğimiz koşuyu kazanarak bizi mahcup etmeyen ARCHİPELAGOS için 1200 mesafesinde ne denli istikrarlı bir safkan olduğunu belirtmiştim. Keza safkanın bütün birincilikleri bu mesafede geldi. Bugün yine kulvar avantajını elinde bulundurduğu koşuyu starttan çıktığı gibi ‘’beyaz bayrak ayna’’ yaparak kazanmasını beklediğim kısrağı yine hemcinslerini bulduğu koşuda, bir kez daha günün bankosu olarak öneriyorum.

6.AYAK: 3 yaşlı dişi İngiliz taylarının maiden mücadelesinde; LİMONCELLO, SERİN SU, ALBATRAOZ, STORM OF THE CITY ve NERDESİN AŞKIM arasındaki mücadele birinciyi belirler.

6-11-1-5///3-2-9-10-11///9-5-2-3-4-1-7///2-1-3-5///1///7-12-1-13-10

Haberin Devamı
YORUM YAZ