MENÜ

Fikret Orman: Transferde gerekeni yapacağız

“Transfer için son güne kadar bekleyeceğiz. Hocamız sağ bek, orta saha ve forvet transferi istedi. En uygun şekilde gerekeni yapacağız.” “Avrupa’da büyük bütçelere sahip kulüpler bile transfere girmediler. Herkes Dünya kupası’nı bekliyor. Transfer bitene kadar her şey olabilir.”

Fikret Orman: Transferde gerekeni yapacağız

Siyah-Beyazlılar’ın Başkanı Fikret Orman, yeni sezon öncesinde FANATİK’e özel açıklamalarda bulundu. Transfer konusunda çalıştıklarını ancak aceleci davranmayacaklarını dile getiren Beşiktaş’ın patronu, “Transfer için son güne kadar bekleyeceğiz. Kadromuz güçlü ve alternatifli. Bu süre zarfında bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Prensip olarak bizden ayrılana da rakiplerimizde oynayan oyuncuların alınmasına da pek olumlu bakan biri değilim. Hocamız sağ bek, orta saha ve forvet transferi istedi. En uygun şekilde gerekeni yapacağız. Avrupa’da büyük bütçelere sahip kulüpler bile transfere girmediler. Herkes Dünya Kupası’nı bekliyor. Doğrusu da bu. Transfer bitene kadar her şey olabilir. Bekleyip, göreceğiz” dedi.

‘Kulübü küçültmüyoruz!’

Takım bütçesini biraz aşağıya çekmek istediklerini belirten Orman, “Kurlardaki yükseliş diğer kulüpleri olduğu gibi bizleri de zorluyor. Çünkü ödemeleri genelde Euro üzerinden yapıyoruz. Bu büyük bir sıkıntı. Kur farkı da maliyetleri çok yükseltti. Bu nedenle futbol takımının bütçesini küçültmekten başka şansımız yok. Ama bu yanlış anlaşıldı. Kulübü küçültmüyoruz, tam aksine büyütüyoruz. Sadece futbol takımının yıllık bütçesini biraz aşağıya çekeceğiz. Oyuncu alırken de satarken de dengeyi lehimize kuracağız” ifadelerini kullandı.

‘Hedefimiz UEFA finali’

Önümüzdeki sezon için de çıtayı en tepeye koyan Siyah-Beyazlılar’ın 1 numarası, UEFA Avrupa Ligi’nde final oynamayı hedeflediklerini vurguladı. Geride bıraktığımız sezonda Şampiyonlar Ligi’nde çok başarılı işler yaptıklarını belirten Orman, “Devler Ligi’nde geçen sezon harika işlere imza attık ve tüm dünyaya neler yapabileceğimizi gösterdik. Artık hedeflerimizi biraz daha yükseltmeliyiz. Şampiyonlar Ligi’ndeki tecrübemizi ve birikimizi kullanarak, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Hedefimiz, Bakü’deki finalde sahada olmak” diye konuştu.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ