MENÜ

Brezilya-İsviçre maç sonucu: 1-1

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası E Grubu'nda Brezilya ile İsviçre karşı karşıya geldi. Tunuvanın en büyük favorilerinden biri olarak sahaya çıkan Sambacılar, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve Dünya Kupasına kötü bir başlangıç yaptılar.

Brezilya-İsviçre maç sonucu: 1-1

Ev sahibi olduğu 2014’ün yarı finalinde Almanya’ya 7-1 yenilen Brezilya, çok iddialı geldiği Rusya’daki ilk sınavına, İsviçre karşısında çıktı.

Daha önce 5 kez bu kupayı kazanan Brezilya, çoğu otorite tarafından da turnuvanın en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyordu.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf Sambacılar oldu. Maçta dakikalar 20'yi gösterdiğinde sahneye çıkan isim Coutinho oldu. Barcelona'ya transferi sonrası eleştirilerin hedefindeki isim olan Breazilyalı yıldız attığı güzel golle takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

İlk yarıda Breazilya her ne kadar daha tempolu bir oyun sergilese de İsviçre savunmasını geçemedi ve ilk yarı 1-0'lık skorla sona erdi.

İsviçre golü atınca...

Soyunma odasından hızlı çıkan ve 2. yarıya fırtına gibi başlangıç yapan taraf İsviçre oldu. Vladimir Petkovic'in öğrencileri Brezilya kalesinde daha fazla görünmeye başlarken 50. dakikada Shaqiri'nin asistini değerlendiren Zuber oldu ve maçta dengeyi getirdi. İsviçre bu golle skoru 1-1'e getirirken Sambacılar büyük şok yaşadı.

Neymar'ın çabası etkisiz kaldı

Kalesinde gördükleri gol sonrası Brezilya İsviçre kalesine yüklenmeye başladı. Özellikle sakatlıktan nasıl döneceği merak konusu olan Neymar ile ataklarını geliştiren Sambacılar bir türlü savunmayı aşamadı. Özellikle son dakikalarda Brezilya, İsviçre kalesini abluka altına aldı. Ancak Yann Sommer'in başarılı kurtarışları ve Brezilyalı futbolcuların kaçırdıkları gol pozisyonları maçın sonucuna etki etti.

Mücadelede başka gol olmayınca maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Brezilya Dünya Kupasına nkötü bir başlangıç yapmış oldu.

Maçta bir dönem Galatasaray forması giyen Blerim Dzemaili 90 dakika forma giydi.

Gruptaki diğer maçta Sırbistan, Kosta Rika'yı 1-0 yendi ve 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Stat: Rostov Arena
Hakemler: Cesar Ramos, Marvin Torrentera, Miguel Hernandez (Meksika)
Brezilya: Becker, Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Casemiro (Dk. 60 Fernandinho), Paulinho (Dk. 67 Augusto), Coutinho, Willian, Neymar, Gabriel Jesus (Dk. 79 Firmino)
İsviçre: Sommer, Lichtsteiner (Dk. 87 Lang), Schar, Akanji, Rodriguez, Behrami (Dk. 71 Zakaria), Xhaka, Shaqiri, Dzemaili, Zuber, Seferovic (Dk. 80 Embolo)
Goller: Dk. 20 Coutinho (Brezilya), Dk. 50 Zuber (İsviçre)
Sarı kartlar: Dk. 31 Lichtsteiner, Dk. 65 Schar, Dk. 68 Behrami (İsviçre), Dk. 47 Casemiro (Brezilya)

Haberin Devamı
YORUM YAZ