MENÜ

Mercedes-AMG Petronas Fransa'da zirveyi hedefliyor

2018 Formula 1 sezonunun sekizinci yarışı olan Fransa Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başlıyor.

Mercedes-AMG Petronas Fransa'da zirveyi hedefliyor

2018 Formula 1 sezonunun sekizinci yarışı olan Fransa Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başlıyor.

2008’den sonra ilk kez Paul Ricard Pisti’ne taşınan Fransa yarışında Mercedes-AMG Petronas, liderlik koltuğundaki yerini korumaya çalışacak. Bu sezon iki yarış kazanan Lewis Hamilton ise üçüncü zaferiyle sürücüler klasmanında yeniden zirveye yerleşmek istiyor. Valtteri Bottas ise bu sezonun kendisi adına ilk birinciliğini elde etmek için piste çıkacak.

Formula 1’de 2018’nin sekizinci yarışı olan Fransa Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başlıyor. 5.842 km’lik pistte, Mercedes AMG Petronas, liderliğini korumaya çalışacak. 2008’den sonra ilk kez Paul Ricard Pisti’nde gerçekleştirilecek Fransa Grand Prix’inde Lewis Hamilton ise, bu sezon üçüncü yarış zaferine erişip sürücüler klasmanında yeniden zirveye yerleşmek istiyor. Valtteri Bottas da bu sezonun kendisi adına ilk birinciliğini elde etmek için piste çıkacak.

Fransa Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 206 puanla markalar sıralamasında ilk basamakta yer alırken, Hamilton, 120 puanla pilotlar sıralamasında ikinciliği, Bottas ise 86 puanla aynı sıralamada üçüncülüğü elinde tutuyor.

Kanada Grand Prix’nin beklentilerini karşılayamadığını dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Geçmiş yıllarda Montreal, kazanmak uğruna mücadele ettiğimiz bir pistti. Ancak bu sene yeterli performansı gösteremedik ama yine de bu yarışın analizini iyi şekilde yaptık ve neden iyi olamadığımızı anladık. Yine de bu, tabloda puan kaybettiğimiz geçeğini değiştiremedi. Bu sene büyük bir çekişme olacağını biliyorduk. O sebeple de şampiyonlukları istiyorsak, performansımız her yarışta en üstte olmalı, elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Bu takım, sıkıntıları aşabilecek kapasitesi olduğunu defalarca gösterdi. Daha da sıkı çalışıp olabilecek sorunların da üstesinden geleceğiz. Fransa’da ilginç bir yarış bizleri bekliyor. Geçmişten gelen bir verimizin olmadığı pistlerde çok sık yarışmıyoruz. Bu da yarışa hazırlık sürecimizi, alıştığımız halinden biraz daha zor bir duruma sokuyor. Fransa Grand Prix’i tüm takımların limitlerini zorlayacakları üç yarışın başlangıcı olacak. Bu üç yarış boyunca elde edilecek puanlar şampiyona için çok belirleyici olacak. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Fransa Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

22 Haziran 2018 Cuma;

  • 13.00- 14.30 1. Antrenman Turu
  • 17.00- 18.30 2. Antrenman Turu

23 Haziran 2018 Cumartesi;
  • 14:00- 15:00 3. Antrenman Turu
  • 17:00- 18:00 Sıralama Turları

24 Haziran 2018 Pazar;
  • 17:10 Fransa Grand Prix

Haberin Devamı
YORUM YAZ