MENÜ

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

28 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Şanlıurfa at yarış tahminleri

28 Mayıs Pazartesi Şanlıurfa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

DOLLY LOVE KAZANMAYA ÇOK YAKIN...

1.AYAK: 1100 mesafesinde start aldığı her iki koşuda da en dış start dezavantajına sahip olan AVCI CUMA birinciliğe uzanırken hiç zorlanmamış ve adeta usta at edasında çok net birincilikler elde etmişti. Bugün ilgililerinin apranti indiriminden faydalanmak adına Burak Bektaş’ı tercih etmelerini çok doğru ve yerinde bir karar olarak görüyorum. Bu sayede rakiplerinin neredeyse tamamından daha hafif bir sıkletle piste çıkacak olan tay, ilk kez birlikte start alacağı aprantisiyle çok ciddi bir uyum sorunu yaşamaması halinde bugün zor geçilir. İlk ayakta bir risk alınacaksa AVCI CUMA ismi o riske değer. Tay yarışıdır, belli olmaz diyen okurlarımız; düzlük dönüldü zaman bir ara hiç arttırmayacakmış gibi bir görüntü sergilemesine rağmen, jokeyinin kamçı teşviği sonrası ayak değiştiren ve potoya çok emin adımlarla süzülen ASRASYAD favoriye en ciddi rakip olup, seri stilli CANSAHAKIRAN ilk yarışını çok fiyakalı kazanan OĞLUM RECEP daha sonra devreye girecek taylardır. Güne çok daha cazip bir başlangıç yapmak isteyen kuponlar ise; JETHALİL ve SALİHAĞA ikilisini dikkate alabilirler.

2.AYAK: Senede bir kazananlar sınıfı olarak da nitelendirebileceğimiz 4 ve yukarı yaşlı İngiliz kısraklarının mücadelesinde, son yarışını çok kolay kazanırken 1 yıl sonra aynayı önde geçmeyi başaran TİRAN o görüntüsü sonrası net favori çıkacaktır. Açıkçası bir yarışı diğeriyle alakası olmayan yarışlar sergileyen bu isimler topluluğuna çok fazla güvenmeyi doğru bulmuyorum. Bu nedenle favorinin yanına; İLKNUR SULTAN, KARA ATEŞ, FREESIA, KAKTEE, SARAÇKIZI ve AMİGDALA yazalım derim.

3.AYAK: Bu pistte start aldığı ilk koşusunda benim nazarımda sınıfı geçen DOLLY LOVE babasından alacağı genlerle, mesafeyi yadırgamaz ve bugünün kazananı olur.

4.AYAK: Asteriks ve İçimsu gibi her ne koşulda olursa olsun yarışları önlerde kabullenmeyi düşünen ikilinin varlığı, yarışın tempolarını çok yükseklere taşıyacaktır. Olası bu gidişatta, sonlarda yapacağı etkili sprintiyle birinciliğe uzanmasını beklediğim BÜNYAN’a ilk şansı veriyorum. Aynı gidişattan ALTIN KRAL’da nasiplenebilir. Çok iyi form tutan ASTERİKS ve bu kadar geri planda kalmayı hak etmeyen ÇAĞLARKAN daha sonra şans verilmesi gereken isimlerdir.

5.AYAK: Aynı aprantisi idaresinde start aldığı beş koşunun üçünü kazanma başarısı gösteren TUBAN KAMA son yarışında çim pistte bile çok parlak bir üçüncülük elde ederek ne denli iyi durumda olduğunu gözler önünde sermişti. Günün bir diğer bankosu olrak değerlendirilebilir. Altılı ganyanda yüksek ikramiye hedefleyen kuponlar için sıralamam; ZEMANİ, TAYLAN HAN, PIRATE KING ve MAYDOHAN şeklindedir.

6.AYAK: Birbirlerine denk güçlerin mücadelesinde şanslı isimlerin en dış start çekmesi birincilik mücadelesinin çok çetin geçeceğini habercisi. Son çim yarışını ölçü almadığım EGESAL grubun en istikrarlısı SİPAN ve ağırlıklı olarak birlikte start aldığı jokeyi idaresinde YİĞİT MUSTAFA üçlüsüne eşit şansı verelim. Sürprizi; PATOZ ve DEMİRKURT yapar.

1----2-3-5-4-6///2-5-10-1-3-6-7///3///1-5-6-4///1-2-8-3-7///3-1-2-6-5

Haberin Devamı
YORUM YAZ