MENÜ

Ali Koç: Hoca Türk olacaksa bu Kocaman'dan başkası olmayacak

Fenerbahçe'nin sportif direktörü Damien Comolli, Ülker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında sözleşme imzaadı. Comolli, sorulan soru üzerine verdiği cevapta Aykut Kocaman'la görüştüğünü onun kulübü çok sevdiğini bildiğini ancak konuyla ilgili son kararı yönetimin vereceğini söyledi. Başkan Ali Koç ise "Hoca eğer Türk olacaksa bu Aykut hocadan başkası olmayacaktır" dedi.

Ali Koç: Hoca Türk olacaksa bu Kocaman'dan başkası olmayacak


Ali Koç'un başkan seçilmesiyle sportif direktörlük sistemine geçen Fenerbahçe'de bu koltuğa da Fransız futbol adamı Damien Comolli getirilmişti.

Başkan Ali Koç'un da hazır bulunduğu Ülker Stadı'ndaki basın toplantısında Comolli, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç ve Damien Comolli'nin açıklamaları şu şekilde:

Ali Koç:

"Kongre üyelerine teşekkürler"

Seçim dönemi bize göre bir demokrası şöleni oldu. Siyasi partilerin 1200-1300 kişiye kongre yaptığı bir yerde biz 21000 üyeyle bunu gerçekleştirdik. Bu da bizim için bir gurur tablosu oldu. Bu şölen de gösterdi ki Fenebrahçe çok farklı bir kulüp. Divan başkanımız Vefa Küçük'e de ayrı bir teşekkürü borç biliyoruz.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelenler vardı. Gerçekten kongre üyelerimize de teşekkür ediyorum.

1 haftadır ne yaptık? Çarşamba günü başladık çalışmaya... Önce personelimizle bir toplantı yaptık. Huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamını onlara hazırlamak bizim görevimiz. hiçbir konuyu önermekten, sormaktan çekinmemelerini istedik.

Ali Koç: Hoca Türk olacaksa bu Kocamandan başkası olmayacak



"Ekonomimiz beklediğimizden kötü"

Tabii ki neyi devraldığımızı bilmek istedik. Yoğun çalışmamız devam ediyor. Finansal konuda denetçimiz olan Ernst and Young firmasıyla çalışmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar buz dağının görünen yüzünü tespit edebiliyoruz. O da bizim tahmin ettiğimizden daha kötü durumda... Her zaman söyledik, önce sıcak para akışı sağlayacağız. Bunda bir değişim yok. Ama ne kadar olduğu konusunda bir fikrimiz olması için bazı şeyleri daha net görmemiz lazım. İkinci konu ise sponsorluklar... Birçok teklif alıyoruz zaten...

Amiral gemimiz futbolda nasıl yola devam edeceğimizi ve menavralarımızı belirlemek durumundayız. Hiçbir zaman şampiyonluk hedefimizden geri atmak hedeflerimizde değil. Bugüne kadar yapılanlardan farklı şekilde bu işi gerçekleştirebileceğimizi görüyoruz.

Sizden medya olarak bir isteğim var. Transfer dönemi toto dönemi gibi... Biliyorum sayfaları doldurmak zorundasınız ama beklentileri de yükseltmemek lazım.

Haddime değil bunları söylemek ama öyle rakamlar var ki ben de şaşırıyorum.

Biliyorsunuz ilk satışımızı yaptık. Oyuncumuzu gönderdik ama öyle rakamlar yazılıyor ki şaşırmamak elde değil. SPK'ya zaten bildirmek zorundayız bazı rakamları...

İki asbaşkanımız var biri Semih Özsoy diğeri ise bUrhan Karaçam. Burhan bey burada değil, finans şirketleriyle toplantılar yapıyor şu an çünkü haftaya ödemelerimiz var. Fenerbahçeli iş adamları var. İsimlerinin verilmesini istemiyorlar. Bin atne, 5 bin tane alıyorlar. Bazen de 300 ama bize hep "Size verelim siz dağıtın bizim böyle bir imkanımız yok" diyorlar. Bu heyecanı bu motivasyonu korumamız lazım.

Semih Özsoy:

Bu süreç boyunca her zmaan söylediğimiz bir şey vardı. "Çorbada herkesin tuzu olacak" Camia büyüklüğünü yine gösterdi ve bizi beklemeden harekete geçti. Fenerium'un satış rakamları yüzde 89 arttı. 30 bin forma satıldı. Bu süre için bir rekor bu.

Kombine ve localara iki katı talep geldi. Bunların hepsi camiamızın büyüklüğünü bizlere bir kez daha gösterdi. Forma satışlarında taraftarlarımız indirim bekliyor ama Galatasaray ve Beşiktaş'la da aynı fiyatta çıkmış durumdayız. Ki farklı firmalar üretici olmasına rağmen...

Ali Koç:

Biz Damien'la 1 senedir beraber çalışıyoruz. Onunla yoğun çalışmaya başlamadan önce böyle bir yapıyı oluşturmak için kuvvetli bir sportif direktör vardı.

Bu yapının içinde yetenek bulup yıldızlaştırma var, futbol akademisi var. Hem Fenebrahçe'ye hem Türk futboluna oyuncu kazandırma var. Sayın Vomolli bu anlamda en üst düzey kulüplerde çok farklı görevler almış bir isim. Beni olumlu açıdan etkileyen konu ise genç yeteneklerin gelişmesine harcadığı mesai ve yatırımlar.

Damien Comolli:

Burada olmaktan dolayı onuR duyuyorum ve çok özel hissediyorum kendimi... Fenerbahçe gerçekten çok büyük bir kulüp. Bunu zaten herkes biliyor. Geçen hafta buraya gelmemden beri Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, spor kültürü anlamında da gördüm. Herkesin omuz omuza verdiğini görmek çok güzel.

Bu kulüp bünyesindeki herkesten çok fazla destek gördük. Daha önce Türkiye'de görülmemiş bir futbol kültürü geliştirmek istiyoruz.

Fenerbahçe Avrupa'da her zmaan saygı duyulan bilinen bir kulüp olmuştur. Biz genç oyunculara verilen önemle bunu daha da büyütmek istiyoruz. Bir futbolcu transfer edildiğinde işin arka tarafı pek görülmez. İyi insan olması da gerekir.

Burada size sorumluluklarımdan bahsederek sizleri sıkmak istemiyorum. Herkesin elinden gelenin en iyisini verebileceği bir ortam sağlamak istiyoruz.

Ali Koç: Hoca Türk olacaksa bu Kocamandan başkası olmayacak



Bu bize yüzde 100 başarı getirecek diyemem, diğer kulüpler de bunun savaşını verecektir ama mücadeleyi vereceğimizi garanti edebilirim.

Buradaki bütün duvarları yıkmak istiyoruz. Mental anlamda her duvar yıkılmalı. Birbirine karşı şeffaf ve iş birliği içinde olmalıyız. Başarılı olmamız için taraftarlarımızın desteği de çok önemli... Bu arada hiçbir sosyal medya hesabım yok. Transfer sezonu açıldığından beri çok fazla çılgınlık oluyor. İki tane kızım var 15 ve 18 yaşlarında... Onlar sürekli sosyal medyadalar. Bana sürekli "Böyle bir hesap var" diyorlar ama benimle ilgili sosyal medyadaki tüm hesaplar yalandır.

Scout ve altyapyla ilgili kafamızda her şey çok net. Potansiyeli olan Milli takımlarda oynayabilecek oyuncular keşfetmek istiyoruzç Sayısını söylemem doğru olmaz zaten seneden seneye değişebilir bu. Şu anda anlaşmış olduğumuz scout'larımız var zaten.

Futbol adadamesinin benim kontrat süremle bir alakası olamaz. Her zaman kulübün 5-10 yıl sonra nasıl olacağını düşünürüm ve buna göre çalışırım.

Scout konusunda "tamamen şok oldum" diyebilirim. Sorduğumda bir scout ekibinin olmadığı söylendi bana.

"Kocaman'la devam edip etmeme konusunda karar yönetimin"

Aykut Kocaman'la ben ve başkanımız ayrı ayrı birer kere görüştük. O kulübü çok seviyor, projelerini sevdim. Sonuçta ben kısa süredir buradayım. Bu konuda son karar yönetimin.

Ali Koç:

Hoca eğer Türk olacaksa bu Aykut hocadan başkası olmayacaktır

Damien Comolli:

"Türk bir hoca olursa bu Aykut Kocaman"

Gerek Türkiye gerek yurtdışında teknik direktör piyasasına hakimiz. Yabancı teknik adamlarla ilgili de çalışma yaptık. Hangi teknik adam boşta, hangisi takımınd aayrılmak istiyor hepsini biliyoruz. Türk bir hoca olursa bu Aykut Kocaman olacak.

Fernandao'nun satışının kulüp için daha dorğu olduğunu düşündüğümüz için bunu yaptık. Tamamen kulübün finansal çıkarlarını göz önünde tuttuk.

"Fernandao'nun bonservis bedeli..."

Ali Koç (Fernandao konusunda):

Beklenmeyen bir teklifti. Ben de hocamıza söyledim. Artısını eksisini konuştuk. 32 yaşında bir oyuncu. Kontratı seneye bitiyor, 6 ay sonra boşa çıkacak bir oyuncuydu. Futboldan ziyade ekonomik bir karardı bu.

11 oyuncumuz 30 yaş ve üstü... Genç oyuncularla da yarışabiliriz bu ligde. "Gneçlerle olmaz" yorumuna katılmıyorum. Bu bir yolculuk. Faz-faz olacak. En büyük hedefimiz şampiyon olmak ilk senede...

Fernandao'nun bonservisini mecbur olmadığımız için açıklamadık. Sorulduğu için söylüyorum 3 milyon dolara sattık. Bursa'nın bir sonraki transferden alacağı yüzde 20'yi de bertaraf ederek...

Damien Comolli:

Biz hiçbir konuda şikayet edemeyiz. Finansal konuların ne olduğunu gelmeden önce de biliyorduk. Yaratıcı genç takım hocalarına da ihtiyacımız var. Biz Fenerbahçe'yiz. Başarılı olmak zorundayız. Bir özrümüz, bahanemiz olamaz bu konularda... Türkiye ve Güney Kıbrıs en yaşlı ligler. Yaş ortalamasının mutlaka inmesi gerekiyor. Futbol iyi bir denge yaratma oyunudur.

Ali Koç:

Bir transferin son dakika yapılması doğru değil ama bir fırsat doğar değerlendirilir bu başka bir şey. Geçen sezon Vardar'a elendiğimiz maçtan sonra yapıldığı gibi unutturmak için transfer yapmayacağız.

Damien Comolli:

"İsimler hakkında yorum yapamam"

Şu anda teknik direktör konusunda kimseyle anlaşmış durumda değiliz bunu garanti ediyorum. Spekülasyonları zaten önleyemeyiz. İsimler hakkında yorum yapmak istemiyorum. Her isim hakkınd ayorum yaparsam işler karışır. Türk basınını takip etmiyorum ama kulağıma gelen şeyler var. Her şeyden önce Aykut Kocaman'la devam eden bir kontratımız var.

Ali Koç: Hoca Türk olacaksa bu Kocamandan başkası olmayacak







Haberin Devamı
YORUM YAZ