MENÜ

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ikilemi

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ikilemi yaşanıyor. Siyah beyazlı ekipte, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde olmayacaklarının altını çizen bazı yöneticiler, Oğuzhan’a verilecek 10 milyon Euro’yu fazla bulup, “Yüzde 30 maaş kısıtlamasına ondan başlayalım” dedi.

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ikilemi

Sabah Gazetesi'nden Fatih Doğan'ın haberine göre; Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalan Beşiktaş'ta futbolcuların yıllık ücretleri yönetimde fikir ayrılığına yol açtı. Özellikle sezon devam ederken 4 yıllığına anlaşma yenilenen Oğuzhan Özyakup'a sezon başına 2.5 milyon Euro olmak üzere verilecek 10 milyon Euro garanti ücret bazı yöneticiler tarafından çok fazla bulundu. Yönetimde önemli bir kesimden, "Şampiyonlar Ligi'nde değiliz. Bu paralar yok. Ödeyemeyiz de. Ayrıca Oğuzhan'da Arsenal'in yüzde 30 payı var. Yüzde 30 maaş kısıtlamasına Oğuzhan'dan başlayalım" görüşleri yükseldi. Ancak milli futbolcuya 8 ay önceden imza attırıldığı için bu konuda ortada kalındı. Öte yandan yönetimin iyi bir teklif gelirse Oğuzhan ve Tolgay'ı satmayı planladığı da vurgulandı. Başkan Fikret Orman da "Değerini bulan her oyuncu satılıktır" demişti. Ancak şu ana kadar Oğuzhan'a da Tolgay'a da iyi ve ciddi bir teklif gelmediği öğrenildi.

NE YAPTI?
Beşiktaş forması ile 6 sezonda 219 maçta 27 gol atan Oğuzhan, bu sezon 37 maçta ağları havalandıramazken, bu kariyerinde bir ilk oldu. 25 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon 29 lig maçında 5 gol atıp, 7 asist yapmasına rağmen, bu sezon sadece 4 asist yapabildi.

FELLAINI RAFA KALKTI!
BEŞİKTAŞ dövizdeki kur artışı ve yüksek maliyeti nedeniyle uzun süredir ilgilendiği Fellaini'den vazgeçti. Şampiyonlar Ligi gelirinden de mahrum kalan Beşiktaş daha az maliyetli oyunculara yönelecek.

GOTOKU SAKAİ'YE GÜNEŞ VETOSU
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, Hamburg'un kaptanı sağ bek Gotoku Sakai'yi, "Hücumda çok zayıf. Daha iyi alternatifler olmalı" diyerek veto etti. Siyahbeyazlılar yurt içinde de sağ bek arayışını sürdürüyor.

EGE BÖLGESİ'NDEN 5 KARTAL FİNALDE
Vodafone ve Beşiktaş'ın ortaklaşa hayata geçirdiği, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi Geleceğin KaraKartalı'nda Ege Bölgesi elemeleri tamamlandı. Elemeleri geçen Berk Uslu (10), Ege Dinç (10), Barış Diler (13), Yiğit Zeydan (13) ve Eren Yılmaz (12), İstanbul'daki finalde mücadele edecek.

SERKAN REÇBER RESMEN TAMAM
Beşiktaş'ın uzun süredir gündeminde yer alan eski futbolcu Serkan Reçber ile anlaşma sağlandı. Scout sisteminin başına geçen ve altyapı koordinasyonundan sorumlu olacak Reçber, Metin Albayrak'a bağlı çalışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ