MENÜ

Eray Balcı'nın İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İstanbul at yarış tahminleri

15 Haziran Cuma İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.


İSTANBUL'DA CAZİP BANKO…

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayını tamamlayıp, Ramazan Bayramına kavuşmanın huzurunu yaşadığımız günde, milli ve manevi bütünleşmenin en üst seviyede yaşandığı, insanların aynı duygu ve düşüncede buluşturan, yakınlaştıran, umut ve sevinç duygularını arttıran, aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştiren mübarek Ramazan Bayramının bütün İslam alemine hayırlı olmasını dilerim.

1.AYAK: Yaklaşık 10 aylık tedavi sürecinin ardından yarışlar gören VOLTA’nın artık kondisyon olarak açığının kalmadığını düşünüyorum. My Billionaire gibi kalite safkanın anne kardeşi olan bu isim, genel puanlamanın çok gerisinde kaldığı koşuda, Ümit Yaya nezaretinde devam ettirdiği hazırlıklarının da hakkını vermesi halinde bugün birincilik mücadelesinde mutlaka yer alan isim olur. G-2 19 Mayıs Koşusunda sert rakiplerden etkilenen FARİLYALI hep iyi koşup kazanma konusunda o eşiği çok zor geçebilen LET ME PASS mesafeye yatkın pedigrisiyle ısrarla kuponlarda şans görmelidir. Çok kötü Kocaeli yarışının ardından son koşusuyla toparlandığını belli eden ODDJOB ve Furkan Yüksel’in kantarmasını seven BUNGALOW yarış hayatının bütün birinciliklerini kazandığı pist olan sentetik pistte günün iddialı simlerinden biri olur. Bu isimler sonrası; BIG MAN ve BEST SPOT ilavesiyle ikinci ayağa geçiş yapabiliriz.

2.AYAK: Üç aylık ara sonrası geçen hafta pistlere geri dönerken hemen hemen aynı rakiplerin hemen diplerinde dördüncü kalan BEJANOVA bu kez daha nefesli gireceği koşuda birinciliğin en güçlü adayı olur. Kardeşim Taylan Tosunoğlu’nun BUGLEM’i emin ellerde hazırlandığı koşunun yine önde gelen isimlerinden biri olacaktır. Son yarışını beğendiğim BENAZİR KIZ vermiş olduğu araya rağmen idman pistinin beğenilen safkanı ATILIM Ankara’dan çok formda gelen TUMBUL FUNDA ve her ne kadar eski gücünden uzak olsa da FAUSTINO bu rakipler yanında kesinlikle ihmale gelmez.

3.AYAK: Mortadella, Macadamia ve Massai Mara üçlüsünün yarışa verecekleri tempo ERSÖZLÜ ve TORUN CALLAS ikilisine çok yarayacaktır, gelin bu iki safkana eşit şans verelim. Son yarışları kalitesinin çok gerisinde kalan MORTADELLA her ihtimale karşı kuponlarda yer almalıdır. Bomboş kilosuyla YİĞİTER günün sürprizini yapar.

4.AYAK: Bu kez rakiplerine kilo verecek olan ALİŞİR’den birincilik bekliyorum. Ankara’dan çok iyi durumda gelen TAŞRALI inatçı yarış karakterli MAVRA ikilisi bu safkanın en ciddi rakipleri olur.

5.AYAK: Geçen hafta bu pistte start aldığı H-15 koşuda, Makambo, Obra Reis ve Oğlum Ali’nin şeklinde sonuçlanan koşuyu, rakiplerinin net en gerisinde dönüp, düzlük üzerinde yaptığı etkili sprintiyle birinciyle arasında sadece 50 salise farkla dördüncü kaldığı yarışı ile takibime giren NIGHT LATERNE o gün karşılaştığı rakiplerinden çok da fazlası olmayan rakipleri yanında birinciliğin en güçlü adayıdır. Perhing gibi kalitenin annesi olan Orse Gül, Hard Gold gibi kalitenin annesi olan Celeste ile kardeş olan Athalia’nın Bin Ajwaad eşleşmesinden olan yavrusu aynı zamanda günün limanı tercihimdir.

6.AYAK: Toplam 21 dişi İngiliz tayının start alacağı maiden koşuda her türlü sürpriz sonuç çıkabilir. Bir sıralama vermek gerekirse; LAST HERNANDO, ROYAL GIRL, PRINCESS BALOV,AYSHE, FIRNIZ, BLAZING GIRL, PAMUK NİNE ve DEEP DUDE DARLING bütçemiz dahilinde sırasıyla değerlendirmeye alacağımız taylar olmalıdır.

12-2-5-1-4-9-6 /// 10-8-5-2-11-1 /// 3-2-1-15 /// 3-5-2 /// 5 /// 17-20-4-10-7-18-9

Haberin Devamı
YORUM YAZ