MENÜ

Knorr Acısso sunar: Dünya Kupası'nın unutulmaz finalleri!

2018 Dünya Kupası'nın başlamasıyla birlikte akıllara, son 10 şampiyonluğun unutulmaz karşılaşmaları geldi. İşte bu finallerin acı tatlı unutulmaz anları...

Knorr Acısso sunar: Dünya Kupası'nın unutulmaz finalleri!

1978 Dünya Kupası; Arjantin

Haberin Devamı

Arjantin'in sürekli tüttüren teknik direktörü Cesar Menotti, Hollanda'nın Cruyff'un yokluğunda gol yollarında etkili olamadığını görmesi, Güney Amerika temsilcisini bir hayli rahatlattı. 38. dakikada Mario Kempes'in golü ise, taraftarları çılgınlar gibi sevinmeye itiyordu. Maçın bitimine sekiz dakika kala Rene ven der Kerkhof'un ortasını çok iyi değerlendiren Dirk Nanninga'nın kafa vuruşu, Hollanda'yı tekrar maça ortak etti. Normal sürenin son anlarında Rob Rensenbrink'in kaçırdığı gol ise akıllara zarar cinstendi. Hollanda kupanın eşiğinden dönmüştü. Uzatma dakikalarında tekrar toparlanan Arjantin, uzatmanın her iki yasısında bulduğu gollerle maçı 3-1 kazanarak ilk Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı. Matador lakaplı Mario Kempes, turnuvanın hem gol kralı hem de yıldızı olmayı başardı. Valencialı futbolcu, ülke sınırları dışında top oynayan tek Arjantinli olmasının yanı sıra, teknik direktöründen "Takımda farkı yaratan muhteşem bir oyuncu" gibi övgü dolu sözler almayı da başarıyordu. 1978 senesinde Arjantin’de düzenlenen ve ev sahibi takımın kupaya uzandığı turnuvada ikinci sıra Hollanda’nın oldu. Brezilya üçüncü olarak turnuvaya veda ederken, 4.lük koltuğu İtalya’nın oldu

Haberin Devamı

1982 Dünya Kupası: İspanya

İtalya-Almanya finaline sahne olan 1982 Dünya Kupası’nda gülen taraf İtalyanlar oldu. İspanya’da düzenlenen turnuvanın 3.lüğünü Polonya kazanırken, Fransa ülkesine 4. Olarak dönmeyi başardı. İlk defa 24 takımla düzenlenen bir turnuva oldu. Takımlar dört takımlı altı gruba ayrıldılar ve grupları ilk iki sırada bitiren takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazandılar. İtalya, 57, 69 ve 81. dakikalarda bulduğu gollerle kupaya uzandı. 83'te Breitner'in attığı gol Almanya için hoş bir teselliden öteye gidemedi. Almanya için bu mağlubiyet acı oldu.

1986 Dünya Kupası: Arjantin

Meksika’da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Arjantin ve Almanya karşı karşıya geldi ve gülen taraf 3-2’lik skorla Maradona’nın takımı oldu. Bu turnuvada Fransa 3. Olurken, Belçika’da 4. Olma başarısı gösterdi. Maradona, turnuvanın hem kahramanı, hem de kötü adamıydı. İngiltere'ye eliyle attığı gol yüzünden sahtekar damgası yiyen Arjantinli'nin, diğer golleri ise onun turnuvanın en iyi futbolcusu olmasına yetti de arttı. Şimdi ise gülümseten tatlı bir anı olarak futbolseverlerin hafızalarında yerini alıyor...

Haberin Devamı

1990 Dünya Kupası: Almanya

1990 İtalya'nın ev sahipliği yaptığı ve 3. olarak tamamladığı turnuvada, Almanya, Arjantin'i 1-0 yendi ve şampiyon oldu. İngiltere ise 4. sırada yer aldı. Arjantin Milli takım kaptanı Diego Maradona bu kupayı alsaydı; 2 kez üstüste dünya kupasını alan kaptan olarak tarihe geçecekti.

Aslında brezilya kaptanı Dunga da bu rekoru Maradona ile paylaşıyordu. Maradona, Arjantin ile 1986 da kazandı,1990 da kaybetti.

1994 Dünya Kupası: Brezilya

ABD 1994 Dünya Kupası öncesi akıllarda bir çok sorun vardı.. Çünkü futbol Amerika'da popüler bir spor dalı değildi. Ancak iyi bir yönetim sonucu rekor sayıda seyirciyle oynandı kupa.

Bulgaristan 'ın sürpriz yaptığı 1994'te İtalya ve Brezilya ise finalde karşılaştı. Sonuçta penaltılar kimi işaret ettiyse o ülke kupasıyla ülkesine döndü...

Haberin Devamı

1998 Dünya Kupası: Fransa

1998 yılında Fransa'da yapılan 16'ncı Dünya Kupası'nı evsahibi takım tarihinde ilk kez kazandı. İlk kez 32 takımın katıldığı, ağızlarda tat bırakan Fransa'daki turnuva, en fazla golün atıldığı organizasyon olarak tarihteki yerini koruyor.

2002 Dünya Kupası: Brezilya

A Milli Futbol Takımı'nın 2002 Dünya Kupası'ndaki performası, ülkedeki herkesi birbirine kenetlemişti.Milli Takım gerçekten çok iyi oynadığı oyundan sonra maalesef sahadan 1-0 yenik ayrılıyordu. Hayallerimiz kupayı almaktı; ancak karşımızda dünyanın bir numaralı takımı Brezilya vardı. Kalemize ender gelebildikleri bir maçta Ronaldo'nun unutulmaz golü ile bizi zar zor yenebilmişlerdi.Dünyadaki tüm futbolseverlerin zihnine kazınmış bu maç ile futbol tarihimizin en önemli başarısına imza atmış olduk. Maçın haricinde Kore ve Türkiye arasındaki dostluk görüntüleri tüm dünyaya örnek olarak yansımıştı. Kore seyircisinin açtığı dev Türk Bayrağı her şeyin özetiydi. Türkiye 3-2 kazandığı maç ile 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülük madalyasını almış oldu.

Haberin Devamı

2006 Dünya Kupası: İtalya

Almanya'nın evsahipliği yaptığı 2006 FIFA Dünya Kupası'nda, İtalya, tarihinde 4. kez şampiyonluğa ulaştı.İtalya Milli Takımı, 2006 FIFA Dünya Kupası'nda Zinedine Zidane önderliğindeki Fransa'yı penaltılarla yenerek tarihinin 4. zaferine ulaştı.Almanya'daki 2006 FIFA Dünya Kupası, Fransızların yıldızı Zinedine Zidane'ın sıra dışı vedasıyla akıllara kazındı.

İtalya ile oynanan final karşılaşmasının ikinci uzatma devresinde, 110. dakikada rakip takım savunmacısı Marco Materazzi'ye kafa atan Zidane, kırmızı kartla oyundan ihraç edilerek takımını 10 kişi bıraktı. Final mücadelesinin ardından yeşil sahalara veda ettiğini açıklayan Zidane'ın, gördüğü kırmızı kart sonrasında Dünya Kupası'nın yanından geçerek soyunma odasının yolunu tuttuğu sahne, futbolseverlerin hafızalarındaki tazeliğini koruyor.

2010 Dünya Kupası: İspanya

Şampiyonluğa ulaştığı EURO 2008'den itibaren dünya futbolunu domine etmeye başlayan İspanya Milli Takımı, Dünya Kupası tarihindeki ilk zaferini Güney Afrika'da yaşadı. İspanya'nın ilk şampiyonluğuna ulaştığı Dünya Kupası'nda Hollanda üçüncü kez finalde kaybetti. İlklerin turnuvasından biri olan 2010 Dünya Kupası, acı tatlı yenilgileri yaşattı.

2014 Dünya Kupası: Almanya

12 Haziran ile 13 Temmuz tarihleri arasında futbolseverlerin gözü kulağı Brezilya'daydı.2014 Dünya Kupasının kazananını Almanya ile Arjantin arasındaki final maçı belirledi. Karşılaşma beklendiği gibi büyük çekişme içinde geçti. 90 dakikası golsüz sonuçlanan maçta, herkes penaltılara gidilmesi beklentisi içine girmişken, oyuna sonradan giren Mario Götze sahneye çıktı. Götze'nin golüyle, Arjantin'i, tıpkı 1990 Dünya Kupası’nda olduğu gibi 1-0 yenen Almanya, tarihinde 4. kez Dünya Kupası’nı kucakladı. Tüm turnuvanın en çok eleştirilen oyuncusu ise Brezilyalı Fred'di. Kupa boyunca hemen hemen hiç varlık gösteremeyen Fred, 7-1'lik Almanya yenilgisinin de sembolü haline geldi. Turnuvaya damga vuran isimlerin başında hiç şüphesiz Luis Suarez geliyor. Çenesine hakim olmakta zorlanan Suarez, Uruguay'ın İtalya ile oynadığı grup maçında Chiellini'yi ısırmasıyla yine futbolunun önüne geçti. Bu konuda sabıkalı olan Suarez, İtalyan oyuncuyu omzundan ısırınca, FIFA tarihinin en ağır cezasıyla karşı karşıya kaldı. Isırık olayı ve FIFA'nin Uruguaylı oyuncuya 9 uluslararası mactan men cezası vermekle yetinmeyip; 4 ay futbolla tüm ilişiğini kesmesi günlerce konuşuldu.

VE YILLARIN ŞAMPİYONU KNORR ACISSO

Knorr Acısso da Dünya Kupası gibi... Öyle bir tadı var ki, yerken maçın bitmesini hiç istemiyorsunuz. Türkiye’nin 1 Numaralı Acı Sosu Knorr Acısso, yeni Extra Hot ve Jalapeno çeşitleri ile lezzeti ve futbol keyfinizi alevlendirmeye devam ediyor.

YORUM YAZ