MENÜ

Kıbrıs'lı Türk'lerden Rumların, Ralli engeline sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi tarafından ortak olarak düzenlenen ralli yarışmasının, Rum Kesimi tarafından iptal edilmesi, tepkiye yol açtı.

Kıbrıs'lı Türk'lerden Rumların, Ralli engeline sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi tarafından 2014 yılından beridir ortak olarak düzenlenen Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ve Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) Lefkoşa Seyirci Özel etabının, Güney Kıbrıs Otomobil Kurumu tarafından iptal edilmesi, adada krize yol açtı. Rum kesiminin kararını duyurmasından sonra, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) konu hakkında Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği binasında basın toplantısı düzenledi.

Kurum adına konuşan KKTOK Başkanı Tigin Kişmir, yarışın iptal edilmesinin, gerek halk içerisinde, gerekse de motor sporları çevresinde büyük bir üzüntüye yol açtığını söyledi. Etkinliğin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum kesimi arasında düzenlenen tek uluslararası organizasyon olduğu belirten Kişmir, “Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların bu kadar büyük bir uluslararası etkinlik için dostluk içerisinde birlikte çalışıyor olmaları ve bu bağlamda ortaya çok güzel bir resim çıkarmaları tüm kesimler tarafından takdirle de karşılanıyordu” dedi.

Adada yaşayan iki toplumun kaynaşmasında etkili olan etkiliğin iptal edilmesine anlam veremediklerini söyleyen Kişmir, “Bu organizasyon ne yazık ki masa başında, anlam veremediğimiz bir şekilde alınan bir kararla iptal edilmiştir. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

KKTC sporcularının yarışa girmesi yasak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı sporcuların düzenlenecek olan yarışa girmesinin yasaklandığını bildiren Kişmir, “Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kullanılan parkuru bahane göstererek kural hatası yaptığımız söylenerek araçların Kuzey Kıbrıs’a geçmelerine izin vermeyeceklerini belirtmişlerdir. Ortada Kıbrıs Türklerine karşı yapılmış bir haksızlık bulunmaktadır. Alınmış bu kararı, şiddetle kınıyoruz mücadelemizi daha arttırarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kıbrıs’ta konuyla ilgili çalışma yürüten Birleşmiş Milletler personelini de eleştiren Kişmir, “Yarışma için arabuluculuk görevini üstlenen Birleşmiş Milletler’in bu kez olmaması için canla başla çalıştılar” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ