MENÜ

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.​

Şair Gençer O'nun Ankara at yarış tahminleri

16 Haziran Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

KHAN OF GHOST İyi Formu İle Bu Kez Kazanacaktır

1.Ayak: 1900 metre çim pistte 4 ve yukarı yaşlı Arap atları mücadele edecek. Sürprize açık gözüken yarışta ilk şansı Tetina’ya vereceğim. Bu atın iki koşu önce 2200 metre çimde kazandığı yarış mesafeye olan yatkınlığını teyit etmişti. Daha önce yine 2200 metrede Vicdansız – Özdamar arkasında ikincilik yapmıştı. Bu atın son koşusu ise 1900 metrede olup Vakurkız, Amankaya, My Sultan ardında 4’üncülük olup start alacağı bu grup için yeterli bu koşusu ile favorimdir. Fülane, Hüma Sultan ve Asil rüzgar rakipleridir. Sürprize ise Mihrimah Sultan, Uçangüzel ve Arslan Dikeni öneririm.

2.Ayak: Arap taylarının bu grubunda idman durumuna bakarsak yeterli çalışmaları olan isimler 1 nolu Ananiya, 2 nolu Asuvan, 4 nolu Botangülü, 6 nolu Desen, 1 nolu Narşerbeti, 14 nolu Turbo Yıldız ve 15 nolu Yunakızı’dır. Orijinlere bakarsa Erbabam, Mervan, Adar ve Suruçgülü ile kardeş olan Ananiya iyi isimlerden biridir. Koşan tek yavrusu Zehir Hafiye olan Hazalsultan’ın tayı Asuvan da potansiyeli olan isimlerden biridir. Turbo yavrusu olan Caize’nin kısrak babası ise Yelhan’dır. Şu ana kadar Turbo / Yelhan eşleşmeli üç at koştu ve en başarılısı Başağım (161.300 TL) olup bu sezon koşan Nisasu (5.3.2) da bu eşleşmeye sahip. Parpali ile ana-baba bir Kızılhisar ile anenden kardeş olan Desen ise annesinin koşacak olan ilk dişi tayıdır. Storm girl, Fülane ve Uçanateş ile anneden kardeş olan Eftal babası İzhan’ın ilk koşacak yavrusu olup bakalım nasıl sonuç alacak. Hanedan gibi başarılı taylar üreten bir kısrağın yavrusu olan zatışahane harada ilk koşacak yavrusu Gönlüşahane ile sürpriz peşinde olacak. Şu ana kadar 10 koşan Turbo / Odinhan eşleşmesine 11’inci isim Hırslı isimli tay olacak. Bu atın eşleşmesine sahip iyi isimler Adını Sen Koy, Turbocu dikkat çekenler. Başarılı bir eşleşme olan Turbo / Haberbatur olan Turboyıldız ve anneden Özsoyhat ve Geçgelanna ile kardeş olan Yuna Kızı diğer potansiyelli isimlerdir.

3.Ayak: Kariyerinde üz seviyeye çıkmış atlardan biri olan Glen son birkaç koşusunda istenilen sonuçları alamamış da olsa bu uygun rakipler arasında favorimdir. İrem Su çok iyi formu ile rakibidir. Pirgos uygun kilosu ile diğer şans verdiğim isimdir.

4.Ayak: Son yarışlarında iyi form tutan Khan Of Ghost üst üste iki Gr.2 yarıştan da ikinci ayrıldı. Native Khan yavrusu bu atın bu grupta kazanması normal sonuçtur.

5.Ayak: 1400 metrede şartlı-4 bir mücadele olacak ve beklenmedik bir sürpriz olabilir. DB ile girdiği üç koşuda da dereceye giremeyen Tatvanbeyi bu kez DB çıkartılarak koşacak. Victory Promise daha fazla kötü koşmaz illa ki çıkış yapacak ve bu grup dişine göre. Eco lion ise son yarışında Mice Macho Man kazanırken üçüncü kalmıştı. Rövanşa çıkacak bu ikili de yazılır.

6.Ayak: Günün son koşusunda iki isme öncelik vereceğim. Bunlardan ilki Zorluat, Güçsalan, Taşbebek gibi atlarla kardeş olan Özbakır isimli kısrağın koşacak ilk tayı Günyeli olacak. Bursa’da hazırlıklarını yapan bu tayın rakibi ise Ankara’da hazırlanan ve son sprinti iyi olan Efil Efil olacaktır.

1. AYAK 2. AYAK 3. AYAK 4. AYAK 5. AYAK 6. AYAK
5 6 2 6 5 8
3 7 1 4 6
2 8 6 1
4 15 3
12 14
8 1
11 2-10

Haberin Devamı
YORUM YAZ