MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

23 Haziran Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

BİR KEZ DAHA AKGÜN REİS..

1.AYAK: Ülkemizde Enternasyonel Koşu ikinciliği bulunan Ambivalent ile birlikte Baran Cemiloğlu ekürisinin klas safkanı Bici Bici, kısa süren yarış kariyerinde önemli başarılar elde edip günümüzde ise aygırlık kariyeri ile adından söz ettirmeye devam eden Toruc Macto ve yine kısa süren yarış hayatında benim nazarımda iyi atlar sınıfında yer alan Navaho ile kardeş olan Berriyma ’nın Actıon Way ’den sonra sahalara gelen ikinci yavrusu WONDERFULL kusursuz hazırlıklarla gireceği koşuda, yarış hayatına birincilikle başlamaya çok yakın. İlk koşusunda, henüz start çıkışında iki rakibinin arasında tost olunca grubun en gerisinde kalan BERENES düzlük üzerinde yaptığı etkili sprintiyle takibimize girmişti. Bugün benzer sorunu yaşamazsa birinciliğin güçlü adaylarından biri olur. Bu ikiliyi rakiplerinin çok önünde görüyor olup, küçük ve riskli kuponlara yeterli olurlar diyorum. İlk yarışında düzgün eşkaliyle dikkatimi çeken taylardan biri olan DREAM GREEN yarışı önlerde kabullendiği koşuda Henna karşısında çaresiz kalsa da takibe giren MAMBO ve düzlüğü net en geri döndüğü koşuda sonlarda ciddi ara kapatıp gelen PRENSESTUTKUN daha sonra sırasıyla değerlendirilmelidir.

2.AYAK: Kalite, form ve istikrar açısından birbirlerinden çok fazla farkları olmayan 3 yaşlı İngiliz kısraklarının Şartlı-3 mücadelesinde hangi at kazanırsa şaşırmayacağımı peşin peşin belirtmek isterim. Çok at yazmakta fayda olmakla beraber, bütçemiz gereği bazı isimleri ön plana çıkarıp eleme yapmak zorunda kaldığımız gerçeğini de dile getirmekte fayda var. Kulvar avantajlarI, mesafe deneyimleri, artan form durumları ve binici/at uyumu gibi faktörleri göz önünde bulundurduğum zaman benim süzgecimde yukarıda kalan isimler; ANGEL OF CITY, BIG EAGLE GIRL, AYSUNUM, CERISE RORE, MAVİŞ ve PRETTY DUCHESS şeklindedir.

3.AYAK: Daha sert gruplarda bile etkili olduğunu gördüğümüz YORAN GÜLÜ bu rakipler yanında favori olmayı sonuna kadar hak ediyor. Ancak 1400 mesafeli koşularda en dış start bu kulvardaki atları bazen zorda bırakabiliyor. Bu nedenle bugün için yanına; ÖZGÜZEL ve LANDING yazalım derim.

4.AYAK: AĞAÇELİK için daha önceki yorumlarımda bu gibi rakipler yanında her zaman söz sahibi olabilecek yetenekte olduğunu belirtmiştim. Bugün de ideal mesafesinde ilk şansı vereceğim isim olacaktır. Kazanma konusunda ciddi sıkıntılar çeken isimlerden biri olmasına rağmen takipten düşmemek gereken SAILING KNIGHT ve aradan sonra yarış görüp nefes açan MANTICORE en ciddi rakipleri olur. Geniş bütçeli kuponlar ise; seri stilli TANZER ve uyumlu binicisiyle OĞLUM CEM ikilisini dikkate alabilirler.

5.AYAK: İki uzun mesafe deneyimini ölçü almayacak olursak, kısalarda kolay kolay geçit vermeyen ve bu rakiplere de genelde üstünlük kurmayı başaran AKGÜN REİS ağırlıklı olarak dişi rakiplerinin yanında bir kez daha günün limanı adayımdır.

6.AYAK: Nihayet kazanmayı başaran SON HATIRAN doğru zamanda ön tarafa hamle yaptığı zaman neler yapabildiğini ispatladığı yarışının ardından bugün de kazanmaya yakın gözüküyor. Keza rakiplerinin hepsi kazanma konusunda ciddi zorluk çeken isimler olarak, bu olumsuz yönleriyle dikkat çekiyorlar. Sadece yedi gün arayla 1900 mesafesinde 1400 mesafesine dönüyor olmaktan etkilenirse bu kez devreye; ÇAKIRALİ, KIŞGÜLÜ, EDADÜLÜLE ve EFE BABA girer.

9-1-2-5-6///5-13-3-2-4-10///1-4-11///2-7-6-8-1///2///6-3-4-10-7

Haberin Devamı
YORUM YAZ