MENÜ

"Cocu taktik dehasıdır, inşa etmeyi sever"

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olmasına artık kesin gözüyle bakılan Phillip Cocu’yu, PSV Eindhoven’ı uzun yıllardır takip eden Hollandalı gazeteci Corne Hendriks’e sorduk. Hollanda’nın önde gelen devlet televizyonu NOS’ta çalışan Hendriks, Cocu ile ilgili çok çarpıcı tespitlerde bulundu.

"Cocu taktik dehasıdır, inşa etmeyi sever"

PSV Eindhoven ile son 5 sezonda 3 şampiyonluk yaşayan deneyimli teknik adamı Milliyet Gazetesi'nden Senad Ok'a anlatan Hendriks şunları söyledi:

- Bu sezon şampiyon olmasına rağmen eleştirildi. Tüm sezon 4 ya da 5 maç PSV oyunuyla taraftarı memnun etti. Birçok maçı son dakika ve bölümlerde kazandılar. 3-0’lık Ajax galibiyetine kadar ciddi eleştiri vardı taraftardan. Zaten bu maç sonrası takım şampiyonluğu elde etti.

- Cocu için sonuç önemlidir. Defansif oyun anlayışı daha ön planda. Gol yemeyi sevmez. Özellikle kontra ataklarda etkili bir takım ortaya çıkardı. Meksikalı Lozano bu konuda en etkili isimdi. Phillip Cocu’nun bu oyun tarzında mevcut takımın kapasitesi de etkili olabilir.

- Barcelona’ya gitse doğal olarak takımı burada yönettiği gibi yönetmez. Bu tercih oyuncu kalitesi ile alakalı biraz. PSV’de 90 dakika yüksek baskı altında oynayacak, hücum yapacak oyuncusu da yok. Bunu da söylemek lazım. 4-4-3 oynatır. Öndeki üçlü Lozano, Luuk de Jong, Steven Bergwjin’den oluşuyordu.

- Cocu’nun en büyük özelliği inşaa etmektir. PSV’yi adım adım inşa etti. Sabırla başardı bunu. Sonunda belki oyun olarak eleştirildi ama istediğini de aldı. Taktik anlamda bir dahidir. Bence ayrılık zamanı gelmişti. Son beş yılda üç şampiyonluk kazandı. Fenerbahçe’ye gitmesi büyük sürpriz. Hollanda’da herkes buna çok şaşırdı.

- Yapı olarak çok sakin biridir. Türkiye’de yapabilmesi bence çok zor. Fenerbahçe’deki ortamın pek onun karakterine uygun olmadığını düşünüyorum. Oradaki baskıyı biliyorum. Cocu’dan başarı isteniyorsa mutlaka sabredilmeli. Aksi taktirde sonuç alması çok zor.

- Genç oyuncular konusunda çok hassastır. PSV’nin akademisi bu konuda çok başarılı. Buradan birçok oyuncuyu kullandı. Onları geliştirmeyi ve oynatmayı çok sever.

Haberin Devamı
YORUM YAZ