MENÜ

Polonya-Senegal maç sonucu: 1-2

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası H Grubu'nda Polonya ile Senegal karşı karşıya geldi. Mücadeleyi kazanan taraf 2-1'lik skorla Afrika temsilcisi oldu.

Polonya-Senegal maç sonucu: 1-2

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası H Grubu'nda Polonya ile Senegal Spartak Stadyumu'nda karşılaştılar. Bu iki takım tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldiler.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf Polonya oldu. Daha maçın başında ataklar bulan Polonyalılar gole yaklaşmalarına rağmen Senegal kalesine yaklaşamadı.

Maçın başındaki baskıyı üzerinden atan AFrika temsilcisi 37. dakikada aradığı golü buldu. Idrissa Gueye'nin ceza sahası dışından şutu Polonya savunmasında Thiago Cionek'e çarparak kaleci Szczesny'i de tereddütte bırakarak ağlara gitti.

Bu golün ardından ilk yarıya mutlu giden taraf Senegal oldu. Polonya ise kalesinde gördüğü golle büyük hayal kırıklığı yaşarken taraftarlar ikinci yarıda daha istekli bir takım sahada görmeyi arzuluyordu.

Ancak Polonya 2. yarıda istediği oyunu rakibine kabul ettiremyince maçın kontorlünü de sağlayamadı. Senegal bu fırsatı çok iyi değerlendirerek 60. dakikada M'Baye Niang'ın güzel golü skoru 2-0'a getirdi.

Bu golün ardından Senegal rahat bir nefes aldı. Polonya ise kalesinde gördükleri 2 golün ardından ataklarını sıklaştırdı.

Maçın son bölümünde rakibine büyük baskı kuran Polonya maçtaki tek golünü 86'da Grzegorz Krychowiak ile buldu ve skor 2-1'e geldi.

Sow ve Ndiaye forma giymedi

Mücadelede başka gol olmayınca 2-1 Senegal'in üstünlüğü ile sona erdi ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Polonya'da golcü futbolcu Lewandowski etkisiz görüntüsü ile maça damga vurdu.

Mücadelede Türk sporseverlerin yakından tanıdığı isimler Badou Ndiaye, Moussa Sow ve Gassama mücadelede forma giymedi.

Grubun diğer maçında Japonya, Kolombiya'yı 2-1 yendi.

Polonya-Senegal maçından kareler

STAT: Spartak Arena
HAKEMLER: Nawaf Shukralla, Yaser Khalil Tulefat, Taleb Al Marri
POLONYA: Szczesny- Piszczek (Dk. 83 Bereszynski), Pazdan, Cionek, Rybus, Krychowiak, Zielinski, Blaszczykowski (Dk. 46 Bednarek), Milik (Dk. 73 Kownacki), Grosicki, Lewandowski,
SENEGAL: Ndiaye- Wague, Sane, Koulibaly, Sabaly, Sarr, N'Diaye (Dk. 87 Kouyate), Gueye, Niang (Dk. 75 Konate), Mane, Diouf (Dk. 62 Ndoye)
GOLLER: Dk. 37 Thiago Cionek(K.K), Dk. 61 Niang (Senegal), Dk. 86 Krychowiak(Polonya)
SARI KARTLAR: Krychowiak (Polonya), Sane, Gueye (Senegal)

Haberin Devamı
YORUM YAZ