MENÜ

Finalde 2. raunt

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş ile Tofaş arasındaki finalin 2. maçı bugün oynanacak. 4 galibiyet alanın şampiyon olacağaı seride Kanarya 1-0 önde bulunuyor.

Finalde 2. raunt

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin Play-Off final serisinde TOFAŞ karşısında 1-0 öne geçen Fenerbahçe Doğuş, yakaladığı galibiyet serileriyle dikkat çekiyor. Ülker Spor Salonu’nda final serisinin ilk maçında rakibini 40 sayı farkla 103-63 geçen Sarı-Lacivertliler, gözünü Anadolu Efes’in 20 yıllık ‘Play-Off galibiyet serisine’ dikti.

Play-Off’ta tarih yazacaklar

Play-Off’larda son 16 maçını kazanmayı başaran Sarı-Lacivertliler, TOFAŞ serisini de 4-0’la geçmesi durumunda adını bir kez daha Türk basketbol tarihine yazdıracak. 2016’daki final serisinin son maçı olmak üzere, 2017’de Play- Off’ta oynadığı 9 maçı da kazanıp, şampiyonluğunu ilan eden Kanarya, bu sezon da şimdiye kadar çeyrek final (2 maç), yarı final (3 maç) ve finalin ilk karşılaşması olmak üzere fire vermedi.

Öte yandan Lacivert-Beyazlılar, 1995- 1996 ve 1996-1997 sezonlarında oynadığı 7’şer Play-Off maçını da kayıpsız geçti. 1997-1998 sezonunda ise Play-Off’taki ilk 4 maçını kazanan Efes, 18 maçlık galibiyet serisine imza attı.

Gözler Aziz Yıldırım’da

Tofaş karşısında alınan farklı galibiyet sonrası açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Coachu Zeljko Obradovic, “Hayalim, bir sonraki maçta Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ı bir arada görmek” sözleriyle, eski başkan Aziz Yıldırım’a çağrıda bulunmuştu. Obra’nın bu açıklaması sonrası, gözler Yıldırım’ın bugünkü maça gelip gelmeyeceğine çevrildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ