MENÜ

Osman Yıldırım'dan gümüş, Fatih Cengiz'den bronz madalya

U23 Güreş Milli Takımımız, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası’na 3 madalya kazanarak başladı. Finalde 8-2 öndeyken Gürcü rakibine 11-8 kaybeden 55 kilodaki Ekrem Öztürk ile 130 kiloda Osman Yıldırım gümüş, Fatih Cengiz de bronz elde etti.

Osman Yıldırım'dan gümüş, Fatih Cengiz'den bronz madalya

Gelecekteki olimpiyat kadrolarını oluşturacak güreşçilerin mücadele ettiği U23 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci gün müsabakaları oynandı. Nisan ayında düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda yakalanan madalya başarısını sürdürmek için mindere çıkan genç güreşçilerimiz, şampiyonaya grekoromende 3 madalya kazanarak başladı. Açılışı, büyükler kategorisinde Avrupa 3.’lüğü bulunan 55 kilodaki Ekrem Öztürk yaptı. Milli sporcumuz finalde Gürcü rakibi Nugzari Tsurtsumia karşısında ilk bölümde 8-2’lik üstünlük sağlasa da bunu koruyamadı. İkinci bölümde savunmaya çekilen ve üst üste sayılar kaybeden Öztürk, Gürcü rakibine 11-8 yenilerek altın madalyayı kaçırdı. 77 kiloda bronz madalya mücadelesi veren Fatih Cengiz, Litvanyalı Galkinas’ı 7-0’la geçip kürsüye çıkarken bir madalya da 130 kiloda Osman Yıldırım’dan geldi. Yıldırım finalde Zviadi Pataridze’ye 2-0 kaybederek gümüş madalyada kaldı.

Kerem ve Cengiz finalde

Grekoromen stilde aynı gün 60, 72, 82 ve 97 kiloda yapılan müsabakalarda ayrıca Kerem Kamal ile Cengiz Arslan finale kalma başarısı gösterdi. 60 kiloda Kerem Kamal, yarı finalde Romanya’dan Teodor Horatau’yu 9-1 sayı tuşuyla yenerek finale çıktı. Aynı başarıyı 72 kilodaki Cengiz Arslan da gösterdi. Arslan Ermenistan’dan Arman Baghdasaryan’ı 11-0 sayı tuşuyla mağlup etti. 82 kiloda Burhan Akbudak ile 97 kilodaki Suleyman Erbay da bronz madalya mücadelesi hakkı elde etti. Grekoromen güreşçilerimiz bugün madalya için mindere çıkacak. İstanbul Bağcılar Spor Salonu’ndaki müsabakalar 10.30’ta başlıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ