MENÜ

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın İzmir at yarış tahminleri

14 Haziran Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

GÖZÜM KALDI YANILTMAZ...

1.AYAK: Genele bakıldığı zaman uzayan mesafelerde sıkıntı yaşayan yavrular veren Cuvee’nin temsilcisi AKGÜN REİS yeniden kısalan mesafeye döndüğü koşuda önceliği vereceğimiz isim olmalıdır. Balakbaba, İlkyağmur ve Bongalow gibi isimlerin de anne kardeşi olan Endam’ın daha çok kum pistte başarılı olmayı başaran yavrusu PRENSES MELEK Akarca Kızı, Grand Akarca ve Akarca Beyi ağırlıklı olarak kum pistte elde ettikleri başarılarla bilinen kardeşlerinin izinden ilerleyen AKARCA KHAN İzmir’de altılı ganyanın ilk ayağını az atla geçmek isteyecek kuponlar için yeterli olur. Çim pist performansları ölçü alınmaması gereken GÜÇLÜ KIZ ve yarış hayatının bütün birinciliklerini bu pistte elde etmiş DOMINOGOLD daha sonra değerlendirmeye alacağımız isimler olmalıdır.

2.AYAK: Bugün karşılaşacağı rakiplerden çok daha üstün, çok daha klas bir isim olduğuna inandığım, uzun mesafeli kum pist yarışlarının istikrar abidesi GÖZÜM KALDI daha önce iki kez start alıp 2/2 yaptığı yetenekli aprantisi Halil Kaplan idaresinde start alacağı Şartlı-3 koşuda birinciliklerine bir yenisini ekler.

3.AYAK: Dombra ve Can Dadaş yarışa tempo verme konusunda çok baskın karakterlerin varlığında muhtemelen çok yüksek tempolu bir yarış gidişatı bizleri bekliyor. Olası bu gidişatta, etkili düzlük sprintiyle sonuca ulaşmasını beklediğim ANGEL HORSE günün alternatif bankosu adayımdır. Sertleşen rakiplere rağmen daha önce indirildiği Can Dadaş’ın rakibi olduğu koşuya ektra motivasyonla girecek olan Gökhan Gökçe idaresindeki SKYNET sevdiği mesafede favorinin en ciddi rakibi olur. Mesafenin potansiyel safkanı YILDIZHANSTAR 9/4 yaptığı ve son birinciliklerinde imzası olan jokeyi Tokaçoğlu idaresinde ihmale gelmez. Gidişat odaklı bu isimleri daha şanslı görsem de benim düşüncemin aksine, yarışa tempo verecek olan safkanların önceki yarışlarının tam tersine bir gidişatı üstlenmeleri halinde DOMBRA ve CAN DADAŞ birincilik mücadelesinden kesinlikle düşmezler.

4.AYAK: Çim piste daha yatkın olan kan hattıyla UĞANBİKE daha önce çim piste çıkmamış olsa da baba kan hattı Cangıl kaynaklı bir sorun yaşamayacağını düşündüğüm CAN HÜMEYRA ve yarış hayatının ilk deneyiminden net bir birincilikle ayrılırken beğenilen POMALİN arasındaki mücadele birinciyi belirler.

5.AYAK: Kalite kısrak Adil Teyze’nin kızı Lady Adile gördüğü yarış sonrası birinciliğin en güçlü adayıdır. Bu tayın özellikle dişilere mahsus koşularda fark yaratan taylardan biri olacağına inanıyorum. Ser stiliyle bilinen Son Of A Legend’in anne kardeşi olan Derya Sultan’ın yavrusu LEAD SOLDIER yarış kariyeri süresince İzmir kum pistinde (7) birinciliği bulunan Akarca Kızı’nın Zanjero’dan olma yavrusu BIG ALBATROS ve dereceli işlerle gireceği koşuda FRIGHTEN maiden mücadelenin diğer şanslı taylarıdır.

6.AYAK: Aradaki sıklet farklarından ötürü sürpriz sonuç çıkmaya namzet koşuda; GEZGİNCİ, KIRTOPRAK, KALAYCIKAYA ve BÜTÜNHABER öncelikli olup, TAMAHKAR ve KEKEÇ BEY altılı ganyan ikramiyesini yükseklere taşıyacak isimler olurlar.

4-1-5-2-3///1///2-6-5-4-1///3-1-5///8-3-6-2///2-3-11-16-10-7-6

Haberin Devamı
YORUM YAZ