MENÜ

Phillip Cocu kimdir? Kaç yaşında? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Hollandalı Phillip Cocu oldu. Fenerbahçe, 47 yaşındaki Cocu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Cocu bugün İstanbul'a geldi. Kendisi için bugün imza töreni düzenlenecek. PSV Eindhoven ile 4 yılda 3 şampiyonluk kazanan Phillip Cocu kimdir? Detaylar haberimizde...

Phillip Cocu kimdir? Kaç yaşında? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü

Fenerbahçe'de Phillip Cocu dönemi resmen başladı. PSV Eindhoven'da 4 yılda 3 şampiyonluk kazanan ve hücum anlayışıyla ön plana çıkan Hollandalı teknik adamla 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Cocu, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak 28 Haziran'da başlayacak yeni sezon hazırlıklarında takımın başında olacak. Fenerbahçeli ve türk futbolseverler Phillip Cocu'nun kariyerini merak ederken Phillip Cocu kimdir? araştırması yapıyor. Peki taraftarların, futbolculuk döneminde yakından tanıdığı, son dönemde başarılı teknik direktörlüğü ile dikkat çeken, Phillip Cocu kimdir? Cocu hangi takımları çalıştırdı?

İşte, Cocu’nun PSV kariyeri…​

Phillip Cocu kimdir?


Phillip Cocu, daha önce AZ, PSV, FC Barcelona gibi takımlarda oynamıştır. Hollanda millî futbol takımı ile 101 maça çıkıp 10 gol atmıştır. Futbol kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Jazira Club takımında bitirmiştir.

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven’ın yardımcı antrenörlüğü ile başlayan Phillip Cocu, aynı zamanda Hollanda millî takımının da yardımcı antrenörlüğünü üstlenmiştir. 2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven’ın altyapı sorumluluğuna getirilmiştir.

2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat’ın yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. PSV geçen sezon Philipp Cocu önderliğinde Hollanda’da şampiyon oldu.

Cocu önderliğinde PSV, son 4 sezonda 3 kere şampiyon olmayı başarmıştır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ