MENÜ

EuroLeague'de mücadele edecek 16 takım belli oldu

THY Euroleague’de 2018-2019 sezonunda mücadele edecek 16 takım netleşti. Son bileti, Almanya Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Bayern Münih alırken Türkiye’yi 3 kulübümüz temsil edecek.

EuroLeague'de mücadele edecek 16 takım belli oldu

Fenerbahçe Doğuş’un üst üste 4. kez Final-Four’a kalıp, ikinci olduğu THY Euroleague’de yeni sezonunun 16 takımı belli oldu. Tükiye bu kez 3 takımla yer alma şansı yakaladı. A lisansına sahip Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in yanı sıra ülkemize EuroCup şampiyonluğu kazandıran Darüşşafaka da 1 yıllık aranın ardından yeniden Avrupa Ligi’nde mücadele etme şansı yakaladı. Euroleague’ye son bileti alan takım ise Bayern Münih oldu. Almanya Ligi’nde Alba Berlin’i 3-2’lik seriyle geçen Bayern Münih yeni sezonda da 1 numaralı kupada mücadele etme hakkı kazandı.

Karadağ’dan bir takım

Organizasyonda en çok kulübe sahip ülke ise, yine İspanya’ydı. Son şampiyon İspanya, Barcelona ve Baskonia’nın (A Lisansı) yanı sıra İspanya Ligi kontenjanı alan takım Gran Canaria oldu. Karadağ temsilcisi Buducnost, Adriyatik Ligi şampiyonu, Khimki de VTB Ligi kontenjanı hakkıyla Euroleague’de boy gösterecek.

İşte 2018-19 sezonunda EuroLeague'de mücadele etme hakkına sahip 16 takım:

Türkiye: Fenerbahçe Doğuş, Anadolu Efes, Darüşşafaka

İspanya: Real Madrid, Barcelona, Baskonia, Gran Canaria

Yunanistan: Olympiacos, Panathinaikos

Rusya: CSKA Moskova, Khimki Moskova

Litvanya: Zalgiris Kaunas

İsrail: Maccabi Tel Aviv

Almanya: Bayern Münih

İtalya: Olimpia Milan

Karadağ: Buducnost

Haberin Devamı
YORUM YAZ