MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

16 Haziran Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

RECO RİSK EDİLEBİLİR...

1.AYAK: Balk ve Göz Ağrısı gibi isimlerin de anne kardeşi olan FÜRUZAN ilk deneyimini yaşayacak olmasına rağmen çok iyi hazırlıklarla gireceği koşunun en şanslı tayı olur. İstanbul deneyimlerinden bildiğim RIFKİYE ve 1,5 boy kadar tereddütlü başladığı ilk yarışına adapte olmakta da sıkıntı yaşayınca henüz start çıkışında rakiplerinin 5-6 boy gerisinde kalan GÜLTEN ANA günün başlangıç ayağının diğer şanslı taylarıdır. Pirsus gibi ayağına seri bir safkanın ana-baba bir öz kardeşi olan SAYGINGÜZELİ Bursa’dan parlak bir dördüncülükle buraya gelen MEMNUNEM ve bu mesafede 1.20.40’lık derecesiyle bu anlamda başı çeken LAST BLOOD henüz güçlerine tam olarak vakıf olamadığımız 3 yaşlı Arap taylarının mücadelesinde geniş planda değerlendirmeyen alacağımız taylar olmalıdır.

2.AYAK: Bütün şartları müsait olmasına rağmen geçen hafta Kv-8 koşuda Semend, Ertemiz ve Gümbürgümbür gibi açık yarışlarda boy gösteren rakipler yanında start alan YARİSSA yarışı en geri bitirmiş olsa da açıkçası beklentilerimin çok daha ilerisinde bir performansa imza atıp, birinciyle arasında sadece 1 saniye 20 salise farkla altıncı kalmıştı. Bugüne geldiğimiz zaman, grubun en ağır sıkletli safkanı olan bu safkan çok daha denk rakipler yanında birinciliğin en güçlü adayıdır. Günün bankosu olarak önerdiğim koşu beni mahcup eden BABA MUHTAR’dan çok erken vazgeçmemek gerekir. Bu ara hep iyi koşan EVDEGÜL bariyer dibinden yaptığı ataklarla bilinen SON HATIRAN bir yılı aşan birincilik hasretine rağmen bugün kuponlarda yer bulmalıdır.

3.AYAK: Belki bir Kinowa kadar olamasa da kendi gruplarında start aldığı koşularda kolay kolay geçit vermeyen RECO için tek dezavantaj 59 kg’lık sıkleti gibi gözüküyor. Mesafenin istikrarlısı kalitesiyle bu açığı kapatabileceğine inandığım safkanı günün limanı olarak değerlendirebiliriz. Rakipleri ise; SERBEYHAN, DEMİRRIFKI, BİNGÖLLÜM ve GUR KHAN olur.

4.AYAK: Babası King Alex’in şu ana kadar ki en iyi temsilcisi olan ŞİRİNYER GÜZELİ özellikle süratli giden yarış gidişatlarında yapmış olduğu etkili sprintiyle dikkat çekiyor. Dökerson’un varlığı ön tarafta istediği sert tempoyu doğurabilir diyerek önceliği bu kısrağa veriyorum. Günün bankosu olarak önerdiğimiz koşuyu kolay kazanarak bizi mahcup etmeyen klas tay ACTION WAY bilinen güçlü kan hattıyla ilk ve tek ciddi rakibi olur.

5.AYAK: Eseryel, Alganbey ve Taşkınalp gibi tamamının çim pistte başarıya ulaşmış isimlerin anne kardeşi olan BARKIDKIZ Bursa’da start aldığı ilk yarışında sınıfı geçen taylardan BATUGÜL ve çok uzun zamandır hazırlandığı koşuda YAKALA BENİ arasındaki mücadele birinciyi belirler.

6.AYAK: Göz Koruyucu ilave takısıyla start aldığı son iki yarışında ilgililerinin yüzünü güldürüp yarışa başlama konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayan ve çok etkili iki yarış koşan OĞLUM İLKER yine aynı takı ilavesiyle çıkacağı koşudan birincilikle ayrılmaya çok yakın. Rakipleri; çok iyi anlaştığı binicisiyle YORAN GÜLÜ anlamsız kum yarışları sonrası yeniden çime çıkacak olan GOBEN ve nihayet kazanan KAPTAN EVO olur.

2-7-3-8-6-5///1-16-4-17///1----6-3-5-7///1-2///2-3-12///9-4-1-2

Haberin Devamı
YORUM YAZ