MENÜ

İsveç - Güney Kore maç sonucu: 1-0

2018 Dünya Kupası F Grubu’nda İsveç ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Mavi-Sarılılar, kritik mücadeleyi Granqvist’in penaltı golüyle 1-0 kazandı ve 3 puanın sahibi oldu. Vikingler’e galibiyeti getiren penaltı ise VAR sistemi ile tespit edildi.

İsveç - Güney Kore maç sonucu: 1-0

Rusya’daki Dünya Kupası maçları tüm hızıyla devam ederken, Meksika’nın, Almanya’yı 1-0 mağlup ettiği F Grubu’nda dün İsveç ile Güney Kore karşı karşıya geldi. İsveç, kritik mücadeleyi Andreas Granqvist’in penaltı golüyle 1-0 kazandı ve 3 puanın sahibi oldu. Mücadelenin tek golü VAR sisteminin yardımıyla geldi. Karşılaşmanın 65. dakikasında Kim Min-Woo’nun, Victor Claesson’a yaptığı müdahale sonrasında önce pozisyonu devam ettiren hakem Joel Aguilar, daha sonra VAR sisteminden pozisyonu inceleyerek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Granqvist, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve takımına galibiyeti getirdi.

60 yıllık hasret...

Mavi-Sarılılar, bu galibiyetle 60 yıllık bir hasrete de son verdi. 1958 yılından sonra katılım gösterdiği Dünya Kupaları’nda ilk defa bir açılış maçını kazanan İsveç, ilk maçlarındaki son galibiyetini 1958 yılında evinde düzenlenen turnuvada Meksika’ya karşı 3-0’lık skorla almıştı. Grubun ikinci maçlarında 23 Haziran’da İsveç, Almanya ile karşılaşacak, aynı tarihte Güney Kore de Meksika ile mücadele edecek.

Güney Kore’nin taktiği tutmadı!

Güney Kore kafilesinin basına kapalı gerçekleştirilen bir antrenmanını, İsveç teknik heyetinden Lars Jacobsson’un gizlice takip ettiği ortaya çıkmıştı. Bu haber sonrasında ise Güney Kore Teknik Direktörü Tae-Yong Shin, “Bunun olabileceğini düşünerek antrenmanlarımızda ve hazırlık maçlarında oyuncularıma farklı numaralarda formalar giydirdim. Çünkü Avrupalılar, Asyalılar’ın yüzünü ayırt etmekte zorlanıyor” demişti. Ancak bu taktik, İsveç mağlubiyeti sonrasında ‘işe yaramadı’ şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ