MENÜ

Belçika - Tunus maç sonucu: 5-2

2018 FIFA Dünya kupası’nda G Grubu ikinci maçında, turnuvanın en iddialı takımlarından birisi olan Belçika, Tunus'u 5-2 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırmayı başardı.

Belçika - Tunus maç sonucu: 5-2

Gruptaki ilk maçında zayıf rakibi Panama’yı 3-0’la mağlup eden Belçika, İngiltere’ye zor anlar yaşatan ancak Ada temsilcisine yenilmekten kurtulamayan Tunus’la karşı karşıya geldi.

Tam 7 golün atıldığı ve Dünya Kupası'nda şu ana kadar en fazla gol atılan mücadeleyi Belçika 5-2 kazanarak 2 maç sonunda 6 puana ulaştı ve adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Belçika'ya galibiyeti getiren golleri Romelu Lukaku (2), Eden Hazard (2) ve Michy Batshuayi kaydererken, Tunus'un golleri Bronn ve Khazri'den geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR...

Karşılaşma başladı.

Hazard perdeyi açtı!

GOL!... Belçika 5. dakikada penaltı kazandı. Eden Hazard, sağ kanatta topla katedip ceza sahasına girerken düşürüldü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Tunuslu futbolcuların itirazı sonrası VAR sistemi devreye girdi ancak yapılan hareketin ceza sahası içinde olduğu kararı çıktı. 6. dakikada topun başına gelen Eden Hazard, Belçika'yı, Tunus karşısında 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

14. dakikada Khazri'yi ceza sahası üzerinde düşüren Verthongen'in faul yaptığını düşünen Tunus'lu Sassi, itirazları sonrası maçtaki ilk kartı gördü.

Belçika - Tunus maç sonucu: 5-2


2. maçında 3. golünü kaydeden Lukaku'nun gol vuruşu.

Goller üst üste geldi

GOL!... 16. dakikada Belçika farkı 2'ye çıkardı. Mertens'in pasında topla buluşan Romelu Lukaku, ceza sahası içinde Tunuslu savunmacı Ben Youssef'in önünden düzgün bir vuruş yaparak köşeyi buldu ve turnuvadaki 3. golünü kaydetti: 2-0.

GOL!... Belçika'nın golüne Tunus'tan cevap gecikmedi. Santranın hemen ardından sol kanatta kazanılan duran topu Khazri kullandı, ceza sahası içinde kafayı vuran Bronn, farkı 1'e indirdi: 2-1

19. dakikada Belçika 3. golüne çok yaklaştı. Carrasco'nun ceza sahası içinden vurduğu voleyi kaleci Ben Mustapha güçlükle önledi.

24. dakikada Tunus'un golünü kaydeden Bronn sakatlandı ve maça devam edemedi ve yerine Nagguez oyuna dahil oldu.

Lukaku durdurulamıyor!

41. dakikada Tunus, maçtaki 2. zorunlu değişikliğine gitti. Syam Ben Youssef'in sakatlığı sonrası Yohan Benaloune oyuna dahil oldu.

GOL!... Dakika 45+4'te Meunier'in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Lukaku ağları havalandırdı: 3-1.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü Belçika'nın 3-1'lik üstünlüğü ile noktalandı.

****

İkinci devre başladı.

GOL!... 51. dakikada Belçika Eden Hazard'la farkı 3'e çıkardı. Yıldız oyuncu ustaca hareketle rakiplerini çalımladı ve boş kaleye topu filelere gönderdi: 4-1.

59. dakikada Tunus maçtaki son değişikliğini yaptı ve Ferjani Sassi'nin yerine Naim Sliti oyuna girdi. Aynı dakikada Belçika'da ise Lukaku, yerini Fellaini'ye bıraktı.

68. dakikada galibiyetin mimarlarından Eden Hazard'ın yerine Michy Batshuayi oyuna dahil oldu.

86'da Dries Mertens oyundan çıkarken, Youri Tielemans yerine giren isim oldu.

GOL!... 89. dakikada oyuna sonradan dahil olan forvet oyuncusu Michy Batshuayi, yine oyuna ikinci yarıda giren Tielemans'ın pasında ceza sahası içinde tek dokunuşla fileleri buldu ve skoru 5-1'e getirdi.

GOL!... 90+5'te Khazri, karşılaşmadaki son golü kaydetti: 5-2.

Karşılaşma sona erdi.


********

İLK 11'LER:

Belçika:
Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco, Mertens, Hazard, Lukaku.

Tunus: Ben Mustapha, Syam Ben Youssef, Meriah, Bronn, Maaloul, Badri, Sassi, Skhiri, Khaoui, F. Ben Youssef, Khazri.

Haberin Devamı
YORUM YAZ