MENÜ

Nagatomo için taktik savaşları

İnter, 4 milyon Euro değer biçtiği Nagatomo’nun Dünya Kupası’nda vitrine çıkmasını bekliyor, işi ağırdan alıyor. Teklifini 2.5 milyon Euro olarak belirleyen Galatasaray ise Japon futbolcunun İstanbul’da kalmak istemesini görüşmelerde koz olarak kullanıyor.

Nagatomo için taktik savaşları

Sarı-Kırmızılılar’ın transferdeki en büyük önceliklerinden biri Yuto Nagatomo. Hem teknik direktör Fatih Terim hem de taraftarlar Japon sol bekin takımda kalmasını çok istiyor. 31 yaşındaki futbolcu da ailesiyle mutlu olduğu İstanbul’da kalmaktan yana. Ancak İnter, bonservis pazarlıklarında işi zorlaştırıyor. Galatasaray’ın Nagatomo konusundaki istekli tavrının farkında olan Çizme ekibi, 4 milyon Euro değer biçtiği futbolcusu için geri adım atmıyor. İşleri ağırdan alan İnter, Dünya Kupası’nda Nagatomo’nun vitrine çıkıp, başka tekliflerin gelmesini de bekliyor. Sarı-Kırmızılı yönetim ise 2 milyon Euro olan ilk teklifini 2.5 milyon Euro’ya çıkarttı.

Menajerine talimat verdi

Galatasaray’ın bu transferdeki en büyük kozu, Nagatomo’nun İnter kulübüne bizzat ayrılmak için baskı uygulaması. Menajerine talimat veren ve Galatasaray dışında hiçbir takımla görüşmemesini isteyen Nagatomo, 2011’de transfer olduğu İnter’den kendisine kolaylık gösterilmesini bekliyor.

Fatih hoca yakın takipte

21. lig şampiyonluğunun ardından dinlenmek için soluğu Bodrum’da alan ve ailesiyle birlikte yeni sezon öncesi güç depolayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, tatilde de boş durmuyor. Özellikle UEFA kararı sonrası Başkan Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak ile telefon trafiğine giren tecrübeli hoca, transfer çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Temas kurulan oyuncuların durumunu yakından takip eden İmparator, Şampiyonlar Ligi’ne yakışır bir kadro kurulması için uğraş veriyor.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ