MENÜ

İşte Galatasaray'ın Emre Mor planı!

Galatasaray bu yaz transfer planlamasını, UEFA'dan aldığı ceza doğrultusunda şekillendiriyor. Sarı kırmızılılar bu doğrultuda, Emre Mor, Ahmed Musa, Badou Ndiaye ve Jason Denayer için kulüplerine satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunacak. Galatasaray, öte yandan Kasımpaşa'nın Mısırlı yıldızı Trezeguet için de girişimlere başladı.

İşte Galatasaray'ın Emre Mor planı!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, serbest kalma bedeli 5 milyon Euro olan Kasımpaşa'dan Trezeguet için "Bizimle olmasını istiyoruz. Ancak mali disiplin içinde hareket ediyoruz. Bu yüzden kiralamadan yanayız.

Teklifimizi yaptık ve geri çekildik'' dedi. Cengiz bu açıklama ile sarı-kırmızılı kulübün transfer stratejisini de ortaya koymuş oldu. UEFA'nın "Transfer gelirleri pozitif olmalı" kararına uymak zorunda olan Galatasaray'ın önünde 3 yol var:

İşte Bafetimbi Gomis'e Çin'den gelen teklif!

1- Teklif gelen oyuncularını satarak, bonservisiyle alacağı transferler için bütçe oluşturmak.
2- Bonservisi elinde oyunculara (Akhisar'dan Muğdat Çelik örneğinde olduğu gibi) yönelmek.
3- Bonservis değeri yüksek oyuncuları kiralamaya çalışmak.

BONSERVİSLE ALMA İHTİMALİ YOK

Henüz hiçbir oyuncusunu satmayan Galatasaray bu transfer döneminde kiralama formülüne başvuracak. Bu doğrultuda ilk hamle Trezeguet için yapıldı. Mısırlı yıldız için ödenmesi gereken 5 milyon Euro bonservisi çok bulan sarı-kırmızılı kulüp transferi gündemdeki Badou Ndiaye, Ahmed Musa, Denayer ve Emre Mor için de tekliflerini satın alma opsiyonlu kiralık olarak yapacak. Ndiaye'ye Stoke City 16 milyon Euro, Emre Mor'a Celta Vigo 13 milyon Euro, Ahmed Musa'ya Leicester City 19.5 milyon Euro, M.City ise Denayer'e 10 milyon Euro istiyor. G.Saray'ın bu transferleri kiralık olarak bitirmekten başka şansı yok.

Galatasaray'a Gradel önerisi!

2+2 DEĞİL 4+1'E İKNA ETTİ

UEFA transferde 'sattığın kadar al' kısıtlaması getirdiği G.Saray'a, Şampiyonlar Ligi listesine 21 oyuncu yazma hakkı tanıdı. UEFA daha önce 21 oyuncu sınırı koyduğu takımlarda altyapı ve o ülkenin yerli oyuncuları için 2+2 kuralını belirlemişti. G.Saray, sıkı pazarlıklar sonucunda UEFA'yı '4'ü Türkiye'de yetişmiş yerli, 1'i altyapı oyuncusu olacak' şeklinde ikna etti. +1'lik altyapı kontenjanına üçüncü kaleciyi bildirecek olan sarı-kırmızılılar, Serdar Aziz-Selçuk İnan-Ahmet Çalık üçlüsünün yanına yerli kontenjanı olarak Muğdat Çelik veya Serkan Kırıntılı'yı ekleyerek liste sorununu çözmeyi planlıyor.

Kaynak: Sabah

Galatasaray Stoke City'le masaya oturdu! Imbula hamlesi...

Haberin Devamı
YORUM YAZ