MENÜ

Suudi Arabistan - Mısır maç sonucu: 2-1

Dünya Kupası'nda A Grubu'nda mücadele eden ve gruptan çıkma şansları kalmayan Suudi Arabistan ile Mısır son maçında karşı karşıya geldi. Suudi Arabistan, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 90+5. dakikada attığı golle 2-1 mağlup etti ve A Grubunu 3. sırada tamamladı.

Suudi Arabistan - Mısır maç sonucu: 2-1


A Grubu’nda ilk iki maçlarını kaybeden ve bir üst tura çıkma şansını yitiren Suudi Arabistan ve Mısır, prestij için sahaya çıktılar. Üçüncülük mücadelesi veren iki ekibin karşılaşmasında gülen taraf Suudi Arabistan oldu.

22. dakikada sahneye çıkan Salah, çok şık bir aşırtma golüyle Mısır'ı öne geçirdi. 45 yaş 161 günle Dünya Kupası tarihinin en yaşlı oyuncusu olan Mısır kalecisi Al-Hadary, 41. dakikada bir de penaltı kurtararak bu alanda da tarihe geçti. Ancak 45+6'da bu kez VAR'ın devreye girmesiyle bir penaltı daha kazanan Suudi Arabistan, Salman Al Faraj'ın golüyle devreye beraberlikle girdi.

Mısır, 2. yarıda Salah'ın önderliğinde galibiyet için yüklense de, 90+5'te Salem Al-Dawsari'nin golü Suudi Arabistan'a galibiyeti getirdi.

Bu sonuçla Suudi Arabistan 3 puan, Mısır da 0 puanla Dünya Kupası'na veda etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ